Вечно "седене" на телефона

• 4 297
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Да не го слагаме към болестите, че ТЕЛК ще се срине.

Не е само до телефон, до цялостно поведение и отношение е.
Или е на толкоз семпло ниво, че иска да се похвали къде е, с кого е и да му викат - еха. Сега и на момента.

Скоро бях на среща с приятел, проведе 4-5 разговора, писа с бившата и му казах адьо.
После се извини, на повторката телефона беше в джоба и не е помислил да го извади.

# 16
  • Out of the Mix
Авторке, проблемът не е в теб, даже те поздравявам, че си в клуба "без адикция към телефонче в ръка".

Остава и да не пушиш; без вейп, цигарка, или електронно-ароматен боклук-отрова.

Това е един от проблемите на съвремието в общуването.

Разбира се, че е неуважение, липса на интерес.

Когато съм на среща, очи в очи с жена, последното нещо, за което мисля и ме вълнува е телефончето, ама грам. Седи в джоба на палтото, якето.
Общуване в истинския смисъл - очи в очи, жестове, мимики, усмивки, това е нормалното, без никакво разсейване и глупости.

Жените, с които съм излизал по същия начин - в чантата.
Сами се сещат, или просто им е "много интересно" и "вдъхновяващо", губещи интерес за друго.

Има "тенденция" да седи на масата, което също не е ок.

Хубаво е да имаме "адикции" и повтаряемост към полезни, градивни и други неща. RelievedWink

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:19 от Revoker

# 17
Нормално е човек да си следи телефона, все пак всички имаме ангажименти и не бива да пропускаме спешни съобщения, или обаждания. Ако човекът, с който си излязъл ти е близък, ще го разбере.
Но дълги маловажни разговори, или постоянно пращане на снимки, особено ако си на среща с човек, на когото трябва да посветиш вниманието си също не е окей. Ако се наложи, или много искаш, можеш да се извиниш и все пак да го направиш, но се иска тактичност, за да не се почувства човекът срещу теб неглижиран.

Възможно е и въпросните мъже просто да се чувстват спокойни с тебе и затова да си позволяват да се държат по-свободно, възможно е просто да са невъзпитани.

# 18
  • Out of the Mix
Не съм съгласен.
До приоритизиране и справяне е, предварителна планировка и подготовка.
Срещите така си ги правя в повечето случаи, че съм освободил времето, свършил преди това всичко.
Ако има нещо наистина спешно, хората се обаждат, не пишат съобщения и текстчета. Не само това, а трябва да е ясно, че другият е повече от вероятно да не погледне и отговори веднага.
Вече, ако си " на пост" в работно време и си вързан 12 ч. за стола, е друг въпрос. До естество е.
А ако в срещата някой ти се обади, преценяаш да вдигнеш, или какво.
Ако наистина е спешно, извиняваш се, вдигаш за кратко, с 3 думи.
Но себеуважаващ се и уважителен човек, ще знае какво да каже, а отсрещният ще разбере съвсем адекватно и нормално.

# 19
Revoker много добре го обяснява. Напълно съм съгласна.

# 20
  • София
Разбира се, че е така.

Спешно за последно са ми звъняли 2017г.

Не знаят, бе, неуки са тия новите.
Не знаят, че трябва на настанят дамата, да ѝ вземат връхната дреха, да съобразят поръчката, адекватно поведение и разговор в "безопасни теми", да я изпратят. Вие за телефона се хващате.
Липсват цялостно социални умения.

# 21
Пристрастяване е, аз съм по-виновна от партньора ми. По мои наблюдения жените сме по-зле на тази тема.
НО имам някои правила - на вечеря с който и да е гледам телефонът да ми е в чантата. Според мен е неуважително. Трудно е ако отсрещната страна е на телефона. Правила съм забележка само на една приятелка, която го прави нон стоп. Също винаги я заварвам на телефона като имаме среща (без да съм закъсняла) и продължава да говори 5 минути пред мен, примерно. Много дразнещо.

Ако сме седнали да гледаме филм с половинката телефоните са на масата. Главно заради мен - ако гледам нещо сама непрекъснато съм и на телефона, или правя и нещо друго.

Тоест аз съм пристрастена, разбирам го, но се старая да показвам уважение към околните.

