Подготовка за малкия човек - тема 28

• 32 992
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
Пепко наистина много се свиват и на мен не са ми любими, но пък са бюджетни. Но няколко пъти напавихме грешката да купим точен размер и куп такива подаръци имаме, свиха се и съм му ги обличала два пъти , а някои нито веднъж. Вис виталис имат не лоши цени и намаления и ми допадат като материя. А НМ съм супер доволна, така де, не можем да си позволим от там да му вземаме всички дрешки, но определено пак ще взема. Не се свиват и материята е много добра.

Аз от вис виталис не съм доволна,всичко което купих и изпрах на 60 със сушилня се смали. Кауфландските и лидълските за мен са топ и после сенсей.

# 706
Аз също понякога използвам дезинфектант за пране, който става и за бебешки дрешки. За момента ги пера и гладя. С гладенето се постига дори по-добра дезинфекция и дрехите не се свиват. В сушилнята на 60° може да се свият определени дрешки от памук, не ми се рискува за момента. По-натам ще играе само сушилнята, а ютия само за приличен външен вид при необходимост. 😁 Много ме дразнят смачканите бебешки завивки от ранфорс.
+1 за лидълските и Синсей 🤗

# 707
Това, че всяка излишна химия била вредна няма нищо общо с истината, особено ако говорим за неща, които се изплакват. Иначе дезинфекцията На дрехите няма особен смисъл - като ги сложите на закачалката, вече не са стерилни

# 708
  • до най-прекрасния мъж
Това, че всяка излишна химия била вредна няма нищо общо с истината, особено ако говорим за неща, които се изплакват. Иначе дезинфекцията На дрехите няма особен смисъл - като ги сложите на закачалката, вече не са стерилни
Щом смяташ, че се изплаква на 100 %, твоя си работа. Аз не съм убедена в това и не ползвам дезинфектант за пране, освен при нужда. Не съм видяла нищо негативно в неизползването му без причина, напротив, виждам само позитиви за здравето на детето ми.

# 709
Нека не се приема като заяждане, но има огромна разлика между дезинфекция и стерилизация 😁 За дрехите целим дезинфекция, а за всичко останало в пряк контакт с устата на бебчето- стерилизация/залъгалки, шишета и т.н./. Ефектът на стерилизация по принцип трае 24 часа.
blue.angel, при чисто нови дрешки и такива втора употреба, можеш да изпереш предварително дрешките на ръка с дезинфектант, а след това да ги пуснеш в пералнята. Аз също не смея да слагам дезинфектант в отделението за омекотител(там се слага при директна употреба в пералня). Правила съм го само с мои дрехи и на мъжа ми.

# 710
  • София/Севлиево
На мен пък си синсейските ми се свиват много бързо, по-бързо и от тези от Пепко.На Лидл и Кауфланд дрешките са много добри (и не само детските,за мен си вземам пижами, понякога някоя рокля,търпят много пране и сушене в сушилня).

# 711
  • до най-прекрасния мъж
Ефектът на стерилизация трае докато отвориш капака на стерилизатора. Средата, в която живеем не е стерилна. Бебешките шишета се стерилизират с цел да се убият микроби, които се развиват в остатъците от мляко по тях, а не защото трябва да са стерилни, когато бебето пие от тях.
Даже не съм си и помисляла да ползвам дезинфектант за детето, ако няма РЕАЛНА нужда. Бих, ако заболее от Варицела, Скарлатина и други подобни заразни болести. В нормални условия е напълно излишно и пране при висока Т е напълно достатъчно.

# 712
От дезинфектант има смисъл, ако се пере на ниска температура и особено ако по дрехите има да кажем ако. Това да ни е страх от "химията" по принцип е безумие, всичко е химия и си зависи от конкретното вещество

# 713
  • София
Дезинфектант ползвам от време на време само за барабана, за дрешки не съм.В началото гладех всичко, сега вече нищо не гладя,бебето пълзи активно навсякъде и лапа всичко.

По отношение на дрешките, като съотношение цена-качество, английските George са топ.
Имам от баткото, които не са мръднали, даже ги дадох сега на трето бебе, не са мръднали като цветове и здравина след двете ми деца.След това са ми Wikikiki, последно поръчах от Trendyol за бебето страшно сладурски неща за лятото.
Иначе имаме и от Синсей и Пепко ,стават.Едно бебе биха отгледали. 😁 Имат сладурски модели.Но да, свиват се.
Аз бебешките неща ги пера на 60 °.

# 714
  • до най-прекрасния мъж
Ако има ако, ще пусна на висока Т и готово. Няма да ползвам дезинфектант и да пестя от градуси. Тотално антилогично е да се пере с бебешки био еко-меко препарати, защото са щадящи и същевременно да набиваме дрехите с дезинфектанти, които противно на очакванията не се изплакват на 100%. И то при условие, че мога просто да ползвам ефекта на горещата вода.

# 715
На почти всички дрешки пише да се перат на 30 градуса. Не че има нещо лошо да се пуснат и на повече, то и ще се захабят.

Иначе и аз не виждам смисъл да се ползва някакъв специален препарат

# 716
Ама като не виждате смисъл просто не го ползвайте , какъв е този спам …. 😂 15 мнения едно и също

# 717
  • София/Севлиево
Всичко пера на 60 градуса (някъде четох,че на 30-40 все едно не са изпрани).

# 718
  • до най-прекрасния мъж
Всичко пера на 60 градуса (някъде четох,че на 30-40 все едно не са изпрани).
Аз също процедирам така. Етикети на дрехи не гледам, пера на общо основание и изобщо не ми е, че някоя дреха щяла да се скапе от Т. Така или иначе за 2-3 месеца се израстват и не инвестирам в скъпи дрехи, та да им робувам толкова. А дали ще се скапе, зависи от материята на дрехата и от това колко качествен е памукът и колко добре е скроена дрехата.

# 719
Аз използвам дезинфектант за нашите дрехи, особено когато има бельо. Пера на 30-40 градуса и така ми е по-спокойно. За бебето мисля да използвам само гел за бебета. Не съм решила още на каква Т, имам приятелки ще ги питам.
Иначе да вмъкна още смут, на една лекция казаха, че е напълно излишно да се гладят дрехите с цел дезинфекция/стерилизация и тн. Парата на ютията може и да излиза на 100 градуса, но когато достигне дрехите вече е 60. Отделно има бактерии, които оцеляват и на 100 градуса. Плюс самата ви ютия също не е супер чиста. С две думи сушилнята е напълно достатъчна, а пране навън не бих проснала и мое, особено ако живеем на оживена улица.
Има някакъв баланс някъде там, защото както някоя жена беше споменала преди мен, не искаш да си отглеждат детето в напълно стерилна среда. Трябва да му изграждаме микробиом.

Общи условия

Активация на акаунт