Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 450
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
В първите месеци, когато гладенето на дрешките е задължително, сушилнята заменя ли го или по-скоро не? Защото ако се избере програма, която не свива дрехите, то тя и не нагрява толкова. Също при колко градуса ги перете?☺️

# 691
Абсолютно отпада гладенето след сушилня. Само, ако искате да не е измачкано. Аз пера на 60 градуса, но при сушене мисля, че Т е по-висока.

# 692
При сушене на висока температура хич не ме учудва, че се свиват дрехите. Суша на нискотемпературни програми и досега не съм удряла греда с нито една дреха на детето. Гладих първите месец и половина-два редовно, а след това само като се сетя, но вече без да ми е цел и смисъл в живота.

От моя опит, смисълът от сушилнята се състои по-скоро в това, че успява да изтупа недоизплакнатия прах за пране, останал по дрехите - поне при мен филтърът подчертано си мирише на перилен препарат и задържа освен цветни текстилни влакна, така и доста фини частици. Използвам дълга (по моите критерии - 3 часа) програма за сушене на памучни дрехи, понеже по-бързите и интензивни са и с по-висока температура, а и по-висок разход на енергия.

# 693
Изобщо не е задължително гладенето, даже и да няма сушилня

# 694
Температурата от гладенето с ютията не е достатъчно висока за дезинфекция на дрехите така или иначе. Глади се само ако ви пречи, че дрешките може да са намачкани. Аз лично единствено комплекта за изписване изгладих, а то накрая бебето беше увито с одеало и даже това гладене беше безсмислено. 😀

# 695
Всъщност зависи от градусите на гладене 😅 Аз не бих ги пуснала в сушилня на 60°, защото ще се свият. Предпочитам с ютия, която глади дори над 60° и има пара. Не се свиват при гладене.
ПП температурата за дезинфекция в сушилнята е макс 65°

# 696
С баткото изгладих дрехите веднъж, преди родилното и дотам.
След това всичко перях на 40 градуа и после на програма BabyProtect в сушилнята.

# 697
Аз ползвам дезинфектант за пране, не съм гладила. Пера на по-дълга програма, за да се изплакне хубаво.

# 698
  • София/Севлиево
Не съм гладила с изключение на първите дрехи на децата дори когато нямах сушилня(и до днес почти не гладя)...

# 699
  • до най-прекрасния мъж
Изгладих дрешките на детето само веднъж, когато ги изпрах първия път преди да се роди. Повече не съм гладила - пера, суша, сгъвам и прибирам. Гладя само при нужда, ако нещо е много измачкано.
Аз ползвам дезинфектант за пране, не съм гладила. Пера на по-дълга програма, за да се изплакне хубаво.
Това пък защо? Детето заразно болно ли е? Ако не е, не само че е напълно излишно, но дори е вредно.
При сушене на висока температура хич не ме учудва, че се свиват дрехите. Суша на нискотемпературни програми и досега не съм удряла греда с нито една дреха на детето. Гладих първите месец и половина-два редовно, а след това само като се сетя, но вече без да ми е цел и смисъл в живота.

От моя опит, смисълът от сушилнята се състои по-скоро в това, че успява да изтупа недоизплакнатия прах за пране, останал по дрехите - поне при мен филтърът подчертано си мирише на перилен препарат и задържа освен цветни текстилни влакна, така и доста фини частици. Използвам дълга (по моите критерии - 3 часа) програма за сушене на памучни дрехи, понеже по-бързите и интензивни са и с по-висока температура, а и по-висок разход на енергия.
Перете с по-малко прах, явно предозирате, недопустимо е да остава такъв по дрехите, не само по  бебешките. И ползвайте допълнително изплакване, ако не се отмива прахът добре. Да ползвате сушилнята за тупалка на недоизплакнат прах са небивалици и е вредно както за кожата на ползвателите на дрехите, така и за сушилнята ви.

# 700
Не виждам как дезинфектант за дрехи е вреден

# 701
  • до най-прекрасния мъж
Не виждам как дезинфектант за дрехи е вреден
Ненужна химия.

# 702
Която се изплаква. Изобщо не е вредно, няма какво да ни е страх от "химия" без основателна причина

# 703
С баткото изгладих дрехите веднъж, преди родилното и дотам.
След това всичко перях на 40 градуа и после на програма BabyProtect в сушилнята.
Може ли да ми пишеш на лично с точно какъв модел сушилня сте, ако може снимка на код на модела. Благодаря ти предварително 🤗

# 704
Това пък защо? Детето заразно болно ли е? Ако не е, не само че е напълно излишно, но дори е вредно.

Глупости, нали се изпира, какво му е вредното? Децата няма никакъв досег с него. Ползвам го по същата причина поради която други гладят - за дезинфекция.

Общи условия

Активация на акаунт