💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 413
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
Ооо, оризова не давам. Само овесена или елда и то по малко с повече пюре от круши. Чета състава аз на всичко, ако има оризово брашно избягвам. И сироп давам и пробиотик. Напоследък не пие особено вода, откъдето също идва проблема.

До колкото знам даваш Плазмон. Те са с оризово брашно. Ако можеш прави ти месните заготовки и да видиш така как ще е.
Не давам плазмон, бях взела, но като видях че са само 30% месо не съм ги повторила. Ние отдавна сме трудни с акането, но с твърдите храни съвсем.

# 751
От водата е. И моята не иска много да пие. Аз намалих и месото, някакви мои си разбирания. Давам ден с яйце, ден месо, ден с яйце, ден риба и така редувам

# 752
Моята също не пие много вода, но си ака. Даже има дни, грам не пие. Има 3 хранения с мляко, едно изцяло заместено, и едно каша + 30 мл мляко. А, кое хранене следва да започне да се измества, кога е удачно да стане и с какво 😃

# 753
Аз май карам малко през просото 😁
Като стане сутрин (зависи колко е сутрин), я кърмя, на обяд основно, следобед каша или плод/плодово пюре/бисквитки/плодово кисело мляко от нашето плюс, зрънчо от онова от дм, което е с форма на патенца, ще опитам и слънчо, или онова на Гербер, което тук показахте с форма на цветенца - с малини и банан. После вечеря. И към това суче, в зависимост от това, кога е момента да спи. Водя се изцяло от нея. Твърд режим нямаме, а само ориентировъчен такъв. Съответно и нещата за гризкане й ги давам, защото е видяла нас да ядем нещо. Примерно вчера ядях орехи, докато се обърна, тя взе от тях и започна да ги  "гризе" 😁 тогава, за да не плаче, че аз гризкам нещо и не й давам, а даже сама го е достигнали аз й го взех, затова й дадох от изброените по-горе неща. Вода много не пие, но харесва шишето и се къпе с него- става мис мокра фланелка 😁  акото е доста по-твърдо. Това с не пиенето на вода го знам от другите двама 🤪 после пропиват и много обичат. Аз много държа да се пие вода.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 20:14 от КремонаЛиза

# 754
Кремона, то защото ти е трето. Нали знаеш вица - на първото като му падне бибата на земята я стерилизираш, на второто я измиваш под чешмата, а на третото само я забърсваш в полата 🤣 Иначе ти е добре режима.

# 755
Аз да попитам кайсии и праскови (готови пюрета) кога дадохте?

# 756
Аз още не съм дала. И не, защото се притеснявам от нещо, но да вкарам жълтък, да вкарам месо, да вкарам глутен и то не ми остана кога.

# 757
Аз да попитам кайсии и праскови (готови пюрета) кога дадохте?
Кайсия в кисело мляко. Имаше парченца вътре. Преди 3-4 дни. Праскова не съм срещала. Днес също й дадох, но малко, защото не искам да преяде, понеже беше след като вечеря и наближаваше сън, а това значи сукане (под мишницата ми 🤭).

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 22:57 от КремонаЛиза

# 758
КремонаЛиза, какво даваш за вечеря?

Скоро стават 3 месеца от както сънят стана ужасен и четох и пробвах да въведа режим, но нищо не помага, ако не се събуди 8 пъти на вечер, то поне ще яде 3 пъти... Взех я да спи на леглото, но и това не помага, мисля вече да я връщам в кошарата, поне да я люлея като мрънка.. И не че брат и не беше същия, него рано го отбих и вевер правих среднощни АМ коктейли.. Но като че ли не ядеше повече от 2 пъти на вечер на тази възраст. Много се надявам около годината да я отбия и нея, защото лятото не ми се кърми, а и тя вече суче и се изправя, играе си, пак търси да суче, започна вече да вика ам ам и да търси гърда, представям си след 4 месеца ще е съвсем усъзната.. Проблема е че не приема шише, а да спре да яде вечер, едва ли... Да си помрънкам и тук...

