КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 8 686
  • 192
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Simple Smile
Могат ли капките на д-р Бах да антидотират лекарство с потенция 1М? Лекарството се приема веднъж седмично - петък вечер, а капките от понеделник до четвъртък (само при нужда). Благодаря!
Ако хомеопатът е преценил, че е добре да се приемат така ... капките на д-р Бах имат изключително нежно действие. Не мисля, че могат да антидотират. По-скоро биха давали някакъв тласък на психическо ниво. Не знам до колко може да бъде преценено кое от двете как е повлияло. Това са мои мисли на потребител.

# 181
Здравейте! Simple Smile
Могат ли капките на д-р Бах да антидотират лекарство с потенция 1М? Лекарството се приема веднъж седмично - петък вечер, а капките от понеделник до четвъртък (само при нужда). Благодаря!
Ако хомеопатът е преценил, че е добре да се приемат така ... капките на д-р Бах имат изключително нежно действие. Не мисля, че могат да антидотират. По-скоро биха давали някакъв тласък на психическо ниво. Не знам до колко може да бъде преценено кое от двете как е повлияло. Това са мои мисли на потребител.
По принцип хомеопатът е леко краен, дори по отношение на витамини и добавки, затова си мисля, че няма да е Ок с това, но ще го попитам. Все още не е дал лекарството. Става въпрос за дете. Вчера дадох за пръв път от детските капки на д-р Бах (капнах на езика) и около час след приема започнаха едни емоционални изблици - видимо осъзнат плач, все едно вади някакви дълбоко скрити емоции. Това продължи точно 60 минути и след това детето се успокои, все едно нищо не е било. Днес отново ѝ дадох капки, но разтворени във вода. След около час се натъжи леко, но всичко мина бързо.

# 182
Значи във вода ги давате. Явно има много задържани емоции детето и ги освобождава доста бурно.

# 183
Здравейте! Детето ми, на 3 години, е с увеличена трета сливица, оттам задържан секрет в ушите и в резултат проблеми със слуха. Може ли хомеопатията в този случай да помогне, да свие третата сливица? Каката също беше с трета сливица и след 2 години мъки, я махнахме. Сега вече положението е много по-добре, но ми се иска да не минаваме и с дребното през операция Sad

# 184
Здравейте. Останаха ми доста Шуслерови соли (Номер 2,3,4,8), които няма да ползвам вече.
Знаете ли място, където мога да ги пусна за продажба? На повечето места (olx, facebook etc.) продажбата е забранена, така че ако знаете ще се радвам да споделите.

# 185
  • София
Здравейте! Детето ми, на 3 години, е с увеличена трета сливица, оттам задържан секрет в ушите и в резултат проблеми със слуха. Може ли хомеопатията в този случай да помогне, да свие третата сливица? Каката също беше с трета сливица и след 2 години мъки, я махнахме. Сега вече положението е много по-добре, но ми се иска да не минаваме и с дребното през операция Sad
Пробвай, не губиш нищо.

# 186
Исках да чуя мнението на специалистите тук (има, доколкото знам). С каката пробвахме някакви неща, но не бяхме много редовни. В друга тема писаха за дулкамара и дали не беше Грип хийл...

# 187
  • София
Ние ходим, но не при класически хомеопат и там има различни мнения. При едни се повлиява много бързо при други си стигат до операция. Не съм специалист, но аз лично бих пробвала всичко.

# 188
Може с класическа хомеопатия без съмнение

# 189
Здравейте, много зависи. И то не само от степента на развитие на сливицата. Един лекар хомеопат (не класически) в един семинар казваше, че образува ли се строма, хомеопатията вече няма да помогне за прибиране на тъканта. Ако възпалението е хронично и продължително, организмът започва да „укрепва“ тъканта, като отлага колаген и изгражда плътна съединителнотъканна мрежа (строма). Този процес се нарича фиброза. Меката лимфна тъкан започва да се заменя от плътна съединителна тъкан. Веднъж щом стромата стане преобладаваща и тъканта фиброзира, тя губи своята еластичност и способност да се свива и тогава вече оперативна намеса.
Това сочи и моят опит, поне докато работих с деца. Много трудно, рядко или никакво повлияване на самата тъкан, (като не изключвам и грешка в предписанията ми все пак) ,тъй като много от мъничките са вечно сополиви и по-рядко се обръща внимание на причина трета сливица, докато проблемът не ескалира вече. В същото време различни фибротични промени по други органи и системи се повлияват доста добре, но и не са подложени на такова често дразнение. Та... няма еднозначен отговор.

Но пък като непоправим оптимист казвам, че винаги можете да опитате. Сега остава да потърсите добър хомеопат за детето. Аз лично не мога да Ви насоча - може би д-р Ваня Косева, Ямбол. Но има достатъчно пишещи тук, които биха могли да ви насочат. Успех!

# 190
Мечка Малинарка, благодаря за включването и препоръката на хомеопат Hug Детето този път е с доста намален слух и съм доста наплашена. Започнахме с кортикостероид и се надявам течността в ушите да се дренира и нещата май отиват към операция. Но съм склонна преди това да пробвам с хомеопат. С каката пробвахме  разни хомеопатични продукти, но не бяхме много редовни и продължава да ме гложди дали можеше да се размине.

# 191
Човешки бих Ви посъветвала да излезете от вината спрямо каката. Не е честно да съдим онова по-младо аз. Толкова сме знаели, толкова сме можели, направили сме най-доброто, на което сме способни (вкл. да не сме постоянни, тъй като и други неща са ни били на главите). Учим се до живот. Днес знаем повече от вчера, утре ще знаем повече от днес.

Така поставени нещата с малкото дете, щом вече сте на кортикостероиди, и да започнете хомеопатия, първо ще "чистите" потенциалните ефекти от тях. Няма да е кратък периодът и за влияние върху сливицата. Нямам представа с какво време разполагате, в аспекта на състоянието на сливицата и общото УНГ здраве при детето. Добре ще трябва да прецените плюсове и минуси за операция и хомеопатия на база времето, което евентуално би било нужно за нещо, за което няма сто процента гаранция. Защото през това време детето ще продължи да боледува, та... времето Ви е доста определящо от това, което чета (щом до стероиди чак стигате), та... какво да Ви кажа...
Дано решите ситуацията по най-оптималния за детето начин, като разбира се за стабилизиране на общото здраве хомеопатия след операцията също е опция.

# 192
Може ли препоръки за добър класически хомеопат в Бургас.За хроничени проблеми с колит

Общи условия

Активация на акаунт