КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 7 682
  • 182
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, как мога да разбра че съм се антидотирала? Някакви признаци има ли?

# 76
Здравейте. Дребния боледува много често, на 4 години е. Посещава детска градина, но за съжаление повечето време се лекуваме у дома, отколкото игрите в градината. Страда често от гнойна ангина, внезапна, със всички възможни "екстри". Изследвали сме аст, ейбщайн бар, секрет нос и гърло. Страда и от една спастична кашлица при вирусни заболявания, която се появява рязко, внезапно и мъчително продължава. Обикновенно минава с венозен антиб. и урбазон. Имам желание да спра този порочен кръг в който измъчвам детето. Търся класически хомеопат, който да ни помогне. Моля за препоръки за такъв в град Варна. Благодаря предварително.

# 77
Здравейте. Дребния боледува много често, на 4 години е. Посещава детска градина, но за съжаление повечето време се лекуваме у дома, отколкото игрите в градината. Страда често от гнойна ангина, внезапна, със всички възможни "екстри". ...
За Варна, аз се доверих на доктор Капинчева. Има кабинет до окръжна болница. По телефона се запазва час за първо посещение, после през Супер док.

# 78
Един въпрос и от мен - кога през деня е времето за прием на шуслерови соли? Имам предписани номер 10 сутрин и 9 вечер. Дали е удачно вместо обед, номер 9 да пия на обяд?
Здравейте! Не е случайно, че точно едното е сутрин, а другото вечер. Моят съвет е да спазвате посоченото време.

# 79
Здравейте!
Намерих съвсем малко информация относно хидроцеле (придобито) при дете, което да е лекувано с хомеопатия.
Дали е удобно да попитам тук, ако някой може да ми даде насоки? Да сподели опит?
Благодаря предварително!

# 80
  • София
Искам да попитам за тези от вас, който разтварят топченцата на Боарон във вода, с какво ги разбърквате? Има ли някакви рестрикции?
Също така ми стана интересно понеже ни изписаха потенция 30CH какво точно означава това? По-високата потенция означава ли, че е по-силно лекарството и следователно по-силна концентрацията?

# 81
Може и с метална лъжичка, но само разбъркваш и вадиш, да не стои лъжичката в разтвора. Ако имаш пластмасова или дървена лъжичка още по-добре.
Зависи, потенцияла я преценява хомеопатът и има значение, дозата и потенцията са си голяма част от лечебната схема. Преценява състоянието на жизнената сила, болестта, площта върху която ще се работи и т.н. Сами не трябва да си определяте потенциите. Забелязала съм,че има хора, които сами си повишават дозите и не казват на хомеопата, мислят че подсилват лекарството или като им се даде еднократна доза примерно е нещо съвсем слабо. Да, ама така объркват всичко,защото резултатът не е този, който хомеопатът очаква за конкретния период и се обърква и после- хомеопатията не работела. Също така може да мислиш, че 30 ти е слабо, защо не пиеш 200 - но ти имаш нужда от 30 в този момент. По-голямата потенция е по-разредена субстанция и по-силно лекарство. Но не винаги имаш нужда от по-силно лекарство, както казах зависи от много неща,които наистина няма как да знаеш. Тук колкото е по-слаба "концентрацията", както казвате, толкова лекарството е по-силно

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 19:44 от unabella

# 82
  • София
Къде съм казала, че искам сама да си определям дозата? Първо не е за мен, а за дъщеря ми и второ да, хомеопат я изписва.
Просто ми беше интересно какво означава  по-високата потенция, например.

# 83
По-високата потенция принципно означава по-силна стимулация. ХЛ е информационен носител и не е дозозависим, така или иначе над 12 СН няма нито една молекула изходно вещество в лекарството. Един вид "гола вОда", както казват скептиците. Само че една пълна и една празна флашка тежат еднакво, но само едното носи информация. Ако ви е любопитно, можете да изгледате 7-те номерирани видеа в Ютуб канал "Здраве и хомеопатия" , за да придобиете още яснота.

# 84
  • София
Благодаря Ви за отговора ще ги изгледам.
Тепърва започваме с хомеопатията и нямам никакъв опит с нея нито знам нещо кой знае какво. Разбира се каквото каже лекарката това давам, но не е като конвекционалните лекарства със сигурност.

# 85
Нямах предвид вас, само дадох пример

# 86
Искам да попитам за тези от вас, който разтварят топченцата на Боарон във вода, с какво ги разбърквате? Има ли някакви рестрикции?
Също така ми стана интересно понеже ни изписаха потенция 30CH какво точно означава това? По-високата потенция означава ли, че е по-силно лекарството и следователно по-силна концентрацията?
Аз често си ги правя в шишенце от санитарната аптека. Подобни на тези от хомеопатичната.

# 87
  • София
Извинявайте не разбрах… за какво шишенце става въпрос?
При нас указанията са да се разтварят в дневният прием вода - 300мл или 600мл.

# 88
Извинявайте не разбрах… за какво шишенце става въпрос?
При нас указанията са да се разтварят в дневният прием вода - 300мл или 600мл.
Разтваряйте според указанията.

# 89
  • София
Не, не разбрах какви са тия санитарни шишенца?

Общи условия

Активация на акаунт