ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори ТЕМА 2

• 35 271
  • 940
  •   1
Отговори
# 750
О, Централна гара ми е супер неудобна, особено в работно време.

# 751
Може ли и на мен координати на отговорниците за ж.к. Младост моля? Освен ЕК и лична карта, какво друго се носи, снимка може би? Кеш ли се плаща членският внос?

# 752
Плаща се кеш, снимката задължително за книжката. Ще ви пиша, като се върнем от почивката, тъй като нямам в мен телефона й. Трябва да питатате, ако нямате адресна регистрация в Младостите, дали ще може да издаде книжката, за да не се разкарвате напрасно.

# 753
Здравейте, относно тази книжка за инвалидност, не разбрах дали чрез нея се ползва намаление за услугата за градски транспорт, БДЖ, самолетни билети - или както някой по-рано спомена, основно е за посещение на музеи и други забележителности... Питам, защото мен ме интересува повече как стои въпросът с намалените цени на пътуванията - чрез какъв документ те ще ми бъдат оказани. Благодаря ви!

# 754
За намаление на цените при пътуване искат експертното решение

# 755
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте, относно тази книжка за инвалидност, не разбрах дали чрез нея се ползва намаление за услугата за градски транспорт, БДЖ, самолетни билети - или както някой по-рано спомена, основно е за посещение на музеи и други забележителности... Питам, защото мен ме интересува повече как стои въпросът с намалените цени на пътуванията - чрез какъв документ те ще ми бъдат оказани. Благодаря ви!
Отделно е. За ГТ (София) се вади от Социални услуги към общината, за БДЖ е от АСП. За самолетни билети не знам, но би ми било полезно да разбера, ако въобще има опция за намаления.

# 756
Трябва ли да уведомя нои и телк,че съм със нова лична карта?

Ако си подала документи и чакаш ново ЕР трябва да уведомиш ТЕЛК. В ЕР пише номера на личната карта и не си струва заради нещо такова НОИ после да обжалва...

Ми подадох, ама забравих да кажа. Дали да не им драсна едно мейлче? Ама на пловдивската картотека или на комисията, където съм разпределена?

# 757
  • Добрич
Ако подадеш информация по местоживеене, те са длъжни да я добавят.

# 758
  • София
Бихте ли ми пратили и на мен координатите за Младост, моля?

# 759
  • SF
Постнете ги тук тези координати. Всички ще им се обадим да ги питаме и за Триадица, и за Лозенец... ако искат, ще ги издадат.

# 760
Здравейте.Дъщеря ми имаше ЕР до 01.09.2026г и съответно подадох документите в срок. Днес ми излиза решение за преосвидетелстване с дата 01.06.2025,процентите са намалени от 80% на 50%-70% за следващите две години,но пише,че е до 01.06.2027г . По този начин не губим ли няколко месеца с новото решение ? Не трябва ли да влезе в сила след като изтече старото и съответно да бъде до 09.2027г?

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 11:06 от banga

# 761
  • Пловдив
Здравейте.Дъщеря ми имаше ЕР до 01.09.2026г и съответно подадох документите в срок. Днес ми излиза решение за преосвидетелстване с дата 01.06.2025,процентите са намалени от на 50%-70% за следващите две години,но пише,че е до 01.06.2027г . По този начин не губим ли няколко месеца с новото решение ? Не трябва ли да влезе в сила след като изтече старото и съответно да бъде до 09.2027г?

Влиза в сила новият ЕР от 01.06.2025  и се губят няколко месеца.

# 762
А тъй като е преосвидетелствана по документи "Уведомяваме Ви, че е издадено Експертно Решение от ТЕЛК № 1,,,, (ТЕЛК ПРИ "МБАЛ-СИЛИСТРА" АД) на адрес БЪЛГАРИЯ, п.к.7500, гр. Силистра, общ. Силистра, обл. Силистра, ул. "Петър Мутафчиев" №80, с номер ,,,, от дата 23.06.2025 г. Издаденото Експертно решение ще бъде достъпно в досието Ви след връчването му."
Това връчване по електронен път ли е или трябва лично,Силистра е на 590км от нас ??

# 763
Постнете ги тук тези координати. Всички ще им се обадим да ги питаме и за Триадица, и за Лозенец... ако искат, ще ги издадат.
Не, няма да сложа телефона тук. Както писах не й плащат на жената, която е пенсионерка и се нагърби доброволно да върши тази работа, нито е длъжна да обслужва целия град. Ще питам какви квартали обслужва по адресна регистрация и ще пиша.

# 764
Айде стига да лъжат с това доброволстване, лазят и не се отказват до умиране, те са като от червения кръст, обират най-хубавото от даренията, поддържат по няколко семейства.

Общи условия

Активация на акаунт