# 759
КремонаЛиза, какво даваш за вечеря?

Скоро стават 3 месеца от както сънят стана ужасен и четох и пробвах да въведа режим, но нищо не помага, ако не се събуди 8 пъти на вечер, то поне ще яде 3 пъти... Взех я да спи на леглото, но и това не помага, мисля вече да я връщам в кошарата, поне да я люлея като мрънка.. И не че брат и не беше същия, него рано го отбих и вевер правих среднощни АМ коктейли.. Но като че ли не ядеше повече от 2 пъти на вечер на тази възраст. Много се надявам около годината да я отбия и нея, защото лятото не ми се кърми, а и тя вече суче и се изправя, играе си, пак търси да суче, започна вече да вика ам ам и да търси гърда, представям си след 4 месеца ще е съвсем усъзната.. Проблема е че не приема шише, а да спре да яде вечер, едва ли... Да си помрънкам и тук...
За вечеря давам пак основно, със или без месо. По едно време си мислех "май пред последна започнах, пък доста й давам, да не я тъпча 🤔"
Тогава реших да намаля грамажа и да опитам да пропусна едното хранене, да не е с основно. Обаче ме разката през нощта! Все повече се убеждавам, че нощно време не спи, гладно/жадно бебе. Гладно, докато е на кърма и не му стига. Жадно е когато е захранено и просто е жадно и даваш водичка. Та, онзи ден се наиграх сама.
Помня, че ЛюсиФорд беше писала, че "Игор като трето дете, отнася доста експерименти", неусетно май и аз така направих 😂😂
За отбиването, около годинка. Първото го кърмих 13 месеца, второто 12 месеца (май без 10тина дни), той е на 30.06 роден, 6 дни след датата на Верена 🤭 исках да го отбия, за да не е чак есента, страх ме беше, че може да е вярно, че момченцата много трудно се отказват да сучат, ако прехвърлят годинка и малко. Имам наблюдение и от близни и роднини. Зная, че на жените им беше гадно да ги дърпат лапетата до 2г. И нагоре... по площадки, по ресторанти.. гадна работа. Никога няма да "извадя" гърдата на сред място с хора. Кърмя навън, но само с пелена. Не ми е приятно иначе..нека да е "съвсем естествено". А и мъжът ми още преди да се оженим ми каза, че не иска да го правя без да се покривам 😁
Тогава му задавах въпроси, за да зная има ли смисъл да се омъжвам, да не са просто едни пари " на вятъра". И той така 😃😃
Отплеснах се 😃🤦‍♀️
Та, когато отбивах първото ми дете, "заместих" сукането с люшкане на ръце, за приспиване. Иначе се заспива със сукане. Докато не стана твърде тежък. После съм ви разказвала как се измъквах. Понеже това не исках да го правя с второто, защото според мен беше грешка, вече имах друг по-работещ подход. Давах му в шишенцето му с вода ябълков сок (от стъслените на hipp), но разреден с вода. Отне време, докато накрая беше само вода, всеки път разреждах все повече и повече. Вредно е за зъбите да остава киселинността на ябълката (в случаят), защото киселинността пречи слюнката да почиства, за да не позволява развитието на кариес. Поне така ми обясни семейният ни зъболекар, или с други думи - зъбар 😁
Та, като му дойде времето, и Верена ще пие разреден сок от ябълки. 😁😁

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 22:55 от КремонаЛиза

# 760
Първото ми дете (момиче) я отбих много трудно. Колко ревахме и двете 😄 тя, защото не знаеше как се пие от шише и не беше опитвала АМ (на 1г беше) , а аз защото не исках да ми докосва гърдите (бях забременяла и ми беше изключително неприятно). До ден днешен не знам как я отбих, а мъжът ми често ми припомня колко "лоша" съм била.
Второто е момче, с него нямах проблем. Разредих кърменето и приключихме без драма, на 1г беше и той.
Третото не заспива на гърда. Вечер се събужда и се сърди в съня си. Ако му бутна шишето с вода се обижда и събужда всички. И на края му давам да си цокне и да се приключи драмата.

# 761
На 03.05 2016 се роди първото, 3 месеца след като се роди второто я отбих, защото се будеше много и плачеше, беше на 2г и 3м. Второто на същата възраст се отби сама без драми. Тоест не бях спирала да кърмя 4г и 3м. Никога не са ми "дърпали блузата". Надявам се с господина да си изкараме до към 2г. също. Не ми тежи, не ми пречи, толкова ми е мил и сладък и ми е хубаво. И ми е важно да стане естествено. Обаче, имам някакво неоснователно предчувствие, че ще се отбие по-рано. Няма причина, не мога да го обясня.
Вода нощем не давам на този етап.

Кърмила съм където се е наложило. Когато детето ми е гладно, последна грижа ми е хорското мнение. Доста по-неприятно е да им гледам телесата в клинове и кроп топове, задниците им отвън, деколтета до пъпа, аз ще се притеснявам, че си храня бебето. Не си размятам зърното, има дискретен начин с подходяща горна дреха. Ако моя мъж ми беше казал нещо такова, нямаше да ми е мъж, звучи ми доста собственически.

# 762
Това с горната дреха и аз го правя. Мъжът ми визираше една определена случка, която фрапира всички присъстващи 😁
Люси, не си ли имала контракции по време на втората си бременност, заради кърменето?
Моя приятелка забременя с второ, докато първото беше на 6 месеца и в Щерев са й казали, да отбие бебето, за да се храни плода, май околоо 4ти месец на бременността са й го казали. Бебето вървяло малко. След това наваксало.
Какво нещо е природата! 🥰 ние я носим в себе си! Удивителна е!! ❤️

# 763
Аз голямата отбих около годинката. Като беше на 6 месеца бях забременяла и мнгоо се притеснявах, че ше намалее кърмата, но нямаше проблем. Тази бременност не се получи обаче и стана естествено отбиване, замествах по едно хранене на месец. Последно просто дадох кисело мляко за вечеря и това беше, нямаше драми.
Но винаги съм давала водата от чаша и и двете деца сами си спряха нощното кърмене. Предполагам че заради него би имало драми.
Сега също планирам до годинката и после лятото да късам синджира 😂
С първото дете ме беше срам да кърмя, защото около мен всички са на АМ, гледат странно, ясно ви е.. Та като огладнее бебето винаги вкъщи. Сега с второто се пречупих и живота ми стана много по-лесен. Каквото искат да си мислят. И аз много неща си мисля, но си затварям устата.

# 764
Честита Баба Марта! Heart
Ох, аз да се оплача. От около месец може би Ванина си върна нощното хранене... на какво се дължи, нямам идея. Само предполагам, че не се наяжда достатъчно през деня, ама пък като я натискам да яде - не иска. Кърмата ми още преди около 2 месеца спря, иначе поне през нощта да си я кърмя щеше да ми е супер.
И от 1-2 дни е с някакви ужасни драми на заспиване - пищи, реве. Снощи от 20:30 до 23:00ч съм се борила да заспи, тя си сяда в кошарата и не иска, като почне да се унася почва насън едни писъци и крясъци... Намазах я с нещо за венци накрая и заспа на ръце, ама дали е от зъби или нещо друго.. не знам. Тегаво е.
Съвети приемам всякакви. Grinning

Иии, линк към новата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1748249

Общи условия

Активация на акаунт