Жените имали много претенции

• 17 844
  • 533
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Никак не вярвам във връзки, в които всеки е сам за себе си и всеки си движи там неговите неща и прочее.
Тогава за какво ми е? Ако сама ще си се занимавам и ще си движа това, което е мое?
Вярвам в точно обратното.
Вярвам в създаването на семйство заедно- деца, приятели, СИО.

Приносът никога не може да е равен и еднакъв. Затова мъжът е мъж, жената- жена.

# 271
Не мога да се сетя за причина да се делят сметките на две. Ако са семейни е нормално мъжът да ги поеме (стига да не е безработен), ако не са, тогава ги плаща този, чието е жилището, но това е с перспективата, че просто си съжителстват и няма нищо сериозно.
Живеят ли като семейство, изключение е жената да плаща, освен ако заплатата не и е по-висока от тази на мъжа.

# 272
  • Out of the Mix
За мен е нормално да се включиш в сметките в апартамента, в който живеете с половинката, но не във вноската и ремонтите, камо ли да ти искат наем, ако нямаш дял. Съмнява ме и някой от списващите мъже да тръгне да го прави, та за тях едно черпене на първа среща е вътрене Joy
Разбирам какво казваш, има резон.
Но при мен никога не е било така.
Нищо не искам, така смятам за редно, но да не ме занимава с нейните си неща.
С жени без пари не съм бил досега. Всяка си е имала за нейните си "режийни", и начинания.
Може би затова разсъждавам така, не знам, но ми е странно да се разберем, или да й кажа "дай 30 лв. за тока", мега тъпо.
Това в сериозните ми връзки.

А преди като излизах с 23-26 годишни, то е ясно, че там за пари въобще не става дума от тях, нищо, че някои се напъваха и искаха да участват. Поне не са ме карали да "тегля кредити", чанти за 10к, което е абсурд.

Ази
,
Когато се срещнете на 35-40+ смятям е друго.
Извинявай, ама примерно аз съм подел някакво бизнес начинание, никак не смятам, че е редно, ако "светна в червено", да й говоря за пари, "субсидия", или тя реши да си купи имот "за инвестиция". Евала на мацката, подкрепям, давам крила, но защо ако не искам, или искам да дам за друго наличен ми капитал, да има сърдене?
Мисълта ми е, че това решават двамата вътре вече в "заедността" и отношенията си.
Смятам, че така трябва да се прави и "смята", ако въобще дойде този момент, че и двамата да се чувстват, че са допринесли, доволни и да няма ощетени. Simple Smile

Защото ние нищо не "градим", имаме си, аз не искам нищо да кажем, тя си има всичко, дори в излишък, примерно.
Не остава нищо друго освен да се прави секс, хобита и приятно ежедневие.

В тези "изградени" години би трябвало да се градят отношения и преживявания, заедност и спокойствие, леко да ти е на душата и да танцуваш между капките на живота с твоя си човек. Simple Smile

# 273
  • София
О, нищо лошо няма, но това е лека форма на неангажираност.

Да не ме разбереш погрешно сега, аз нямам никакви претенции към това как живеят останалите и как си дефинират и собствеността и семействата, как си плащат сметките, ипотеките и все в този дух.
Аз имам претенции към себе си, собствените си разбирания и не бих допуснала в живта си мъж, който не иска да се ангажира с мен и си представя подобни самостоятели изяви, иначе само се виждаме от време на време за секс и забавления.

# 274
  • София
Не знам... Навремето се вземахме по любов без нищо и двамата, и заедно градихме. Сега явно вече е различно.

Едно време много повече от браковете са били по сметка, ако не финансова, то данък обществено мнение

Не мога да се сетя за причина да се делят сметките на две. Ако са семейни е нормално мъжът да ги поеме (стига да не е безработен), ако не са, тогава ги плаща този, чието е жилището, но това е с перспективата, че просто си съжителстват и няма нищо сериозно.
Живеят ли като семейство, изключение е жената да плаща, освен ако заплатата не и е по-висока от тази на мъжа.

Ако и двамата така искате, няма лошо. Фокусът по-скоро беше, че за мен е абсурдно да се плащат вноски и ремонти в апартамент, от който утре можеш да изхвърчиш. Колко жени сме чели тук, които живеят в ужасни отношения, но не могат да позволят да си тръгнат? Хем говорим, че жената трябва да е разумна, хем като всъщност започне да мисли разумно, все се намира кой да се вайка за любовта. Където има любов, има и грижа, а не сърденки, че другия все пак иска да има някаква сигурност.

