Висок пулс , парене в стомаха, спазми

• 523
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте !
От може би вече повече от 4 години обикалям лекари и вече няма решение на проблема !
Четох в една друга група сходен проблем , много хора го имат , но никой не е получил отговор на това !
От много време насам получавам някакви странни болки в дванадесетопръстника, горещина в стомаха и бучка в гърлото!
Придружено към тези симптоми е и болки в гърба (тъпа, лека - тип умора) , нещо като задух и пулс на 80-90 макс 100!
Това нещо се появява само в седнало положение , в различни части на деня с дълга продължителност , понякога няколко часа , направо психически не издържам!
Имам и прекомерно потене под мишниците със силна миризма (използвам стикове, дезодоранти, какво ли не , но не могат да преодолеят миризмата) !
Пия хапчета за киселини , паренето не изчезва , пия също така и пробитор , защото имам проблем с рефлукс , отшумява след хапчето, но паренето остава!
Правил съм лечение за антрален гастрит с диагноза от гастроскопия , спазвам си диети, близкия месец съм даже изцяло на бяла диета (ориз, макарони и т.н) !
Всички лоши храни съм спрял!
Даже апетит нямам , понякога се засилва и започвам да ям адски много, но тогава и всички проблеми изчезват!
Също така през цялото време усещам една стегнатос в тялото , като скован !
Трудно заспивам, трудно се събуждам ….
Тревоги нямам , почивам достатъчно, работя по 8 часа , старая се да се грижа добре за себе си.
Пълни кръвни изследвания - всичко е 6…
Просто нямам идея какво се случва …
Размишлявам за паник атаки , но те продължавали не повече от 20 мин!
Дори една позната лекарка ми каза да си взема Лотосоник, грам не усещам да ме отпуска!
Лошото е , че ми стана травма в главата …
Болки в стомаха нямам , само парене от киселини и много киселини!
При сън и пулса ми спи !
Трудно заспивам , но заспя ли , няма ставане …
Проблемите започват със събуждането!

Ако някой е срещал подобни проблеми , нека сподели!
ВСИЧКИ СИМПТОМИ ИЗЧЕЗВАТ ПРИ НЯКАКВА СИ ФИЗИЧЕСКА ДЕЙНОСТ!
Благодаря за вниманието и спокойна вечер!

# 1
Понеже аз имам сходни проблеми, мога да кажа, че почти всичките ти проблеми вероятно се дължат на тревожно разстройство.
Със сигурност имаш и гастрит с ГЕРБ, възможно е да имаш някакви хормонални проблеми, например със щитовидната жлеза, както и някакви дефицити на витамини.
Почни от кръвните изследвания - ПКК, СУЕ, CRP, кръвна захар, чернодробни ензими, холестеро, желязо, ЖСК - тези може да ти ги пусне ЛЛ. Хормоните на ЩЗ - TSH, TF3 и TF4, вит. Д, B12, фолиева киселина, феритин. Потърси пакети в големите лаборатории, ще ти излязат по-изгодно.
Очевидно, че имаш обострен рефлукс, оттам са ти паренето и киселините, при такива проблеми няма болка, а има усещания каквито ти изпитваш. Затова - отново на гастроентеролог, евентуално на нова гастроскопия. Хеликобактер пилори изключен ли е при последната гастроскопия? Какво лечение приемаш за тези проблеми?
Какво имаш предвид под травма на главата?
Иначе - повечето симптоми - учестен пулс, потене (с гадна миризма), трудно събуждане, трудно заспиване, скованост, изобщо всичко, което описваш се дължи на разстройство на вегетативната нервна система в повечето случаи. Или т.нар. вегетативна дистония. Която пък е пряко свързана с тревожно разстройство.
Особено характерно е, че докато спиш всичко е 6 и по време на физическа активност.
Аз съм с такива неща, повярвай ми, като спортувам или чистя къщата като луда, всичко ми минава.
Та, заеми се да изключиш всички възможни органични причини, виж какво ти е положението със стомаха, защото там си имаш наистина проблеми.
Иначе - ако наистина имаш проблеми с вегетативната нервна система, както предполагам, ох, това е сложно, затова се ходи на психиатър, за да изпише подходящ медикамент. Аз лично пия един от години, при нужда включвам и Ксанакс. Иначе - ще трябва да си помогнеш и сам. Трябва да намериш път да си успокоиш сам тялото. Разбрал си, че физическите упражения ти действат добре - запиши се на спорт. Обаче да не е с вдигане на тежко, защото много вероятно да имаш проблем някакъв и с гърба, което е супер обичайно, всички сме с кофти гърбове след известна възраст. Но да, най-добре е плуване, но може да е буквално всичко без вдигане на екстремни тежести и силови спортове. Целим да намалим хормоните на надбъбречната жлеза, а не да ги увеличаваме. Боен спорт може - но примерно някой подобно на джудо, джиу джицо, ей такива. Ако можеш да спортуваш нейде навън, планински спортове - още по-чудесно.
Другото е йога. Медитации, релаксации, дишания, изобщо всичко, което може да успокои нервната система.
И може да си мислиш, че нямаш тревоги, но тялото ти показва силна тревожност. Имаш потиснати и неотработени емоции, редно е да се вгледаш в себе си и да потърсиш причините дълбоко в себе си.
Та така. Имаш доста задачки, тъй че ако се насочиш в правилната посока, предполагам, че голяма част от симптоматиката ще отпадне като ежедневние.

