ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори ТЕМА 2

• 35 133
  • 940
  •   1
Отговори
# 735
Те си имат офис, имат си хора назначени на работа и на заплата, трябва да са там цял ден, какви са тия срещи по кафенета и паркове, питайте в централата къде им е офиса и отидете там.

# 736
  • Пловдив
Момичета ,  на тези ли звъняхте ?

РО на СИБ „Света София” – София град
Телефон:
0887/585638 - Ст. Петрова; 0894 346594 - Св. Николова
Представител
Стоянка Петрова
Е-mail:
sofia.grad@disability-bg.org
Клуб:
София, ж.к. „Младост 1”, бл. 26, вх. Б партер (вторник от 11 до 14 часа)

Опитайте да пишете на e-mail , ако  не ви вдигнат или пак ви разкарват, за да видим какво ще ви отговорят.
 Така ще имате писмен отговор, и ако пак откажат - пишете до омбутсмана.

https://www.ombudsman.bg/bg/p/prava-na-horata-s-uvrezhdaniya-22

# 737
02 986 70 70
Ул. ,,Хр. Белчев"8
Централно управление

# 738
Преди година отидох в централата на Христо Белчев. Имаше 2 служителки. Изгледаха ме странно, но все пак ми дадоха координати на отговорнички за Люлин. Свързах се с едната, след няколко срещи в сладкарници, дадени 2 снимки паспортен формат, ТЕЛКа, попълване на заявление се сдобих със синия паспорт за инвалидност. С него влизахме аз и придружител безплатно в музеите в Италия и Испания. Платих 5 лв такса вписване, 15 лв членски внос като работеща, 2 лв за книжката. Не знам как да платя членски внос за тази година. Никой не ме е търсил, а на мен не ми се ходи на сладкарници отново Simple Smile

# 739
Те няма да ви потърсят, потърсете ги вие. Питайте къде им е офиса, мероприятия и отчетни събрания къде правят, коледни и великденски пакети къде раздават, къде им носят даренията? Те имат работно място и работно време, затова получават заплати. Тия го карат през просото.

# 740
  • Ланкър, планините Овнерог
Мда, и аз в централата на Хр.Белчев ходих. Хубав, просторен офис в центъра. И имаше само една жена там, която май беше счетоводителка и нямаше идея за нищо. Даде ми тел. на жената в Младост. Ама да й звъня в едисикои дни от едисиколко до едисиколко часа. Пфффф.

# 741
В тоя офис и другите по райони има назначени служители- администратор, счетоводител, председател, координатор и чистачка, назначени са от общината, през БТ и са с ТЕЛК. Тия са докарали комунизма, лежат вкъщи и им върви и стаж и заплата. И в Хасково и в Елхово клубовете са отворени всеки работен ден от 8 до 17, ако искаш може да отидеш просто така, да си поседиш, да си поприказваш, да си пиеш кафето.
Къде си провеждат мероприятията?

# 742
  • SF
Те си имат офис, имат си хора назначени на работа и на заплата, трябва да са там цял ден, какви са тия срещи по кафенета и паркове, питайте в централата къде им е офиса и отидете там.

bubolina, ти сякаш не ни обръщаш внимание на това, което пишем. Нямат си офис, няма ги там цял ден, правят срещи по кафета, търсим ги по телефоните, ако си ги вдигнат, ни обясняват, че не било така, както си го мислим ние.
Мерси за адреса - има го на първа страница. Някои инвалиди са се вдигнали да ходят и да видят, че една жена седи там и не знае за какво става въпрос. В Елхово не знам как е, но в София си е предизвикателство в работен ден да се занесеш до Христо Белчев, за да ти кажат, че не знаят за какво си там.
Този, с когото аз се свързах, ми обясни, че нямат офис и се срещат с госпожа Светла някъде около Централна гара, защото тя там работела и там й било удобно. В кафене или на пейката. И ми говори за одобрение. Честито, ако работиш и си в другия край на града!

# 743
Това е безумие.

# 744
  • SF
Ако всичко беше подредено и уредено, както е описано с адрес и телефон за контакти на първа страница, нямаше да се разпитваме последите 3.
Буквално ми казаха, че няма някакъв човек на щат, който работи издател на карти.

# 745
Гита Ог, Еsmee, в кои квартали сте? Ако за Младост 3,4 пишете ми ще ви дам контакти.
Жената която е председателка не е на заплата, на доброволни начала. Два пъти седмично се събират в общината на кафе. Никой никого не одобрява, носи се телка, снимка и веднага се издава книжката, след заплащането на таксите. Изобщо не е сложно.

# 746
  • Ланкър, планините Овнерог
Бяха ми дали телефон на въпросната, но ми е несериозно това да се срещаме по кафета, а ходя и на работа все пак. В Младост съм иначе.

# 747
Ами нямат офиси по кварталите, работят на доброволни начала хората-пенсионери, къде да се срещат иначе? Сериозно, несериозно, това е положението. Заради инвалидната книжка съм спестила куп пари досега, а за 10-15 минути стана издаването.

# 748
А дали става и за хора, които не живеят в Младост? Аз съм в Триадица, но Esmee обясни колко е сложно за нашата община. Иначе работя в Младост, така че няма да е супер голям проблем, надявам се. Дали може да ми изпратите някакви координати, пък аз ще питам по телефона. Благодаря много.

# 749
  • SF
За община Триадица на госпожата й е удобна Централна гара. Дали там или в Младост, може би предпочитам Младост.
Аз нямам претенции кой ще бие печата на книжката. Нека да са тези в Младост, ако са сериозни.

Общи условия

Активация на акаунт