От описаните 3 ситуации - 1 е недопустимо, 2...обичам снимки и обикновено първо правя няколко и после гледам, 3 - дразнещо. Но нали е рожден ден, не бих казала нищо и бих повдигнала темата по-късно.

Според мен мнозинството имаме проблем. Бих повдигнала въпроса и зависи от реакцията. Аз знам, че имам проблем и обикновено търся компромис, не се дразня и не отричам. Знам, че не съм права, и всъщност се радвам, ако ми направят забележка, понякога се случва да не се усетя. Но не бих казала, че заради единична ситуация бих съдила тежко. С изключение на първи срещи - тогава трябва да сме на най-доброто си поведение. Smile

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 11:47 от LemonFantastic

# 22
  • София
На неподходящи хора ли случвам или очакванията ми са нереалистични?

50% от мъжете не са така, т.е. изискванията ти в това отношение могат да бъдат задоволени Simple Smile Продължвай с търсенето

# 23
  • Out of the Mix
Спешно за последно са ми звъняли 2017г.
Хаха, ти ще се окажеш по-бетер от мен. Grinning
Излязла тотално от микса, хм.
Евала, ако е така. Simple Smile

Сещам се да кажа нещо.
Излизам преди време с една дама.
Тя се оказа мега нетърпеливка, попренавитичка.
Беше на уговореното място 15 мин. по-рано винаги, без изненади от моя страна също, всичко точно.
Но аз винаги гледам да съм +-5 мин., нали всичко се случва.
Мацката се беше настанила на най-хубавото сепаре, подготвила "ъгловото пространство", погледнала менюто и готова с всичко. От мен оставаше само да си сваля палтото, да си измия ръцете и да "мейк аутваме". Joy

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 11:21 от Revoker

# 24
...
Мацката се беше настанила на най-хубавото сепаре, подготвила "ъгловото пространство", погледнала менюто и готова с всичко. От мен оставаше само да си сваля палтото, да си измия ръцете и да "мейк аутваме". Joy
Червен килим беше ли ти постлала до сепарето?
Ако не - не ми я хвалѝ.
Не че има отношение към гледане на телефон по време на среща.

# 25
За съжаление това е новата пандемия в обществото ни. Влизаш в препълнено заведение и гледаш хора, забили носове в телефона си.
И то различни компании, приятелки, мъжки компании, майки с деца, семейства.
Абе, тия хора не си говорят вече, не общуват на живо, ужасно е.

# 26
  • Най-красивата страна
Не мога да си представя да сме само двамата на ресторант и той да говори 10минути общи приказки по телефона...Не мога да изтърпя такова безочие ..Ще си тръгна .Защото това е  липса на елементарно възпитание , липса на интерес  и неуважение.

За снимките в планината- И аз обичам да правя снимки  ,когато съм на екскурзия или на почивка.

# 27
С мъжа ми седнахме в едно кафене по обед навръх Нова година, да хапнем нещо сладичко и да пием джиджано кафе за старта й. По принцип и двамата като сме заедно, телефоните си седят някъде наоколо, но не са ни в ръцете да ги чоплим постоянно. Ако някой звънне, реагираме според степента на важност на обаждането, а да тръгнем да скролваме ей така напразно - не. Обаче. Тогава въпросното излизане, се загледахме в хората. Освен нас двамата, имаше още три двойки, една компания от няколко души, и двама мъже, явно приятели. Ами... Всъщност си говореха двамата приятели, явно имаха да наваксват, и едната двойка, които видимо бяха около 50-е. Другите две двойки и групичката си ровеха в телефоните и дори не се поглеждаха. Едната двойка беше точно срещу мен, ами за сигурно 40 минути размениха 5 реплики общо и това беше. И не е да бяха скарани. Епидемия някаква е с елементи на пристрастяване, съчетана с липса на възпитание. То айде, ако и ти си такъв тип човек, добре, няма да си пречите. Ама ако не си, тогава кофти, продължавай да търсиш. Аз лично бих се чувствала като третото колело във връзката на такъв мъж с телефона му.

# 28
  • Mediterraneo
ММ е толкова асоциален, че често носи изключен телефон в джоба си, какво остава да рови в нета, докато сме на вечеря, да речем.

# 29
Моя 37 годишен мъж ако си е вкъщи все играе игри ако не е на телвфона то на лаптопа ,буквално ежеднввно спорим за това

Общи условия

Активация на акаунт