Domestika ми дръпна пари, без основание

• 1 460
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте! Може би някои от вас са ползвали услугите на Domestika-сайт от който може да се закупуват видеоуроци на най-различни теми. Та, преди може би около два месеца си инсталирах приложението и понеже имаше някаква промоция-урок по плетене на блуза за 1$, а аз плета, си го купих.
Оттогава нищо не съм купувала от там, нямам и спомен да съм влизала даже там скоро. И преди малко си поглеждам приложението на моята банка и виждам, че на 13.01.2025 г.  в 4:55 ч. са ми дръпнати 48$ и някакви центове от Domestica, основание-плащане на ПОС, каквото и да значи това. Аз нищо не съм купувала, още по-малко посред нощ, но едва ли може да се направи нещо. Влизах в Доместика, но никъде не видях да мога да им пиша, може и аз да не съм видяла, но и от банката едва ли ще могат да направят нещо. Все пак реших да пиша тук, може някой да ми даде съвет какво да правя.

# 1
Така изгорях с 150 евро....Sad - блокирай ги...

# 2
Според мен сте сключили някакъв абонамент или сте платили за членство. Проверете си акаунта и го спрете. Доколкото виждам, намалените цени са за хора с членство Plus.

# 3
Според мен сте сключили някакъв абонамент или сте платили за членство. Проверете си акаунта и го спрете. Доколкото виждам, намалените цени са за хора с членство Plus.
И аз подозирам, че са ме включили в някакъв абонамент. Да, точно Доместика+ съм закупила без да знам, видях че така пише в акаунта ми в Доместика. Открих помощния център и им писах. Все още не са изминали 48 часа от плащането, дано ми върнат парите.

# 4
Измамили са те законно, влез там в акаунта си и изтрий ако има записани данни за дебитната ти карта. Блокирай ги или пак ще ти дръпнат пари.

# 5
Купила си курса за 1 долар но с това е почнал тестов период и като е свършил са те билнали. Пиши на съпорта да го прекратят.

# 6
Да, така се е получило. Пробен период от един месец, без да разбера съм купила и Доместика+. Писах им и преди малко ми отговориха. Пращат ми линк към страница в сайта им, където обясняват какво става, ако искаме да ни върнат парите. Общо-взето пише, че няма да ги върнат. В случай на закупуване на този план за пръв път или при удължаването му, не връщали средства.
Видях откъде мога да анулирам плана, но след като няма да ми връщат парите, ми се ще да го оставя, докато изтече. Обаче не виждам да е ясно упоменато докога важи. Уж 12 месеца, но дали правилно съм разбрала...да не вземат другия месец пак да ме таксуват.

# 7
  • София
Свържете се с банката си и ги попитайте. Може да имате основание да пуснете оспорване на транзакцията.

# 8
Не виждам какво би било основанието да се оспори плащането: "не съм видяла какво поръчвам"?
След като са били любезни един път да ти отговорят, питай ги за тези 12 месеца и кога трябва да откажеш този абонамент, за да можеш все пак да си ползваш, за каквото си платила, без да се набуташ с още пари.

# 9
Досега съм виждала такива сайтове/приложения/платформи да предлагат план за 12 месеца, от които Х месеца са безплатни/евтини. Може да има такива, които таксуват по друг начин, но това е стандартното. Т.е.в твоя случай 12 месеца би трябвало да важат от датата, когато си платила $1 и сега имаш още около 10 месеца за ползване.
Между другото, не рових много задълбочено по въпроса ти, но покрай другите резултати в Реддит ми излезе въпрос за безплатните им уроци, включени в абонамента - пишеше, че през телефон се откриват трудно и трябва да се пробва през десктоп. Може да ти е полезно...

# 10
Ами оказа се, че до 15 декември 2025 ми е активен абонамента. Платила съм единия долар на 14 ноември 2024, един месец е бил безплатно. Интересно, че чак сега, преди три дни ми дръпнаха парите. Но то всъщност май около 15 декември не съм имала пари в картата и сигурно затова.
Както и да е, друг път ще внимавам повече какви са условията при дадена покупка, особено в чужди платформи, където се ползва език, който не владея добре.

# 11
Мой близък имаше подобна ситуация. Банката (ОББ) го накараха да пише някаква молба. Не му възстановиха парите, сайта му дърпаше ежедневно малки суми. Като единствено решение от банката предложиха блокиране на картата и издаване на нова.
Свържете се с банката си и ги попитайте. Може да имате основание да пуснете оспорване на транзакцията.

# 12
Затова такива плащания са от оборотна карта само за плащания в револют ,зареждам там малко пари от другата ми основна карта (пак в револют ) и прекарвам плащането ,ако искат да дръпнат пак сумата няма кинти и аз като видя БЛОК и толкова ,един път се опарих ,но мор !

# 13
Всичко са си описали хората - ако се купи курс за $1, трябва да се активира и техния Plus абонамент. Ако не искаш - плащаш само пълната цена на курса от $20 примерно.
Ако се прекрати абонамента, достъпа се запазва до края на периода и после няма да се подновява автоматично.
Цената на годишния абонамент е $149.99, странно че са дръпнали само 48 долара..

# 14
Ами не знам защо $48, аз не държа много пари в тази карта, останали да около 35 лв след транзакцията...но можеше и тях да вземат.
Аз съм виновна, че не съм внимавала какво купувам.

Общи условия

Активация на акаунт