Барселона - тема 14

• 25 304
  • 414
  •   1
Отговори
# 105
Имаше магазин на Лего, един голям, или на Рамбла, или на някоя успоредна на нея улица, но беше на една от главните улици, потърсете го в гугъл, сигурно ще се появи. Имаше някакви гигантски фигури направени от лего, на мен затова ми направи впечатление.

# 106
Да, около площад Каталуня се намира огромен магазин на Лего, впечатляващ е наистина...имаше и стадиона Камп Ноу изработен от лего

# 107
Въпрос към тези, които търсят сега билети..коя авиокомпания ви дава най-изгодна цена? Имам чувството, че колкото повече търся, толкова по-високи цени ми зарежда...да не говорим за 1 куфар 20кг с цена 290лв?!?! ... по принцип искам от Букурещ, но и там е някаква лудост с цените и багажа.. ако някой е открил туроператор с изгодна пакетна цена, а пък да ползваме само самолетните билети..?🤔

# 108
  • София
За Букурещ нищо не мога да кажа.
За София - Барселона, когато ми е трябвало, най-изгодно ми е било с Райън. В допълнение багажите им са традиционно по-евтини от при Уиз.

# 109
Въпрос към тези, които търсят сега билети..коя авиокомпания ви дава най-изгодна цена? Имам чувството, че колкото повече търся, толкова по-високи цени ми зарежда...да не говорим за 1 куфар 20кг с цена 290лв?!?! ... по принцип искам от Букурещ, но и там е някаква лудост с цените и багажа.. ако някой е открил туроператор с изгодна пакетна цена, а пък да ползваме само самолетните билети..?🤔
Аз ползвам за търсене на билети kiwi.com, защото там то ми търси измежду много самолетни компании, включително може и да ги комбинира - отиване с един, връщане с друг превозвач.
Последно като купувах билети си намерих там най-изгодните, видях, че са на Раян еър и после от сайта на превозвача ги купих.

# 110
Позната, купила билет през kiwi, беше прекарала  24 часа по италиански летища (и спала по столове). За да не се вдигат цените при повторни разглеждания, трябва да изчиствате browser-a и бисквитките на сайта. Последните пътувания (до Барселона и Бари) ми дава значително по-добри цени с Ryanair. Да не говорим за багажа - малко куфарче с Ryanair до Барселона излезе в двете посоки около 70-80 лв., а с Wizz ми даваше цена 100 лв. в посока. Не помня вече на коя от двете дестинации билетът с Ryanair беше към 200 лв., а с Wizz към 450 лв.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 14:21 от anmasu

# 111
  • София
Включвам се и аз в темата, току що купих билети Ryanair - 5 - 14 август.
Отиваме за някакъв концерт на любима на детето група.
Определено ми е притеснено, все си представям как ми блокира телефона и не мога да покажа билетите, как няма да намерим адреса (набелязала съм няколко, още не съм запазила), или пък интернета ще прекъсне...
Имам време до тогава да чета тук Grinning

# 112
Качете бордните карти на всички устройства, а и не е нужен интернет, може да направите скрийншот. Ако все пак Ви е притеснено, ги изпринтете. И ние пътувахме с хора, които се притесняват и заради тях ги изпринтихме. Иии, Барселона е супер транспортно, така че ще си намерите и адреса. Ние, хем бяхме в градче до Барселона (което е като квартал - Hospitalet de Llobregat) и пак се придвижвахме бързо и удобно. Не съм очаквала, че Барселона е по-добре транспортно от Рим - в Рим сигурно има вече промени, защото когато бяхме, преди 10-тина години, се се строеше нов лъч (май 3-ти).
Включвам се и аз в темата, току що купих билети Ryanair - 5 - 14 август.
Отиваме за някакъв концерт на любима на детето група.
Определено ми е притеснено, все си представям как ми блокира телефона и не мога да покажа билетите, как няма да намерим адреса (набелязала съм няколко, още не съм запазила), или пък интернета ще прекъсне...
Имам време до тогава да чета тук Grinning

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 17:53 от anmasu

# 113
Здравейте, имам малък въпрос или по-скоро искам да се подсигуря.

Резервирахме си билети за Саграда Фамилия с кулата. Часът е 16:30 . Но-после има друг час 16:15 за вход в саградата. Логично е първо да посетим кулата и после да разгледаме катедралата.
От кулата се слиза пак в катедралата нали?
 Притеснява ме кулата да излиза някъде навън и да имаме само тези 15 минути за саградата. В Миланската катедрала кулата беше последна спирка и оттам навън . Затова питам. Astonished

# 114
Входът е в самата катедрала, вероятно за това. В Милано, Флоренция, Ватикана... например е различно.

# 115
влизате вътре, разглеждате каквото разглеждате, след това минавате през контрол, който ви пуска в кулите. Там се катерите, слизате и пак се озовавате вътре в катедралата, където можете да продължите да разглеждате колкото искате. Включително можете да излезете отвън, ние някакви неща разглеждахме и по фасадата и после пак се върнахме обратно.

# 116
влизате вътре, разглеждате каквото разглеждате, след това минавате през контрол, който ви пуска в кулите. Там се катерите, слизате и пак се озовавате вътре в катедралата, където можете да продължите да разглеждате колкото искате. Включително можете да излезете отвън, ние някакви неща разглеждахме и по фасадата и после пак се върнахме обратно.

Отдъхнах си. Мерси много за инфото. Разни катедрали, разни идеали.

# 117
Барселона днес.

Слънце и дъжд се редуват цял ден.

# 118
Виждам, че и другата седмица е така, а ние тогава ще летим. Дано не се скапа пътуването ни , заради времето.
Много се чудя какви дрехи да си взема и какво яке.

# 119
  • Den Haag
И ние ще сме там на 28 петък и в неделя се връщаме. Само гледам времето и се надявам да има слънце. И аз се чудя какво яке Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт