💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 12 344
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
Те дъвчат с венци. Така или иначе първи излизат предните зъби. С тях не се дъвче. Просто парчетата трябва да са меки. Ей ся имаше по-едри парченца с жълтък и яде с триста зора.

Аз не искам да се състезавам с други, но сигурно звуча глупаво, но ме е страх да не й забавя развитието по някакъв начин 😃

# 736
Нищо не им се забавя. Ето има бебета, които явно природата ги забавя 😂 на съученика ми момиченцето е на 11 месеца, няма нито един зъб, направо ме шашна!

# 737
Между 8мия и 10тия месец трябва да се премине на парчета и по-човешка храна. Пюретата след 10ти месец трябва напълно да отпаднат. Тогава започва и детска кухня, вижте там какви са консистенциите за сравение. Започват да се учат да ядат супи и така. Ако се изпусне този период после по-трудно се научавали, така съм чувала и аз.

# 738
Аз съм записвала децата ми на детска кухня. Вкъщи са ядяли от нашата храна, въпреки че се дразнех, да готвя без много подправки и сол. Винаги съм имала и бурканчета за всеки случай. 😊
Никога не съм давала до късно напълно пюрирано, винаги съм съобразявала броят на зъбките и големината на парченцата, с които ги храня.🙂

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 13:11 от КремонаЛиза

# 739
Гергана също още няма зъби. А самото захранване започнахме късно - 7 месеца и малко. Още сме на пюрета с различна консистенция. Та, спокойно Petya.P01 Grinning
Имам един въпрос...какво значи мъжът ти не дава да се смени млякото!? Fearful

# 740
Гергана също още няма зъби. А самото захранване започнахме късно - 7 месеца и малко. Още сме на пюрета с различна консистенция. Та, спокойно Petya.P01 Grinning
Ами, според него се запича не от млякото, а от кашите. Съответно не е съгласен да "експериментирам" с млякото. Но се надявам лекарското мнение да съвпадне с моето и да се светне най-после, че едва ли само кашите са проблема.

# 741
Разбира се, че не е от кашите 🤭
Мъжете понякога са толкова комични. Като се бърка, защото е бил майка и разбира 🤭 аз бих направила същото когато избира гуми за колата. Оооо, беснеят 😂😂😂
Ама защо тези, а не онези, тези са гадни, прекалено си тъмни, защо са им такива странни грайферите? Като му дадеш от собственото му лекарсто, доста бързо губи интерес да кара майчинството успоредно с теб 😂😂

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 13:13 от КремонаЛиза

# 742
Като вземе и моя да ми се прави на голям разбирач относно детето и просто полудявам. Не, че съм изгледала 15 деца, ама повече чета от него, коментирам с други майки и имам някакво майчинско чувство, може би.

Петя, спри кашите за една седмица и виж дали е от това, но и мен ме съмнява. Според мен не е драма да даваш два пъти на ден зеленчуково пюре, само първото ще е с месо или жълтък, второто ще са си само зеленчуци. Не разбирам много от млека, не сме минали през много марки, но е възможно да е от него, ако е антирефлуксно. Аз взимам козе и съм доволна. Преди като беше само на мляко се случваше най-много 2/3 дни да не се изходи, но от както започна захранването, няма и ден без ако. Рядко е по един път, най-често по два пъти на ден, дори и по три.

# 743
Ами, според него се запича не от млякото, а от кашите. Съответно не е съгласен да "експериментирам" с млякото. Но се надявам лекарското мнение да съвпадне с моето и да се светне най-после, че едва ли само кашите са проблема.

Каши от ориз, особено с банан може да запичат, наистина не е добра идея да се експериментира с млякото, особено, ако детето е имало повечко колики като по - малко. Защо не пробвате да давате пюрета с разхлабващи съставки - плодови или зеленчукови, по - възможност домашно приготвени, тъй като, ако сте чели състава общо взето на повечето купени пюрета добавят оризово или картофено нишесте, за да ги сгъстят, вместо да сложат повече зеленчуци например ... В този ред на мисли да похваля и аз пюретата на Слънчо, много изчистени от към състав (поне според етикета).

Не сте закъсняли с даването на по - едри храни. Най - добре според мен е първо пюрето да е смес с по - големи парчета, да се види как ще реагира детето, вместо да се дава да си "гризка" морков, банан и т.нат. Аз например първо му давам яйце така на парченца да си го "дъвче" и не му е проблем, после го размесвам с пюрето и се получава консистенция с по - едри парченца.

# 744
Ооо, оризова не давам. Само овесена или елда и то по малко с повече пюре от круши. Чета състава аз на всичко, ако има оризово брашно избягвам. И сироп давам и пробиотик. Напоследък не пие особено вода, откъдето също идва проблема.

# 745
Предавам се - оризова не съм давала, а бананова давам, обаче изобщо нямаме такъв опит 😃

# 746
Правилото е да се дават неща, които могат лесно да се скашкат при натиска между челюстите, а не да имат нужда от дъвчене.

Кивито при нас даде чудесен ефект за изхождане, той изяжда сам цяло. Купувам му киви голд, защото е по-сладко и няма власинки. Пюре от от сливи с пълнозърнести овесени ядки би трябвало също да има добър ефект.

Аз въведох и млечните за 3 дни. Много му харесват. Особено кашкавала. Днес не успях да му сготвя ЗВБ и хапна 90г пюре грах с телешко. Много се радвам, че го научих, че храната може да е с различна консистенция, със всичко се справя вече.

# 747
Като правя пюре винаги заделям 2/3 парчета преди да го намачкам и ги давам отстрани да ги ръфа. Или давам авокадо и краставица сурови да “яде” докато вечеряме и ние. И мен ме е страх да не се задави, но е нужно да упражняват дъвкането. Така се развиват говорни и дъвкателни умения, развитие на долна челюст. Буквално има хора ( и то ужасно много), които не дъвчат и не преглъщат правилно. Не са на пюрета цял живот, но и не са оптимално развити оралните им структури.

Купих от синсей един кош за играчки и съм сложила там всичко. Вадя 4/5 неща играе с тях два/три дни и после ги прибирам и вадв други. Все пак хит е един кабел за телефон и измита празна бутилка от вода😄

Едит - има клизмички Мелилакс топ ефект дават😄

# 748
Маминка ми, прибираше част от играчките ми за няколко и ми ги разменяше. Тогава бях на възраст за детска градина, първи, втори клас и се чудех защо не откривам нещо конкретно. Понякога дори плачех за определена играчка, без дори да разбирам защо го нямам 🤭 минаха години, докато разбера какво се случва. По този начин, винаги ми бяха интересни, моите стари/нови играчки. 😉
Това е много готина тактика. Хубаво си се сетила, Лина 🙂

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 18:18 от КремонаЛиза

# 749
Ооо, оризова не давам. Само овесена или елда и то по малко с повече пюре от круши. Чета състава аз на всичко, ако има оризово брашно избягвам. И сироп давам и пробиотик. Напоследък не пие особено вода, откъдето също идва проблема.

До колкото знам даваш Плазмон. Те са с оризово брашно. Ако можеш прави ти месните заготовки и да видиш така как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт