Вечно "седене" на телефона

• 4 286
  • 49
  •   1
Отговори
Здравейте, пускам тази тема с цел да си сверя часовника. Вашите мъже ползват ли си често телефоните, докато прекарват време с вас? Напоследък мъжете (буквално мъже, на по 40 години) имат тенденцията да прекарват доста време на телефоните си. Ще дам и няколко примера :
- на ресторант сме, на вечеря само двамата. Звъннва приятел на въпросния господин и той прекарва 10 мин на телефона в общи приказки, вместо да каже "вечерям навън, ще се обадя по-късно"
- преди време на екскурзия с друг мъж се качваме на връх с прекрасна гледка  и буквално на секундата той си вади телефона да праща снимки на приятелите си, вместо поне малко да погледаме и да се насладим
- на рождения му ден, който той прекарва по собствена инициатива с мен, през 5 минути си поглежда месинджъра за честитки

Мога да изброя още бая такива ситуации. На мен ми е изключително неприятно и всеки път реагирам доста остро и се сърдя . И всеки път отговора е " за няколко минути какво толкова било станало". Било им задушаващо, че не можели когато правят нещо с мен, да не си поглеждат телефона и да не си поговорят с някой приятел, ако им звъннел. Обаче това е с ежедневна повторяемост и аз не мога да разбера как на големи мъже, това да си чатят или говорят с приятели, им е приоритет.
Аз също съм млад човек, под 30. Ползвам телефона си, имам приятели, пишат ми. Но когато правя нещо с някой, го оставям настрани и се потапям в момента. Чувствам се изключително пренебрегната, когато някой постоянно трябва да си води разговори. И подчертавам - НЕ са служебни. По работата и аз говоря много и нямам против и другите да го правят. На неподходящи хора ли случвам или очакванията ми са нереалистични?

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:42 от Gone_with_the_windD

# 1
  • Пловдив
Неподходящи хора, Не ги вълнуваш, не ги интересуваш........избиване на комплекси, самота ......опит да се представят пред хората ,че са някакви уникални и им се случват невероятни неща в живота.Да продължавам ли???
Да странно е ,че и мъжете взеха да се вълнуват от снимки , пози и лайкове .........ама като капацитета  е толкова .....

PS.Да живят фирмите за бързи кредити, че благодарение на тях са снимките от Банско, Рим и морето

# 2
Невротичност. Това кълване в смартфона се е превърнало в тик и адикция.

# 3
  • София
Липсва им възпитание, освен интерес.

При лична среща, телефонът не би следвало да е изобщо на масата.
За върха хайде, снимал, но може да изчака изпращането.

Това са червени светлинки, показват цялостна нагласа.

# 4
Това си е зависимост, за съжаление не е само при мъжете.

# 5
...
Аз също съм млад човек, под 30. Ползвам телефона си, имам приятели, пишат ми. Но когато правя нещо с някой, го оставям настрани и се потапям в момента. Чувствам се изключително пренебрегната, когато някой постоянно трябва да си води разговори. И подчертавам - НЕ са служебни. По работата и аз говоря много и нямам против и другите да го правят. На неподходящи хора ли случвам или очакванията ми са нереалистични? Или може би това, че са били без особено сериозни връзки и имат доста голям брой приятели и познати играе роля в отношението им?
Аз съм над, над 30 Simple Smile но споделям подчертаното.
Попаднала си на лайкосъбирачи, хора/мъже, които търсят внимание, одобрение, възхищение, завист, ако щеш. И живеят за тях. Отделно, като цяло всички вече сме повлияни от социалните мрежи и показността там. Случвало ми се е приятели да питат защо не съм публикувала снимки от еди къде си, разказвайки им колко красиво и интересно е било. Ами защото аз преценявам какво искам да покажа и дали.

# 6
Невротичност. Това кълване в смартфона се е превърнало в тик и адикция.

Именно, някаква форма на пристрастяване е и всеки път, когато нещата около тях станат по-малко интересни или просто монотонни, си вземат дозата.  Приеми го като болест, а не като неуважение.

# 7
Да, това е пристрастяване, като всяко друго, и е проблем на съвременното общество.
Според мен и вашият подход не е добър. Вместо цупене и сърдене, аз бих завъртяла някаква дискусия около това какво мисли за прекарването на много време на телефона, притеснява ли го, влияе ли на продуктивността му, как го кара да се чувства.

# 8
Донякъде са нереалистични очакванията ти. Доста много хора живеят в такава паралелна реалност. Но щом си заявиш, че ти е неприятно и когато е с теб, да е основно с теб, тогава ако някой от въпросните желае да е с теб наистина, ще се съобрази и ще отвикне от тази си обсебеност.

# 9
И аз не мисля, че е лично отношение, а "наркомания".

# 10
  • София
Няма възпитание, етикет не знаят какво е.

Аз също съм пристрастена, цъкам, когато имам мижав интерес да слушам какво ми се говори.

# 11
  • София
Достатъчно е да се качиш в градския транспорт. 99.99 % от пътниците са забучили нос в телефона и кълват. Това е реалността.

# 12
  • София
Едно е да уплътниш време, докато пътуваш, друго е да показваш липса на възпитание и интерес.
Защо се мъчат изобщо?

# 13
Не си им достатъчно интересна, сори.

Достатъчно е да се качиш в градския транспорт. 99.99 % от пътниците са забучили нос в телефона и кълват. Това е реалността.
Такава е реалността но не и когато има тръпка.

# 14
Няма възпитание, етикет не знаят какво е.

Аз също съм пристрастена, цъкам, когато имам мижав интерес да слушам какво ми се говори.
Пристрастяването е по-силно от всякакъв етикет. Малко като с цигарите е. Знаеш, че ще пречиш на останалите, но нещо те бута да запалиш.
Разбира се, тя не е човекът, който ще го "лекува". Може да пробва с огледално поведение, но току-виж и тя се пристрасти. Така че, като ѝ е обидно това отношение - следващият.

Общи условия

Активация на акаунт