КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 7 603
  • 182
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Доколкото знам, доста хомеопати добавят към лечението и шуслерови соли и/или продуктите на Аквасорс, от които аз не съм видяла ефект, честно казано.

# 136
Не съм изчела цялата тема, но ми прави впечатление, че много често потребител пита дали да употребява някой препарат при конкретен проблем. Мисля, че това е абсолютно погрешно.
Аз ходя на хомеопат, която има и специалност вътрешни болести, за облекчаване на странични ефекти от тежки лечения. И първото, което научих е, че за всеки пациент се изписват различни лекарства в зависимост от цялостното му състояние, дори зависи от характера и темперамента на човека.
Някои дори купувам и ми доставят от Франция, защото не се внасят у нас. Добрият хомеопат е нещо безценно, пожелавам на всички да се срещнете с такъв!
П. П.
Хомеопат, който няма лекарска диплома не бих посетила и препоръчала никога!

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 15:10 от Малечка Палечка

# 137
Другия път проверете в хомеопатичната аптека дали ги няма лекарствата. Изпращат с куриер в страната.

# 138
В много държави, включително Дания и Швеция се практикува официално хомеопатия без лекарска диплома. Ако знаехте повече за хомеопатията, щяхте да знаете защо. А защо тук не е гака - ами бизнес, пазар, дълга тема.
Относно поръчване на лекарства от чужбина, няма нужда, в хомеопатичната аптека приготвят всяко едно лекарство. Не в обикновената, в хомеопатичната . Има в София, Пловдив, Варна и не знам още къде. Аз лично поръчвам от София, най-много им вярвам относно спазване правилата при приготвяне и съхранение на лекарствата, както и при изпращането им по куриер. Лекарство от чужбина не, че е невъзможно, но е малко рисково предвид скенерите по летищата и уредите по самолетите , още повече, че в България има всичко.
Наскоро пуснаха някаква нова номенклатура на boiron, потенции над 30 сн, които зареждат по някои обикновени аптеки или доставят с онлайн поръчка.Онлайн, ако поръчаш, изпращат лекарствата без нужната предпазна опаковка, все едно ти пращат хранителна добавка. Но както казах - бизнес, пазар.
Иначе съм съгласна за това, че лекарството е индивидуално и преписване онлайн не става. Затова й никой не отговаря в тази тема като има такива въпроси.

# 139
Хомеопатията, която приемам е специално създадена, за да съпътства химиотерапия и някои лекарства не се внасят в България. Знам, че могат да се направят в хомеопатичната аптека, но предпочитам оригиналите на Боарон. Поръчваме ги директно във френска аптека и идват идеално опаковани чрез български пощи.
Хомеопатичната аптека до ИСУЛ избягвам, аптекарите там са рядко груби и нелюбезни.
Хомеопат без лекарско образование в България точно ми звучи като печалбарство и бизнес + съмнителни знания.

# 140
Айде няма да спорим за лекарствата в България и печалбарството  Всеки има право да се доверява, на който си иска, важното е да е добре и спокоен, че прави най-доброто за здравето си.

# 141
Съгласна съм
 Щом е избрал хомеопатията, значи човек е направил отличен избор за здравето си.
Но от самолечение с хомеопатия или изписана от не специалисти идват тежките разочарования и недоверие към хомеопатията.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 12:24 от Малечка Палечка

# 142
Здравейте,
Моля някой хомеопат да обясни как се приема лекарството SILICEA със следното назначение:
 0/6 1DOSE no.30 sized globule in 1grain of sugar of milk – Dry dose (M) X 1 DAY

# 143
Здравейте.
Какво да приемам за предизвикване на цикъл и овулация.

# 144
Здравейте.
Какво да приемам за предизвикване на цикъл и овулация.
Не питате на правилното място. Запознайте се първо с темата, в която пишете. И някои неща ще Ви се изяснят.
Или направо потърсете класически хомеопат.

# 145
Здравейте,
Моля някой хомеопат да обясни как се приема лекарството SILICEA със следното назначение:

Вашият хомеопат следва да ви обясни

# 146
Здравейте,

Вашият хомеопат следва да ви обясни
Конкретното предписание прочетох в статия, която описваше случай на човек лекуван със Силицея. Стана ми интересно какво означава предписанието, затова питам. Когато хомеопат ми в предписвал лечение ми е давал шишенце с капки и указание как да се приемат.

# 147
Здравейте,
Чат джипити отговори така
ChatGPT
Вие казахте:

Моля обясни как се приема хомеопатичното лекарството SILICEA със следното назначение:
ChatGPT каза:
Разчитането на хомеопатично предписание като това може да е малко объркващо, тъй като включва специфични термини и съкращения. Ето разбивка на значението и как да приемете лекарството:

📋 Назначение:
SILICEA 0/6 1 DOSE no.30 sized globule in 1 grain of sugar of milk – Dry dose (M) X 1 DAY

🧪 Какво означават термините?
SILICEA – Това е името на хомеопатичното лекарство.

0/6 – Това е потенцията по метода на Ханеман за LM (или Q) разреждания. 0/6 е шестото LM разреждане.

1 DOSE – Една доза от лекарството.

no.30 sized globule – Това е размерът на гранулата (глобула) – №30 е стандартен хомеопатичен размер, много малка гранула.

in 1 grain of sugar of milk – Това означава, че гранулата е поставена върху "1 grain" (много малко количество, около 60–65 mg) млечна захар (лактоза) – носител.

Dry dose (M) – Прием под формата на суха доза. (M вероятно означава "Methode" – по метода на Ханеман, но не се отнася до потенция 1000C.)

X 1 DAY – Да се приеме само един път в рамките на деня.

✅ Как да приемете:
Не разтваряте. Тъй като е суха доза – взимате я директно, без разреждане във вода.

Поставете гранулата с лактозата директно в устата (под езика или върху езика) и я оставете да се разтвори сама, без да я дъвчете или гълтате веднага.

На празен стомах – не яжте и не пийте нищо (особено кафе, мента, алкохол или силна храна) поне 15–30 минути преди и след приема.

Само веднъж на ден. Ако е написано “X 1 DAY”, значи тази доза се взима само веднъж, и повече не се повтаря (освен ако лекарят не назначи друго).

❗Важно:
Не пипайте гранулите с ръце – използвайте капачката на тубичката или чиста лъжица.

Не съчетавайте с други хомеопатични лекарства без указание.

Ако не сте сигурни дали е LM-потенция в течна форма или суха доза по тази схема, най-добре попитайте вашия хомеопат за потвърждение.

# 148
Хм, на мен това предписание дето искате да де разчете тук ми се струва странно и сякаш не го е писал човек, а робот.
Колко по-нормално би звучало silicea LM 1 гранула на ден, еди колко си дни.
Почти съм сигурна, че това предписание не е много читаво в този смисъл. Не е нормално, няма причина да е такова някак.🙄
Или пък това да е рецепта за лекарство, което пациента да даде да му приготвят в хомеопатична аптека...

# 149
Хм, на мен това предписание дето искате да де разчете тук ми се струва странно и сякаш не го е писал човек, а робот.
Колко по-нормално би звучало silicea LM 1 гранула на ден, еди колко си дни.
Почти съм сигурна, че това предписание не е много читаво в този смисъл. Не е нормално, няма причина да е такова някак.🙄
Или пък това да е рецепта за лекарство, което пациента да даде да му приготвят в хомеопатична аптека...
Може да имат определен стандарт на изписване. Само ще гадаем без причина.

Общи условия

Активация на акаунт