Отговори
# 195
Честити месечинки на :Бойко на мама delfinche       Мартин на мама venka      Никола на мама Nadia77       Вяра на мама pepi111      Валери на мама isi_kam

Tizija-относно кучетата. Тук Общинта си има отдел, който се занимава с бездомните кучета/ние го наричаме на жаргон Кучкарника/, но има една агенция-германска-тя кастрира бездомните кучета,маркира ги и ги пуска на свобода. Точно тези маркираните псета, служителите от приюта не могат да ги приберат и да се приложи афтаназия, ако никой не ги потърси 2 седмица. Но закона позволява маркирано куче да бъде убито от случаен минувач-това е вратичката Wink Просто исках да доуточня, че колегите от Общината нямат права над част от кучетата, за съжаление. По-лошо е, когато са на глудница... Едното нападне ли и другите го последват #Cussing out
isi_kam- ще се молим  newsm17 newsm17 newsm17- дано всичко е наред с малкия и да е поредната лекарска грешка
Слънчо- дано да не е алергия. Днес пиши как сте?
Tizija- е те това със сладоледа не мога да го разбера. Дори и да е захранила рано детето си, за един месец чак сладолед..... явно има много луди майки на този свят Naughty
Диди Ф- грешката е моя. doh, не съм прочела правилно. Сори  bouquet
Снощи получих много силна бъбречна криза. Бях на легло за 4 часа. Понеже аз винаги си се грижа за бебчо и мъжът ми, никога, дори не е сменял памперс се наложи да се оправят по мъжки. Добре, че кумът ни беше на гости, а той има 3 годишен син и знаеше как се мие дете и сменя памперс Whistling Иначе мъжът ми много помага в домакинството, но с гледането на бебе.....хич го няма..... Дано да съм изкарала песъчинките, че иначе ....... адски много боли  Cry То и аз съм си за убиване, купих си минерална вода Хисар Banghead и тя е предизвикала кризата. Затова вече ще пия само трапезна вода. Страх лозе пази Wink

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 08:21 от eti_31

# 196
 Flowers SunflowerЧестита месечинка на бебетата Вяра, Валери, Бойко, Марти и Никола! Flowers Sunflower
   Днес сме раннобудни... smile3507
Дани се събуди в 7ч и току що пак заспа, напоследък започна раничко да става.
Преди спеше до 8:30-9ч. Sad Но за сметка на това през нощта е по-спокоен. Wink
Попова: Как е Емето, по-спокойна ли е нощем?
И ние бяхме така, но така и не разбрах каква беше причината за това нощно будуване, въртене и безпокойство. newsm78
Това е период, ще отмине скоро. Стискай зъби! Crazy
Слънчо: Има ли ако днес? С каква каша въведе глутена? newsm78
eti_31 : Горката! Днес по-добре ли си? Praynig
: И Дани има позиви за повръщане, когато преметне нещо по-едричко в устата.
Но примерно ориз, който не е много фино пасиран си го хапва.
А в плуването хич ме няма, ако дойда с теб, най много водата в басейна да свърши  sport027
 и да разсмея хорицата с моите телеса. Embarassed
Вие мами, ползвахте ли кенгуру? На нас ни подариха едно и нито веднъж не съм излизала с него.
Слагала съм го един два пъти вкъщи, когато се носехме по  цял ден.
Иси, Синео4ка: fingerscrossed newsm17 Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
ивИчка: За мен онова последното коктейлче, ако може, че най-хард ми изглежда /по две Peace/.
От кога не съм си позволявала да си пийна едно по-така.
Вчера си сипахме с мъжо по чашка - две винце и днес се събудих с мътна глава. Confounded
Хайде, до после!  bouquet

# 197
Здравейте и от мен  Hug

Пепи 111,момичетата преди мен вече са ти дали съвет,но и аз ще го направя.  Wink Та топли компреси,като птеди това намажеш мястото със зехтин или олои,за да не изгориш кожата.И след това слагаш Вяра да суче,като брадичката й сочи към бучката (по възможност де,защото понякога е невъзможно),също така по време на сукане леко разтривай бучката по посока на зърното(много помага).Аз също като Маира знам,че студените компреси са след сукането,за да облекчи болката.А отноно опитването таткото да засуче...Нашия тати опита и то не веднъж,но никакъв резултат.Просто никой не може да засмуче така добре като бебето(или пък моят мъж не може) Wink

