💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 14 221
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Мале, като чета, всички сме имали тия дни премеждия. Не знам и аз зъби ли са, регресия ли е? Снощи се събужда да си играе… като наспана, не е ревала, за това сигурно не са зъби, но пък като я гушна да заспива и не иска, трябваше да я взема в ръце и така да заспи.

За падането. Не, че е успокоение, но много деца са падали като бебета.

# 136
Какво давате за запек?Явно разхлабващите зеленчуци,които й давам не действат.Много се мъчи милата и накрая е изакала едно зрънце?

# 137
Какво давате за запек?Явно разхлабващите зеленчуци,които й давам не действат.Много се мъчи милата и накрая е изакала едно зрънце?

Ако вече даваш плодове - круши, сливи после веднага кърмене (или адаптирано мляко май става). Ако ли не, Лактулоза Мип.

# 138
Моята не пада за пръв път (сефтето беше на 5м и половина), ама за пръв път пада 2 пъти в рамките на 10мин. Добре е, слава Богу. Май отгоре има пробил зъб Bowtie

# 139
Моята не пада за пръв път (сефтето беше на 5м и половина), ама за пръв път пада 2 пъти в рамките на 10мин. Добре е, слава Богу. Май отгоре има пробил зъб Bowtie
Ох, тя е маратонец Joy

# 140

Аз взех това сиропче Изилакс с екстракти от слива, слез и др. Уж по-натурално, давам от него и има ефект за сега. Иначе лактулоза действа също много добре.

# 141
Само не прекалявайте с разхлабителните, за да не станат с лениви черва. Ако давате няколко дни само разхлабващи зеленчуци, не става ли? Без запичащи като картоф, батат, морков.
Аз вчера й направих пюре от броколи и карфиол и следобед си го изкара 😀 Днес му добавих морков, че да не се разхлаби съвсем.

# 142
Ако не стане със сливи и круши ( аз с каша от Елда ги давах) може да пробвате клизмите на Мелилакс. Предпочитам ги пред сиропа защото беше ужасяващо сладък. А тези са с прополис и тн.

И нашето бебе падна от дивана преди 2/3 сед. Не казвайте на баща ѝ😂😂😂😂😂 наведох се да взема нещо от пода и баааам
Добре е детето аре са😂

# 143
Ако запека е рядко явление клизмички те са супер, но ако е хроничен изписват Лактулоза всеки ден да се дава. Има и чайове, на Блевит съм чела ги хвалеха уж, но не съм пробвала.

На нас не ни влияят нито круши, нито тикви. Днес ще опитам да пропусна сиропа, ако няма рев, но ако не свърши работата ще й дам още на някое от нощните хранения. Уж вчера давах разхлабващи.
Редактирам се дадох й сироп, че ми е жал.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 16:54 от Petya.P01

# 144
Все още не съм започнала плодове да давам,но тиква,броколи ,пащърнак за сега не действат,пак се мъчи детето.Кърмя я ,опитвам се и аз да ям по-разхлабващи храни,но пак не става.Онзи ден е ревала докато го изкара,аз й помогнах със термометър ,но пак едвам стана работата.Плаках и аз с нея тогава😀Иначе и ние онзи ден имахме първото падане,докато се обърна на нощното шкафче да й взема шишето и вече беше долу,добре че е ниска спалнята,но и аз я хванах през кръста,та не се удари и толкова силно.

# 145
Опитай с плодове - сини сливи много разхлабвали. Аз още не съм дала. Взела съм едно малко бурканче за спешни случаи. Ябълка и круша също са разхлабващи.
Преди захранването беше зле с изхождането, но сега е супер. Не пропуска ден, та понякога и по много пъти. Един път е по-твърдо, друг пък е по-рехаво, зависи какво е яла. Винаги гледам да съчетая разхлабващ и запичащ, понякога давам само разхлабващи, но никога на едно яде не давам само запичащ.

Мисля да започна да добавям мазнина към пюретата. Въпроса е каква? Може ли по малко зехтин? И като давам жълтък, не добавям мазнина, а като дам месо? Утре мисля да почна с пуешко, но трябва ли да сложа мазнина?
Мисля схемата да ми е: 2 дни пуешко, 1 ден жълтък, 2 дни пиле, 1 ден жълтък, 2 дни заек, 1 ден жълтък и тука мога ли да започна с риба или трябва повече време да дам на месата?

# 146
Масло може ли да се дава вече?
Аз днес дадох каша грис + сирене, опита 2-3 лъжички, нямаше протест. Ще видим утре.

Офф, нощите и при нас са станали много гадни. Първо, приспиването е дълго и трудно и второ - като си изпусне биберона и се разхленчва и така цяла нощ. Досега не ѝ правеше впечатление, ако е изплюла биберона, но от няколко дни е проблем.

Ваня, за рибата - аз изчаках малко повече време и от месата, и от жълтъка. Говорим за седмица, не повече.

# 147
Каква е причината да не давате плодове все още? Тия каши нз как се ядат иначе…

Ваня, защо не може мазнина+ яйце?
Аз давам зехтин, защото не мога краве масло. Мисля скоро и кокосово масло да сложа. Чакам НОИ да преведат пари 😆

Внимавайте с мляко( не ам), сирене и тн да не им стане мн протеина, че не е добре за тях. Аз нз, но АМ реално е мляко, преработено да му се намалят протеините

# 148
Сиреното и аз знам, че е по-нататък, към 8-я месец. Обезсолено.

Не, че не може мазнина + яйце, но жълтъка си е мазнина и може да не се добавя допълнително. На рибата също не се слага мазнина.

Колкото повече чета и гледам и повече ми става каша с тия храни 😀 Нещо много сложно ми идва или аз много го мисля.

# 149
На бебка трябва да й вземат кръв в 6тия месец, трябва ли да не е яла преди това?

Общи условия

Активация на акаунт