# 2
Понеже пишете, че нямате тревожност, тогава не би трябвало да е на нервна почва! Освен основните кръвни изследвания, направете всички останали необходими изследвания - хормонални, урина, за паразити не е лошо да се изследвате. Не знам защо толкова време лекарите не могат да установят нищо и да Ви дадат правилни насоки! Този проблем очевидно не идва от нищото. Аз даже ще Ви препоръчвам да отидете на биорезонансна диагностика. Цените вървят средно около 100 лв., но поне там се вижда състоянието на целия организъм. Включително се откриват и чревни паразити, ако има такива. Това е добър метод, стига да попаднете на качествен специалист.

# 3
Точно биорезонанс НЕ препоръчвам.
Със сигурност ще излязат 200 паразита, бактерии и гъбички и какво ли не. Само ще се вкараш в излишен филм.
Ходила съм на такова нещо, говорила съм и със “специалисти” по темата, то е ужас. До степен - “не пий вода от чешмата, не ползвай лед, готви с преварена 10 Мин. вода, защото иначе със сигурност ще имаш ламблия.” А как се лекуват паразитите - като си купиш биорезонанс апарат за вкъщи - само хиляда и кусур лв.
Ходила съм и на друго място. Излезе ми положителен Хепатит Б, после правих изследване - нямам. Затова пък не ми излязоха гъбички, които имах. Трето място - не ми излязоха стафилококи в носа и гърлото, а имах ужасна кашлица. “Специалистът” лекуваше с хомеопатия, каза ми, че “белият ми дроб се чисти”. След месец и нещо зверска кашлица му теглих една майна, после се чудих как конвенционално да се излекувам от каквото имах.
При вегетативната дистония може човек да не е видимо тревожен. Това е разстройство на нервната система, която не контролираме съзнателно.

# 4
Лекарите си вършат работата , обаче отгоре , отгоре ..
Затова се обръщам тук, ако някой е имал сходен проблем и ето , че имало!
Това , което ви написах не мога да го обясня в 3 срещи с личната лекарка , защото бърза и претупва работата….
Почват да се стрелят едни странични въпроси и аз в даден момент се обърквам и пак съм с направление за гастро и скенери и така …
И просто в даден момент се отказах .
Един-два месеца си обръщам внимание с храни, следя какво ми влияе лошо , кое не , просто да си събера мислите и наистина да действам!
Мисля дори да го напиша във вайбър на личната , щото пак ще се бърза като отида и пак ще се гледа само стомаха …

# 5
ЛЛ я забрави. Да ти дава направления за изследвания и специалисти и дотам.

# 6
Как разбирате, че ви боли дванадесетопръстника?

# 7
Ами исках да обясня къде усещам болка , в коя област по-точно

# 8
Гастероскопия имате ли?
Видях, че нямате.

Направете гастероскопия за да видите има ли съществени проблеми и рефлукса какви щети е нанесъл.

Следват изследвания кръвни за алергии и непоносимости.
Изследване за хеликобактер.
Изследване за хистаминоза - кръвни.
Ако решите - чревен микробиом.
Имате видеозони, нали?
Пълни изследвания за гъби, паразити и патогени.

След всичко това  - ако имате алергии и непоносимости се съобразявате с тях, независимо колко странни ви се виждат и, че никога от нещо си сте нямали проблеми. Просто ги следвате!
Лекувате каквото открият.
Паралелно - Бианацид - 1 таблетка дневно на обед и ГАСТРОЦИНЕЗИН - 2*2 таблетки под езика.
Вечер саше Waya за рефлукс саше - пробиотик

И най-важното ядете разделно.

От интернет си изтеглете система за дишане - коремно и гръдно и упражнения за китайска гимнастика.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 21:11 от the Дорис

Общи условия

Активация на акаунт