Нанни,  Hug ,все така сме нощно време.Имам чувстото,че това ще продължи вечно  Confused Доста ме изморява това нейно бодуване по 2-3 часа нощем.
 smile3507[bИси,[/b]стискам палци и се моля всичко да е наред,и наистина да е поредната лекарска грешка  Praynig  Hug
Ивичка,благодаря за почерпката,добре ми се отрази преди лягане  Wink
Ети,как си днес?Дано нямаш повече кризи,сигурно е много неприятно.

Вчера цял ден обикаляхме по магазините,и в резултат Ема се сдоби с нова количка  1stroller .Лятна,много хубава,и такъв кеф е като я сложа вутре не е истина просто....то е подскачане,въртене и писъци от кеф  newsm32 Ето я и нея
и цвета е същия.

И днес времето ще е хубаво,хайде хващайте татковците и на разходки....

Чао за сега,че много писах...

Пс.оххх колко грешки имам....моля да ме извините,но не ми се редактира...

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 10:48 от Попова

# 198
Бета, мисля че нямаш основние за притеснение. Напротив, малко са бебетата на тази възраст, които ядат толкова едра храна. Аз затова казах че се учудих че Лора я яде.
А за цокането на таткото така се разхилих. Ама ще ви разкажа и аз за един случай с риск да ме вземете за луда калинка. Ако си спомняте бяхме кумове на 30 септември. И се налагаше да отсъстваме доста време - около 16-17 часа. А пък аз така бях свикнала само Лора да суче,че с помпа въобще не мога да се изцедя, както и сега де, кърмата ми не слиза въобще. И като се почна едно чудене кво да правя, аз и тука писах, много го мислих тогава това, не върви да се разтека по никое време, а и в една рокля се избацах... Та ми хрумва гениалната идея да го карам моя да суче и като се почна - ма то смях, той хич не може, въобще не е като бебето, мен ме гъдел, направо един час мъка и накрая нищо не стана.

Майра като знам сега какво ви предстои - пренасяне, направо ти съчувствам. Това е най-гадното за мен занимание и направо товар ми падна от плещите че ми се махна. Друг е въпросът че още не мога да се оправя -тук имам още 3 кашона с боклуци, които се чудя де да дявам и накрая май ще ги метна на боклука. Не мога да сколасам и завеси да си направя, защото все не си харесвам готови, та май ще си шия.

Ети дано да се оправяш бързо, много е гадно това.

Рени, все забравям. Ние сме купили същият уокър като вашият миналата седмица. Обаче Лора не ще да стъпва. Държи се за него и като тръгне напред тя се накланя и пада. Иначе на място само се друса и малко сменя тежеста от крак на крак. Галко как е? Аз все си мислех че сме сгрешили и е за по-големи дечица, но сега гледам че и ти си взела.

# 199
Честито на порастващите бебоци Бойко ,Мартин ,Никола,Валери и Вяра

Nanny,и Криси е така-тази сутрин в 7 се събуди,вчера в 6 . Shocked .Пак си спи нощем,той и преди спеше де,но поне ме оставяше до към 8:30-9 ,ама сега няма милост. Sad .И вече от 1 час баща му прави опити да го приспи,но нещо не се получава.М/у другото,мн си хубава на тази снимка. Hug
Слънчо,как сте днес?
Ети_31 Hug
Tizija #Crazy #Crazy #Crazy
Pepi111дано се оправиш по-бързо  Praynig
Рени,дано е само моментно инатене на Галко,че иначе ще се  #Crazy

Аз кенгуру не съм ползвала,така,че нямам наблюдения Peace
Синео4е,права си,че той дума не можа да каже от нас  Joy

Айде,ние ще ходим с татито на разходка като гаджета,а Криси ще се гледа с баба си
Приятен  ден от нас  Peace

