Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 585
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Не съм сигурен, че питам на правилното място, но все пак ще пробвам - на някой да му се намира таблица за финансово планиране на ремонт?

Има много прилична за мак, в техния “ексел”, но не работи на ексел. Ако те интересува как изглежда и можеш да си направиш формули, може да я потърсиш

# 526
Здравейте! Не съм сигурна дали това е точната тема, но не намерих по-подходяща, а спешно ми трябва акъл Grinning

Наумила съм да правя гардероб по поръчка. Искам да е до тавана, за да си спестя досадното бърсане на прах отгоре. Според майстора точно до тавана оскъпявало доста цената, защото таваните не са равни и трябвало много прецизна работа и т.н, та неговото предложение за по-евтино е да е на 10-15см под тавана, за да може да се забърсва прахта. Обмислям го.
Гардеробът ще е около 2,40м, като едната част ще е по-дълбока, защото има малка ниша в стената.

Какъв цвят да избера, така че после лесно да може да се комбинира с легла от Юск, Икеа, или друга фирма? Предполагам, ще е много грозно ако има разминаване в цвета на гардероб и легла?
Може би ако всичко е бяло, няма да има голямо разминаване в нюанса и няма да бие на очи, обаче пък не ми се иска бели мебели и за момчешката стая. Представях си нещо кафяво..
Дограмата е “златен дъб”, паркетът е по-тъмен, ще кача снимка, но не се вижда добре.

# 527
За пореден път се убеждавам че “майстор” означава “човек, на който му плащат много пари за да казва авторитетно няма да стане”

# 528
За пореден път се убеждавам че “майстор” означава “човек, на който му плащат много пари за да казва авторитетно няма да стане”
Той не е казал, че няма да стане, а че ще се оскъпи Simple Smile Иначе за можене, може.

# 529
Не го слушайте този майстор.Явно не може или не иска да прави мебели до тавана.Да, по-сложно е, и по-скъпо, но ако много го увърта, не знам дали да не намерите друг, да не вземе да ги окепази.За цвета не знам, сиво да речем.Може и с цвета на паркета.Или някаква комбинация.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 09:09 от ДХ3

# 530
Е то е леко завоалиран начин на същото:-)
За 240 ще ви взема х пари, за 251 -х на трета степен, ако щете Simple Smile))

Може да сложи бленда.

За тъмната стая, нищо че скучно, аз бих сложила бяло. Иначе в някой по-мрачен ден, ще имате усещането че влизате в пещера

# 531
Олее, то ако беше така, моят майстор трябваше да ми съдира кожата.
Аз все ги искам до тавана, от стена до стена, от ъгъл до ъгъл, от корен до върха и т.н.😂 Това е предимството на мебелите по поръчка, иначе взимам готови и докъдето дойдат.
Какво значи, че трябвало прецизна работа? Трябва да, ама защо само, ако е до тавана, иначе през просото ли я кара?
Оскъпява се малко, защото има повече материал, но това не  е "доста".

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 09:14 от Чи лу

# 532
  • Street of Dreams
Може просто да сложи бленда отгоре, за да го завърши към стената - не е задължително да го прави до милиметър както е стената/тавана. Ikea Pax примерно се правят масово с нещо като подест и бленда отгоре, после всичко се боядисва в един цвят и става много красива стена.
https://www.youtube.com/watch?v=BDVTdmNsERM
https://www.youtube.com/shorts/rHe1FoROsVs - краткият вариант как изглежда.
И аз бих сложила светъл гардероб с дръжки в цвета на ламината и тапицирано легло. Не харесвам, когато има няколко различни "дървесни" мотиви в едно помещение, а да са еднакви е почти невъзможно.

# 533
А защо да се занимавам с труд и творчество, ако ще ми се изработват гардеробите по поръчка? В показаното видео се прави подобрение на конкретна  съществуваща мебел.Ако човек сам го прави вече е друго:

# 534

И аз бих сложила светъл гардероб с дръжки в цвета на ламината и тапицирано легло. Не харесвам, когато има няколко различни "дървесни" мотиви в едно помещение, а да са еднакви е почти невъзможно.

И той предложи тапицирани легла.В крайна сметка може да се спрем и на бял гардероб.
Исках повече мнения и опит да чуя.

# 535
А ползвателят на стаята има ли желания?

# 536
donau_janine2
Или бял гардероб или в цвета на стените на стаята, вече имате под и дограма в различни дървесни цветове. Леглата ако и те са в цвят или друг дървесен декор, текстил, лични вещи, на мен поне ми става много. Не може ли да си изберете леглата сега, преди гардероба? Това е според мен нормалната последователност, когато ще се купува готова мебел и ще се съчетава с нещо по поръчка.

Моите детски стаи на момчетата винаги са били с бели мебели.

Не, коментирах ако се прати кухнята на място на дивана, че
ще е сложно,както някой предложи.
Аз остров не бих сложила,а ако се измести вратата, ще сложа кухня на П и красива кръгла маса.
А съседната стая какво е, да не стане преходна? Ако е така не бих местила.

Не, няма да стане преходна, вратата пак ще е към коридора. Слагам по-широка схема. Това ненадписаното е баня.

toddie, бих изместила вратата на другата стена както предложиха, влизайки във всекидневната първото впечатление е съвсем различно, а и визулно ще скъсите хола с около метър. Също и ще може да ползвате по-добре пространството, т.е. цялата стена от 3 м., или колкото е там, а не само 2 м отстрани на врата, което прибавяйки ъглов шкаф е много неудобно. Казвам го като човек, който има и двата варианта рзпределение.

Тук се влиза от станична врата и кухнята е по дългата стена. При Вас няма да е на П, но все пак е много по-добрия за мен вариант.

Ако оставите врата където е, получавате такава конфигурация кухня, която на мен ми е ужасно неудобна, а от друга страна не е много красиво да отива много навътре към хола.

В коридора просто трябва да сложите добро осветление от 2 или три вида. От моя гледна точка е най-добре така се осветява едно помещение. Стъклото на вратата никога не ми е достатъчно в коридора. Светло ми прави само ако има прозорец.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 05:29 от bubanka

# 537
  • София
Бялото има най-много нюанси😂
Аз също бих избрала сега леглата и според тях бих решавала за гардероба.
Аз например, за нашата стая съм си наумила такъв цвят гардероб
та не е задължително бяло или дървесно... 🤷‍♀️ Може да си изберете цвят, може и синьо, сиво, разбира се или нещо друго. Например този сиво син midnight blue цвят също би стоял

Белите мебели са хубави, но на мен не ми се връзват с дограма златен дъб и подобни врати и не знам первази дали и какви ще слагате.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 09:59 от Angel_Dust

# 538
Аз не схващам кое е сложното на гардероб до тавана?
Единият вариант е да се направи на две части(надстройка), но с цяла врата, а другият е да е цял и краката да се сложат след като се обърне. То проблемът е обръщането, защото диагоналът е по-дълъг.
За втория вариант трябват двама човека, но изобщо не е трудно, аз асистирах на майстора (10 мин) за кухненска колона догоре.

# 539
  • София
Ако е мн крив тавана все ще остават някакви около см дупки тук там, без бленда пак ще се праши, но тя няма да чисти...в смисъл не знам дали бленда или декоративен перваз за затваряне е напълно излишна дори при мебели по поръчка, за да не стои никаква дупка към тавана.

Общи условия

Активация на акаунт