Bacne или акне по гърба

• 663
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Видях, че има стари и неразвити теми по моят въпрос, затова реших да пусна актуална такава.

Става въпрос за много упорито (вече от доста години, 8?)  акне по гърба, на което не обръщах особено внимание до този момент, но вече си давам сметка, че не ми е приятно лятото да не мога да си вържа косата на плажа на кок.
Не съм изпробвала никакви продукти досега за това акне, лицето ми е абсолютно чисто, не ям захар, газирано не пия и се храня много изчистено.
Отворена съм към всякакви предложения, особено такива, които включват чистене отвътре, тъй като смятам, че от това имам нужда, а не от завехване просто на тези пъпки. То са пигменти, белези, черни точки и отвреме навреме се появява някоя гнойна.
Четох за PanOxyl, който може да се поръча от iHerb - имат ли физически магазин?
Някой с опит може да ми сподели резултати преди и след, за колко време се постигат видими такива и тн.
А да, на 20 години съм пропуснах да отбележа.
От другия месец по препоръка на гинеколог ще започна Линдинет (контрацептиви) за да пробваме с тях.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 20:00 от Eleonora1975

# 1
Аз препоръчвам продуктите на Akne out. Аз съм много доволна има различни кремове, серуми и измивни продукти. След като родих ми се появи много упорите акне, което преборих с тяхна помощ. Освен това ограничи захарите, които приемаш и пий повече вода.

# 2
+1 за серията на Акне аут. Преди години съм борила пъпки на гърба с техните продукти, в комбинация от локален АБ, но схемата ми беше изписана от дерматолог.
В момента пак са ми избили пъпки, а и не само там, но и на деколте, лице, пффф. Мия се със сапуна от серията и слагам Активния лосион. 2 пъти на ден, но съм още реално от няма и седмица.
Иначе - хормоните също ще оправят нещата, когато бях на противозачатъчни бях с прекрасна кожа и коса…

# 3
Здравейте,
Лично на мен пиенето на противозачатъчни с цел подобряване на кожата ми звучи прекалено и аз бих проучила повече по въпроса/поискала второ мнение от специалист. Специално за акне по гърба и тялото като цяло съм доволна от серията на Acnemy - има киселинен спрей и душ гел, купувала съм ги от novakoja.

# 4
Бих те посъветвала да си запишеш час при дерматолог, който да назначи нужните изследвания, които да помогнат акнето ти да се диагностицира и да се изготви терапия. Вярвам, че това би излекувало акнето ти, а случайни клепания на принципа проба грешка по-скоро биха имали негативен ефект, отколкото позитивен. За акнето обикновено помагат терапии с киселини, в зависимост от произхода на акнето може да се наложи нещо по-специфично, от типа на антибиотици, benzoyl peroxide, ретиноиди, но това е за общо сведение. Спазване на комедогенен индекс и ориентиране на козметиката с него според мен би било нещо, което да опиташ, ако вече не си опитала. Индивидуалния случай и поведение на кожата играят ключово значение какво ще понесе като терапия и какво ще доведе до желан ефект. + това, гореспоменатите медикаменти се предписват по лекарско предписание и с които е трудно да се сдобиеш без рецепта, а и няма смисъл, ако се употребяват без нужните познания и идея. Мнението ми да пиеш синтетични хормони е по-скоро отрицателно, освен ако няма крайна здравна необходимост от това, за което само по себе си едно акне не може да бъде основание, освен ако не се докаже, че се причинява от хормонален проблем, въпреки, че и тогава лично аз ще се замисля, ако ми предложат този подход, НО всеки с усещанията си.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 14:34 от emkaemka1

# 5
От този сапун съм изключително доволна
https://remedium.bg/dr-wolff-dermowas-compact-ph-5-6-sapun-proti … 100-grama-11939/p
В момента е изчерпан онлайн, но следете за наличности, зареждат. Аз го купувам от няколко години, когато беше шест лева и нещо.
Също така можете да си вземете Uriage Hysеac, аз го следя на промоция и взимам от тубите по 500мл, ползвам като душ гел.

Общи условия

Активация на акаунт