# 200
  • Габрово
И ние сме от ранобудните, особено в почивните дни баткото през седмицата не мога да го дигна за градина, но през уикенда е пръв. smile3507
Иси  Praynig дано да е фалшива тревога.
Ети боли ужасно, надявам се, че вече си добре.
Пепи освен съветите на Майра и Попова, можеш да правиш парна баня на гърдата преди кърмене и лапи с магданоз, или горещ душ колкото можеш да търпиш и масажи.
Аз Теди никога не съм го кърмила, но със Дани имах много кърма и страхотни проблеми още в болницата, там ми дадоха тези съвети и ми биеха окситоцин, също ходех на нагревки. Най-важното да няма застой на кърма, ако след кърмене ти оставя кърма, трябва да се изцеждаш.Попова честита количка, супер е.
Пюретата Теди ги приема само фино пасирани засега.
Моля за рецептата за чайче ройбос, някоя от мамите я беше писала в предишна тема
Имаше още, но вече прекалих с писането и Теди ме вика  smile3504

# 201
Здравейте и от мен! Не съм писала отдавна, защото на моя юнак му никнат горните зъбки и денонощно се носим на ръце Sick
Честити месечинки на Бойко, Марти, Никола, Вяра и Валери! Да са здрави и много щастливи!Не видях моя Петър(02.07.2006) в новата тема. А сега на въпроса, че всеки момент ще писне.Кажете ми какво давате на вашите бебоци за закуска освен попара? Аз кърмя и съм въвела глутена и сиренето, но не ми се иска да му давам всеки ден попара. Вземате ли кухня и какво е менюто за 8/9 месечни бебета?Ще се радвам да ми отговорите.  bouquet

# 202
Петра,можеш да му правиш овесени ядки с полодве за заскуска.Другите момичета бяха дали доста рецепти.Става също ябълки с бисквити и малко кис.мляко/ей тази рецепта ми е от любимите на Пиги  Wink/,както и грис става.Въпрос на избор  Peace.Дано ви премине бързо този период с носенето на ръце,и аз сега Криси с 300 зора успях да го приспя,и нас ни мъчат зъбите,даже единия е почти избил,но странно защо не е преден ,ами е от тези до предните. newsm78

# 203
Най-важното да няма застой на кърма, ако след кърмене ти оставя кърма, трябва да се изцеждаш.

Не Naughty, не съм съгласна. Така само може да се докара още по-жестока хиперлактация. Никога не се цеди докрай. Цеди се само в случай на напрежение и то докато гърдата омекне.

# 204
Най-важното да няма застой на кърма, ако след кърмене ти оставя кърма, трябва да се изцеждаш.

Не Naughty, не съм съгласна. Така само може да се докара още по-жестока хиперлактация. Никога не се цеди докрай. Цеди се само в случай на напрежение и то докато гърдата омекне.
Подкрепям напълно.Цеденето до край,само може да усложни още повече нещата.
А и какво значи "застой на кърма",според мен това значи-бучка,ако не се оправи е мастит и т.н.Кърмата се произвежда в момента на сукане/цедене,гърдите не са някакъв контейнер който събира кърма и в даден момент се изчерпва  Simple Smile Не  Naughty ,няма такова нещо.....но стига съм писала,много се е изписало по въпроса в нашите отчетни,а в кърмаческия все още се пише!

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 12:46 от Попова

# 205
  • През девет земи в десета
Здравйте и от мене  Hug

И ние сме в отбора на болните,все се надявах да се разминеме само с хрема ,но снощи Цвети имаше температура,добре,че поне през ноща спи/като не броиме събуждането за кърмене/,през деня също е спокойна и си папка ако не ми се беше сторила вчера топличка,по нищо нямаше да разбера,че и има нещо!

Иси,какво стана така изведнъж,като се приберете веднага пиши да кажеш какво става!

Синео4ка,вие оправяте ли се вече?Откъде се намери този помияр посред бял ден да ви се нахвърли?

Нанни,много ти е сладък аватара Peace

Точно така Peace

Пепи111,ако все още си зле,взимай антибиотик да не се усложнят повече нещата!

Попова супер е тази количка и аз я гледах в МОЛ-а,в LAPIN HOUSE,да ви е честита и със здраве да си я ползвате!Показах я на нашия татко да видиме какво ще каже Wink

Диди,Нанни,Цвети се буди сутрин в 6.30-7ч.,не по-късно и сутрин пиеме с тати кафенце преди да тръгне на работа Grinning

Да не забравя:

Честити месечинки на порастващите бебоци Бойко,марти,Никола,Валери и Вяра!!!

