- на ресторант сме, на вечеря само двамата. Звъннва приятел на въпросния господин и той прекарва 10 мин на телефона в общи приказки, вместо да каже "вечерям навън, ще се обадя по-късно"
- преди време на екскурзия с друг мъж се качваме на връх с прекрасна гледка и буквално на секундата той си вади телефона да праща снимки на приятелите си, вместо поне малко да погледаме и да се насладим
- на рождения му ден, който той прекарва по собствена инициатива с мен, през 5 минути си поглежда месинджъра за честитки
Мога да изброя още бая такива ситуации. На мен ми е изключително неприятно и всеки път реагирам доста остро и се сърдя . И всеки път отговора е " за няколко минути какво толкова било станало". Било им задушаващо, че не можели когато правят нещо с мен, да не си поглеждат телефона и да не си поговорят с някой приятел, ако им звъннел. Обаче това е с ежедневна повторяемост и аз не мога да разбера как на големи мъже, това да си чатят или говорят с приятели, им е приоритет.
Аз също съм млад човек, под 30. Ползвам телефона си, имам приятели, пишат ми. Но когато правя нещо с някой, го оставям настрани и се потапям в момента. Чувствам се изключително пренебрегната, когато някой постоянно трябва да си води разговори. И подчертавам - НЕ са служебни. По работата и аз говоря много и нямам против и другите да го правят. На неподходящи хора ли случвам или очакванията ми са нереалистични?
но споделям подчертаното.