# 275
  • Out of the Mix
Ама няма грешни разбирания, лафим си, дефинираме си, много ясно. Simple Smile

Винаги претенции имам и аз само към себе си, а от жената искам уважение и нормално отношение, любов взаимна и т.н., което не става на сила, нищо, че при доста хора е изкуствено и щастие напрактика няма. Simple Smile

Не говоря за "самостоятелни изяви", не си ме разбрала.

Говоря, че ако единият има ресурса, и иска нещо да инвестира, другият не знам защо да се сърди.
Всичко си се обсъжда.
Не е нормално да искаш да имаш дял от нещо, за което не си допринесъл.
Оттук ли идва идеята на всяка цена, или почти всяка жена да иска да се види булка, и да надене халката. Wear Ring
Респективно браковете по сметка, и предбрачните разделности и режими. Wink

# 276
Не знам... Навремето се вземахме по любов без нищо и двамата, и заедно градихме. Сега явно вече е различно.

Различно е защото много сериозни връзки в момента започват в една по-зряла възраст.
Ами не може аз в края на 20те си години да съм с висше образование, да се блъскам за развитие в работата, пък той още да "търси себе си".
И за това аз да съм виновна - айде пътувай. И тоя льохман деца ще гледа после - опазил Господ.

# 277
  • Out of the Mix
По същия начин докторите - след 37-40 вече специализирали започват да навлизат в практиката, продължават със специализациите, и към 41-44 вече "стъпват".

# 278
За мен е нормално да се включиш в сметките в апартамента, в който живеете с половинката, но не във вноската и ремонтите, камо ли да ти искат наем, ако нямаш дял. Съмнява ме и някой от списващите мъже да тръгне да го прави, та за тях едно черпене на първа среща е вътрене Joy
Разбирам какво казваш, има резон.
Но при мен никога не е било така.
Нищо не искам, така смятам за редно, но да не ме занимава с нейните си неща.
С жени без пари не съм бил досега. Всяка си е имала за нейните си "режийни", и начинания.
Може би затова разсъждавам така, не знам, но ми е странно да се разберем, или да й кажа "дай 30 лв. за тока", мега тъпо.
Това в сериозните ми връзки.

А преди като излизах с 23-26 годишни, то е ясно, че там за пари въобще не става дума от тях, нищо, че някои се напъваха и искаха да участват. Поне не са ме карали да "тегля кредити", чанти за 10к, което е абсурд.

Ази
,
Когато се срещнете на 35-40+ смятям е друго.
Извинявай, ама примерно аз съм подел някакво бизнес начинание, никак не смятам, че е редно, ако "светна в червено", да й говоря за пари, "субсидия", или тя реши да си купи имот "за инвестиция". Евала на мацката, подкрепям, давам крила, но защо ако не искам, или искам да дам за друго наличен ми капитал, да има сърдене?
Мисълта ми е, че това решават двамата вътре вече в "заедността" и отношенията си.
Смятам, че така трябва да се прави и "смята", ако въобще дойде този момент, че и двамата да се чувстват, че са допринесли, доволни и да няма ощетени. Simple Smile

Защото ние нищо не "градим", имаме си, аз не искам нищо да кажем, тя си има всичко, дори в излишък, примерно.
Не остава нищо друго освен да се прави секс, хобита и приятно ежедневие.

В тези "изградени" години би трябвало да се градят отношения и преживявания, заедност и спокойствие, леко да ти е на душата и да танцуваш между капките на живота с твоя си човек. Simple Smile

Изобщо няма начин да е "всяка коза на свой крак виси", и всичко да е нормално, ако тепърва ще се създава семейство с деца (едно или повече). Каква заедност при това положение, ако е така? И стига вече с тоя секс, всички разбрахме, че е мираж при теб, и само пишеш за идеалната от години.

# 279
  • София
Не, аз никога не съм имала отношения с мъж, който не ми е предложил ръката, сърцето си и всичко свое.
Сега, въпросът е, че има достатъчно жени, които биха приели предложение само със сърце и нищо повече.
Доколкото виждам, ти това си готов да предложиш.
Уверявам те, че ще има кой да приеме, за всеки влак си има пътници.