# 206
Честити месечинки на бебчетата днес!

Съгласна съм и аз за цеденето - аз като имах бучка пробвах и едно, че нищо не излезе (а помпата беше бая мощна елекрическа), второ много повече взе да ме боли Naughty

Синеочка, и на мен не ми се мести заради лудницата, ама вече като си е на наше е друго. Ще стискам зъби. Преди около 4г като се местихме хем продадохме всички мебели освен леглото и пералнята, хем пак се местихме 2 седмици ooooh! Сега направо ми е мъка какво ще е.

Аз също ставам за работа към 6.30-7 и будя Ясмин ако не е станала вече, така че на мен ми беше супер чудно обратния вариант вчера да ни остави да спим до 9  Mr. Green

Петра, моята яде каша с плодове за закуска (към 10, след като в 7 е сукала). Като съм вкъщи петък - неделя й правя пресни плодове с бисквити.

Ети, дано е разминала кризата. Иначе май се помагало чай от мечо грозде Thinking

Аз вчера купих някаква каша 4 зърна - без глутен - ориз, царевица, елда и просо. Да видим малката дали ще я хареса Simple Smile

Пиги, стискам палци да не е сериозно Praynig И при нас вчера много застудя и Ясмин е с хрема днес и малко трудно яде, но иначе си прави белите както винаги и съм спокойна засега Mr. Green

Бета, какво представлява бебешкото плуване там? Аз тук ще водя Ясмин ама ми казаха, че в началото са по-скоро само разни упражнения във водата Thinking

# 207
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Честити месечинки на наборчетата - Бойко, Мартин, Никола и Валери!
Благодаря за поздравите!
Ето и скромна почерпка:

Момичета, благодаря ви за подкрепата и  съветите  Hug  bouquet!
Вече съм добре. Бучката се разнесе. Аз за всеки случай изпих 2 лецитина.

Gery to, разбрах че се е запушил канала, понеже усетих твърда бучка, която на пипане беше болезнена и имах температура 37.7. Освен това като се опитвах да изцедя мляко, се виждаше че не излиза от всички каналчета.
IsiEti 31, Praynig! Дано всичко се оправи бързо!
Slyncho, онзи ден се припознах в мъжа ти. Гледам един татко с кола, в която на задната седалка имаше количка. Даде ни път на пешеходната пътека, та затова ми направи впечатление и мнооого ми заприлича на вашия тати, но регистрацията беше ВТ, та си викам “Е, нема как да е той!”. А за глутена  напълно подкрепям изказването на Синео4ка.
Nanny, много сладък аватар! Ти ли си на него? От теб лъха една такава детска невинност!
Betta, на мен ми мина през ума мислъта таткото да засуче,ама като си представих картинката... rotfImbo...

Днес Вяра се изправи за първи път в леглото! Аз се шашнах като я видях Shocked, понеже изобщо не го очаквах, хвърлих каквото там имах в ръцете и се втурнах към нея, а тя се смее...После татко й колко я дебна да я снима с камерата...но насила нещата не стават.

Весел ден на всички!

# 208
Maлеее, Бетта, ти бебешко плуване ли си имала пред вид? smile3555
Иначе съм добре... Joy
 oops Аз съм Нани, извинете за грешката. Embarassed
Синеочке, сгафих като теб. Joy

# 209
Майра с електрическа помпа много лесно можеш да си докараш хиперлактация.
Синеочка ами мънички са още за подобна играчка.Галко много и се кефи и си играе с нея обаче като трябва да я бута и тя тръгва,пък той не крачи ми само я държи и аз трябва да съм там щото ще падне.Има време ще свикнат.

Нарина ами пиши ми тела си на лични.Отдвна мисля да те питам какви тестове се правят точно за установяване на тези непоносимости и къде  Thinking

Попова много ви е хубава количката.Колко тежи?

Днес празнуват Бойко, Марти, Никола, Вяра и Валери! Здрави да са и безгрижни!

Общи условия

Активация на акаунт