Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 525
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
При нас много кофти стоят белите радиатори към термопомпата. Мислих да ги покрия с някаква решетка. Ще видя и за боя...
Кухнята реших да е само с долен ред и остров. Зад нея - стените ще са с някаква мазилка за по-лесно почистване. Какво да сложа като борд между плота и стената? Трябва да има нещо, а не ми се иска да е като гръб на кухня. Нещо ниско - около 20-25 см и по-масивно. Нагоре ще има един два рафта - тип дървени.  Да обърна от рафтовете  и за борд?

Относно луфта до тавана - моите Пакс-ове в гардеробната са на 236 см. и до тавана остава място за едни от кутиите на Икеа, та така ще е най-вероятно.

Ето например - за кухнята:

или

# 586
  • тук-там
Да, явно ще е като плота борда. Благодаря ви.  
Alia1 - точно като на първата снимка мисля цвят за вратичките.
Lady April  Ще снимам конвекторите в събота, като направя инспекцията за седмицата.Smile

# 587
Здравейте,
Предстои ни обзавеждане на къща и дилемата е голяма, защото от една страна не можем да отделим средства за професионално интериорно решение, а от друга искаме да стане хубаво и уютно.
Можете ли да препоръчате програма/софтуер, който би ни помогнал да визуализираме идеите си?
Ако е безплатно одеално. Приемам и предложения за платени такива, разбира се в някакви разумни граници. За AutoCad няма как. Joy

# 588
Като отворихте въпрос за боите, точно се чудех- за баня, мазилка травертино, задължително ли се минава с лак отгоре? Може ли мястото с душа да бъде направено с тази мазилка?

Виждала съм душ пространство с мазилка. Някаква много специална, водоустойчива. Не съм питала тогава дали има покритие, или самата мазилка е достатъчна. Като видях и пипнах, че е леко грапава, и си помислих как ли се чисти това, моментално се отказах.

# 589
В Мароко имат традиции с някаква тяхна мазилка за баня на основата на Мраморно брашно доколкото разбрах. Гладка е и водоустойчива. Изглежда красиво, но си е специфична за региона и доколкото зная е доста трудоемка за изпълнение и се забърква на място, т.е. ако не си доведеш местен мазач вероятността нищо да не се получи е голяма...

# 590
Микроцимент знам, че става за душ
зоната.

# 591
Микроцимент знам, че става за душ
зоната.
...и се лакирва накрая, а след известно време започва да се бели ,едно такова ...докарващо криза на ОКР-то...

Виждала съм, и си харесах, но ми беше отказано от изпълнителя( ММ) - някаква  "гумена " боя- винил, но смесен с фибри , ако искате ще потърся какво беше точно. Помня , че ми отказа, защото вече беше работил с подобно, да поправя пързалката на децата, и се работело много тегаво.

# 592
...Можете ли да препоръчате програма/софтуер, който би ни помогнал да визуализираме идеите си?
...
В темата прочетох препоръка за Room Planner, аз обаче не мога да се добера до безплатна версия за настолен компютър, явно в някакъв момент нещо се е променило или не знам къде да търся.

Започнах да разучавам coohom, не е трудно, но си трябва някакво време - за 4 часа докарах криво-ляво кухнята.
Има по 20 или 30 рендъринг процеса безплатно. Има и възможност за сваляне на изображението -- дано успея да го обясня. Който разбира може да си извади директно изображението от HTML-а (watermark-а е отделен). Ако не знаете как може да се използва например тази добавка за хром . В галерията при изображенията от extension-а избирате голяма резолюция и има достъп.
Освен моделите в приложението има и още https://www.coohom.com/3d-models, дава се collect и може да се използва при планирането.
Скрит текст:

Иначе прочетох препоръки за https://www.d5render.com/, но тепърва ще започвам да уча 3д моделиране и не съм пробвала. Дано съм била полезна. Ще се радвам и някой друг да препоръча нещо, не успях да намеря някои екзотични неща в това приложение, а и съм преглеждала нещата само за кухня.

Допълвам: Бях забравила, че четох питане от Кайсия за визуализиране на дръжки. Няма много избор вътре, може би в каталога по-горе да има повече. Утре ще правя гардероба, за който ви питах какви дръжки да избера и ще видя какво точно има.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 22:14 от Alcarin

# 593
Здравейте! Може ли да дадете идеи как най-функционално да разпределим дрешника?

# 594
Аз бих изхождала от вида и количеството на облекло и аксесоари и навиците и нуждите на конкретното домакинство, няма как външен човек да организира добре чужд дрешник. На мен например ми трябват повече лостове и съответно дълбоки гардероби за тях, по-малко рафтове (тях бих направила по-плитки) и среден брой чекмеджета, също така имам нужда от повече рафтове за чанти и два шкафа за обувки с подвижни рафтове. По тези нужди бих се ръководила при устройството на гардеробната си, но твоите надали ще съвпадат с моите, така че общо взето трябва да подходиш индивидуално. При всички случаи бих намерила място за голямо огледало и поне табуретка за сядане. Ако площта позволява, бих устроила и кът за гладене.  Помисли и за осветлението - общо и локално. Ако гардеробите ще имат врати, огледалото може и да е на тях, даже на повече от една врата, включително под ъгъл.

# 595
Благодаря за включването, Кубратова! Дрехи имаме доста. Обувките ще са на друго място. Малка е площта и не предвиждам там огледало и табуретка. Врата ще има само външна,а вътре всичко ще е открито. Като дойде мебелистът, ще се консултираме и с него, но тук винаги давате различни и полезни съвети,затова и писах.

# 596
Знам, че не бях много полезна, но наистина за смислен съвет си трябва точно познаване на гардероба и нуждите, няма принципно решение, поне за мен. Помисли за сгъваема табуретка или стол поне, щом няма място за друга. Огледало може и подвижно, на механизъм - при нужда просто ще го изваждаш от гардероба. Как точно ще се монтира вече наистина мебелистът ще каже, има сега всякакви механизми.

# 597
1.80 на метър ли е..че не виждам добре?
Какви табуретки..какви огледала и маси...то място няма.

Или 590 пише?

Идеи в пинтерест е пълно..разгледай и си избери вариант.

# 598
Здравейте! Може ли да дадете идеи как най-функционално да разпределим дрешника?

Ако е възможно да се премахне преградната стена 0,78 или поне да се измести входа в средата,
тогава бих направила две успоредни редици по дължината на 1,86 и 1,76 с плитките гардероби PAX от 35 см, но с "хакнати" лостове за нормален PAX, монтирани в бизост до външния ръб на гардероба. Просто закачалките ще стърчат малко навън.
Пътеката между двете редици ще е 90 см, което е достатъчно добро разстояние.
Няма да имате вратички на самите гардероби, но може да сложите хубава плъзгаща врата на гардеробното.

# 599
1.80 на метър ли е..че не виждам добре?
Какви табуретки..какви огледала и маси...то място няма.

Или 590 пише?

Идеи в пинтерест е пълно..разгледай и си избери вариант.
Е, давам общи идеи, без които една гардеробна не е удобна за ползване - както казах, нито знам колко и какви дрехи имат, нито колко души ще ползват, все фактори от значение, които липсваха в първоначалното условие на питането.  При това както табуретки/столове, така и огледала, има сгъваеми и на механизъм, не е казано да заемат самостоятелно място. Дори на самата врата към гардеробната (такава се разбра, че ще има) може да се монтира огледало.

Общи условия

Активация на акаунт