Ясно е, че повечето хора не са бедни сирачета и имат някаква собственост, инвестиции, наследство, спестявания  и прочее.
То и СК дефинира ясно какво е лична и какво- семейна собственост. Макар, че не винаги справедливо, но това е философски въпрос.
Въпросът е, че бракът е много повече от бяла рокля и куп пияни роднини.
Бракът не е сватба, а договор.
И с времето, тази двойка се превръща в съдружие и все повече се увеличава дела на СИО, за сметка на личната собственост, тя нека си стои. Да не говорим, че наследството също е лична собственост и всеки родител иска неговото имущество да облагодетества неговото дете и не е никак етично, партньорът или съпругът да има претенции към наследството. Освен, ако наследникът, така да се каже, не прецени да се разпореди с наследството си в полза на семейството и прочее, това са лични решения.

Въпросът е да се гради и нещо общо.

# 280
А аз вече го играх тоя филм със само сърцето, а от мене всичко останало. Ми не става. С годините се комплексират, агресират, изобщо става драма голяма. Не мерси. Вещица съм,ама сърца не ми трябват.

# 281
  • Out of the Mix
Въпросът е, че бракът е много повече от бяла рокля и куп пияни роднини.
Бракът не е сватба, а договор.
И с времето, тази двойка се превръща в съдружие и все повече се увеличава дела на СИО, за сметка на личната собственост, тя нека си стои. Да не говорим, че наследството също е лична собственост и всеки родител иска неговото имущество да облагодетества неговото дете и не е никак етично, партньорът или съпругът да има претенции към наследството. Освен, ако наследникът, така да се каже, не прецени да се разпореди с наследството си в полза на семейството и прочее, това са лични решения.

Въпросът е да се гради и нещо общо.
Окей. Съгласен. Hands Plus1
Какво "общо" може да е това според теб?

Към горната част от поста ти няма да добавям нищо, защото нещата не са така, но както и да е.

# 282
  • София
Джеръми, защо да не може?

По същия начин докторите - след 37-40 вече специализирали започват да навлизат в практиката, продължават със специализациите, и към 41-44 вече "стъпват".

Къде ти 41-44, моят АГ е на моите години Joy Един друг, води се едно от светилата в момента, поема супер сложни и специфични случаи. Много бях чувала за него, мислех си, че е някой дърт професор, а един ден го засякох в болницата, ми той видимо няма и 40 Joy

Различно е защото много сериозни връзки в момента започват в една по-зряла възраст.
Ами не може аз в края на 20те си години да съм с висше образование, да се блъскам за развитие в работата, пък той още да "търси себе си".
И за това аз да съм виновна - айде пътувай. И тоя льохман деца ще гледа после - опазил Господ.

Факт, в момента повечето хора са събират на етап, в който трябва вече да са се развили. Иначе ми е много странно как някои виждат любовта - в любовта няма сметки, много те обичам, ама не смея с едно нещо да те подсигуря. Това ли е липсата на сметки?

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 17:49 от Лъвица

# 283
Мъжът не може ли да си осигури сам сигурност, за къде е тръгнал.
Да чака само на черпене с тортички от колежки не става таз работа. То става, но и работата му такава – цял живот муфта от тук от там и сам.

# 284
  • София

Окей. Съгласен. Hands Plus1
Какво "общо" може да е това според теб?

Към горната част от поста ти няма да добавям нищо, защото нещата не са така, но както и да е.
Аз не знам как е, коментарът беше провокиран от твоите изказвания, които ми приличат на неангажиращи отношения, не те познавам, нямам представа дали е вярно.

Общото го решават двамата, Revoker.
Може да живеете в общ апартамент, да го закупите двамата, вашите лични имоти да се отдадат под наем и да го изплащате заедно. Ако момичето не е с твоите възможности, собствеността не е задължително да е 50/50, може да е 70/30, в зависимост от приносът на всеки един от вас.
Може и съвсем друг имот да си закупите- мъничък и респективно много по-евтин, който да се отдава под наем и да се самоизплаща, вие си живейте в по-големия и по-скъп апартамент. После го продайте и си купете два или по-голям, тоест надградете инвестицията.
Може да направите заедно инвестиция- там акции и облигации нискорискови със сложна лихва дългосрочно. Може ти да направиш в нейна полза, хората правят такива инвестиция от 5000 евро и всеки месец се внася по 300 лв в сметка със сложна лихва /цитирам конкретен казус- мой приятел, който това прави за съпругата си, дори без нейно знание, нещо като пенсия/.
Сигурна съм, че има и още възможности за предложения, освен това има разлика с деца ли е двойката или без, или ако има деца, те от предишни бракове ли са, изобщо това е много личен въпрос, който засяга един по-задълбочен анализ на ситуацията и участниците в нея и техните доходи, в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план.
Много, много неща може, стига да има желание, доверие, грижа за другия, за бъдещето.

Общи условия

Активация на акаунт