Барселона - тема 14

• 18 329
  • 302
  •   1
Отговори
# 285
Не мога да повярвам, че билетите за Саграфа фамилия се изчерпах от 14-18.10/ поне тези на по нормална цена/ не го очаквах.
Най -вероятно не мога да се надявам да пуснат още билет

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 20:02 от dete2

# 286
преди 10 дни и аз търсех и нямаше ,взех през getyourgiude

# 287
  • София
Здравейте, пристигаме преди обед, а настаняването ни е слодобед в апартамент. Домакините нямат възможност за ранно настаняване. Въпросът ми е за багажа, има ли място където да можем да го оставим?

# 288
  • София
Питайте домакините Ви. Би трябвало да може да го оставите. Иначе има локъри из цяла Барселона. Не беше скъпо, имаше близо точно до площада, където ви оставя автобуса от летището. На 2-3 минути пеш.

# 289
преди 10 дни и аз търсех и нямаше ,взех през getyourgiude
И там няма, изпадна само един, та само аз ще я посетя, другите трима отвън ще се любуват. Понякога се появяват от отказали се, ще следя, но е малко вероятно.

# 290
dete2, а какво пише за купуване на билети на място? Много странно, че няма билети, защото вече не е ли слаб сезон? Аз вярно, че взех около и над месец по-рано, пак беше слаб сезон - средата на март. Но пък имаше мач от Шампионска лига, което би трябвало да е оказало влияние на туризма. Когато купувах билетите имаше всякакви, по всяко време, но също доста бързо се разпродаваха за определени часове.

# 291
  • Melmak
Слаб сезон? Бяхме уикенда в Барселона и беше лудница, това е ако не май-посещаваният, то един от най-посещаваните градове в Европа. Ужасно много туристи има, непрекъснато.

# 292
Март месец миналата година не бих казала, че туристите бяхме "ужасно много" - нито сме се гъчкали по транспорт, нито сме чакали по опашки, нито сме си пречили по забележителностите. Аз съм била веднъж, Вие може би имате поглед от повече месеци и пъти в Барселона. Но слаб сезон има, дори и още да не е настъпил.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 19:37 от anmasu

# 293
  • Melmak

Да, повече пъти съм била, но субективното ми мнение само по себе си нищо не значи. Ако октомври има по-малко туристи от септември, не значи слаб сезон. Барселона е много туристически град, има и често протести против туристите.

# 294
За да не е пълен спамът, отговарям си на питането към dete2 - не можеш да купиш билети за Sagrada Familia на място.

Протестират и има защо - в силен сезон, предполагам, че туристите са в пъти повече от капацитета на града, което няма как да не нарушава ритъма на местните. И да, ако едни месеци са по-малко натоварени от други, това ги прави "слаб сезон", това е по-дефиниция. А от опит, казвам, че март месец си беше много спокойно, включително да вземеш билети на място (опит на групата с Аквариум-а). Също личен опит - избягвам пътуване в силния сезон. Извинявам се за спама!

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 20:25 от anmasu

# 295
Дали ще има някакви мероприятия , безплатен вход или подобно за деня на Вси Светии?

# 296
Успях да купя билети за Саграда през букинг. През приложението Your guide нямаше. Интересно, че не ми позволяваше да резервирам три броя, а ги купувах един по един

# 297
  • Mediterraneo
Протестите срещу туристите не са заради нарушаване капацитета на града през силните месеци. Протестира се срещу високите наеми и че местата за настаняване на туристи изяждат местата за постоянно наемане, местните няма къде да живеят, няма кой да работи в туризма така, става един затворен кръг. И в Майорка протестират, и на все повече места, докато не измислят регулация на туристическите апартаменти, която да не е в ущърб на местните.

# 298
Предполагам, че едното е свързано с другото, но не е само заради настаняването, а заради цялостния отпечатък на свръхтуризма. Или поне това се изнася като информация:

Скрит текст:
Протестите срещу туристите не са заради нарушаване капацитета на града през силните месеци. Протестира се срещу високите наеми и че местата за настаняване на туристи изяждат местата за постоянно наемане, местните няма къде да живеят, няма кой да работи в туризма така, става един затворен кръг. И в Майорка протестират, и на все повече места, докато не измислят регулация на туристическите апартаменти, която да не е в ущърб на местните.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 10:35 от anmasu

# 299
Пътуването ни наближава и бих помолила ,за разяснение след кацането, от къде точно мога да купя карта Т-USUAL card- Индивидуална карта за неограничен брой пътувания за един месец- 22 евро? Тя важи и за линията на метрото от летището, нали правилно съм разбрала? Но някой беше писал, че не е успял да я купи от летището. Също и че май вече не се предлага във вид хартиена а само на пластика

Общи условия

Активация на акаунт