Барселона - тема 14

• 18 603
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
Ако някой има интерес към по - малко познати ахитектурни забележителности, в близост до фонтаните се намира и Mies van der Rohe Pavilion

# 76
Въобще около/в Монтжуик има много красиви места 😍
Ако някой има интерес към по - малко познати ахитектурни забележителности, в близост до фонтаните се намира и Mies van der Rohe Pavilion

# 77
Здравейте! Ние бяхме много близо до метро станция Collblanc и на 5-10 минути от Камп Ноу. Прибирахме се и вечер, след 21-22 часа. Бяхме с 2 мъже в групата, но към 22 часа сме се разхождали в квартала две сами жени и не ни е било притеснено - малки и големи магазини работят, и има хора по улиците. Майка ми и единият младеж се върнаха сигурно към 00 часа от мач и също нямаха проблем. Принципно мисля, че дават "Грасия", като по-спокоен район, но ние бяхме много доволни от локацията ни.
Здравейте, моля за съдействие за места занастаняване. Ще пътувам с дъщеря ми на 14 за 5 дни и търся местенце, което да е близо до транспорт и да е безопасно. Харесах 2 апартамента - единия в Грасия, а другият по-близо до Камп ноу и бул. Collblanc. Кое бихте препоръчали като по-безопасен район? Разбира се, приемам и други редложения Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 18:38 от anmasu

# 78
Ammasu, много благодаря за отговора!

# 79
Love, пак заповядайте! Ще е супер да се включат живеещите в Барселона. Преди няколко страници или в миналата тема имаше дебат точно за Hospitalet de Llobregat. Някои части от градчето може да са по-опасни (но навсякъде има такива места), но точно там, където бяхме и където сте гледала, мисля, че е спокойно.
Ammasu, много благодаря за отговора!

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 10:52 от anmasu

# 80
Грасия е също много приятен и спокоен квартал от това, което видяхме. Ние бяхме в него, или до него, не съм съвсем сигурна, но сме се разхождали вечерите из него и няма нищо притеснително.

# 81
Записвам се към вас в темата, защото в края на месеца пътувам за Барселона на организирана екскурзия.

# 82
Някой може ли да препоръча евтин хотел на по-централно място

# 83
Здравейте! Миналата година бях запазила в един хотел, който беше на 5-10 мин. от  Саграда Фамилия. Беше около 400 лв. на нощ за 6 човека. Това, което ме притесни и отказа, беше такса "Щети" - 400 евро, която такса не е включена в официалната цена и се вижда след запазване. После разгледах повечето хотели в Booking и повечето бяха с такава такса, която не е обявена в първоначалната цена.
Някой може ли да препоръча евтин хотел на по-централно място

# 84
  • София
Мисля, че това не е такса, а депозит.

# 85
Да, точно така е. Но за конкретния хотел имаше коментари, че стават разправии с тея депозити.

# 86
  • Враца
Да, точно така е. Но за конкретния хотел имаше коментари, че стават разправии с тея депозити.
А при вас имаше ли проблеми с този депозит за щети?

# 87
  • Mediterraneo
Надявам се да няма хора от форума, пострадали в катастрофата между два автобуса в Бсн! Десетки хора са ранени.

# 88
Ние се отказахме от този хотел. Но имайте предвид, че повечето централни хотели, а и не само централни, са с такъв депозит. Ако все пак имате депозит, гледайте да е по карта.
Дано хората от катастрофата са добре!!!
А при вас имаше ли проблеми с този депозит за щети?

# 89
Как стои въпроса с дребното джебчийство? Попаднаха ми няколко статии, че Барселона се води европейската столица по джебчийство/pickpocketing. Предполагам, че ако си достатъчно внимателен, не е толкова сериозно?

Общи условия

Активация на акаунт