Жените имали много претенции

• 17 436
  • 533
  •   1
Отговори
# 15
Мисля, че проблемът на българските мъже е, че наблягат твърде много да привличат жените с пари, отколкото с личност и поведение. Аз като видя голддигърка и бързичко поглеждам на другата страна, гнусни са ми с тези корекции и арогантен поглед.
Жените, с които излизам не са ми искали и стотинка. Тези, с които съм имал дълги връзки винаги са участвали в общия бюджет. Харесвали са ме като личност и присъствие, а не като банкомат. Как може да се превържеш към банкомат?

# 16
  • София
Да вярно е, има такава тенденция, аз имам няколко познати мъже, които предимно се опитват да впечатлят дамите с материални постижения и псоле започват да се оплакват: аз и купих кола, аз и направих бизнес, аз колко пари налях в апартамента и....и това още от началото на връзката, очевидно някои мъже считат е много важно такава демонстрация на състояние и буквално инвестиция във дамата. После очакват да бъдат обичани, точно заради инвестицията, а дали има взаимност и се чувстват добре заедно не става ясно.  Този тип мъже повече попадат на златотърсачки, понеже държат да се заяват като някакъв вид провайдъри. После обаче, точно нтози тип мъже се оплакват, че няма "свестни жени". А то си има свестни жени, но те си търсят свестни мъже 😄

# 17
Не знам, pimpinela, аз съм потресен хората в какви заблуди живеят и на какви изпитания се подлагат. И най-вече какви очаквания имат. Днешият свят изисква да си социално и емоционално интелигентен, иначе наистина пропадаш в пропастта. Ти като четеш форуми (този, но и ако участваш в други също), имаш ли усещане, че половината хора имат висока степен на неадекватност по общоприетите стандарти?

# 18
Ох наблягали на пари българските мъже. Ще падна от смях. Какви пари? Тия дето ги нямат ли?
Само с български мъже съм делила всичко 50 на 50 и пак не бяха доволни и пак се озъртаха за някоя силиконена моделка. Гладна кокошка просо сънува е работата.

Тука като го напишеш, че не е мъжко да искаш от жена ти да внася наравно с теб пари (нищо, че взема по-малко от тебе) и почват да подскачат като настъпани кученца, че "не било честно".

Ами така е - не е честен живота.

За Бога та тука се беше отворила една дива дискусия за едно ш*бано кафе на първа среща, което упорито доста мъже отказваха да платят. И тоя стиснат мъж утре как ще гледа семейство? Как ще купува лекарства за детето си?
После четем изродски теми из форума как децата били само на майката и мъжът отказва да плаща издръжка за собственото си дете.

Нима всичко, което изброих току що е нещо, което някоя жена заслужава?
Ами май не. Пък нека да ни наричат жени с претенции .

# 19
Мисля, че проблемът на българските мъже е, че наблягат твърде много да привличат жените с пари, отколкото с личност и поведение. Аз като видя голддигърка и бързичко поглеждам на другата страна, гнусни са ми с тези корекции и арогантен поглед.
Жените, с които излизам не са ми искали и стотинка. Тези, с които съм имал дълги връзки винаги са участвали в общия бюджет. Харесвали са ме като личност и присъствие, а не като банкомат. Как може да се превържеш към банкомат?

Към банкомат може. По-скоро се привързват към парите и като свършат, изчезват и чувствата.
А привличат с пари определен тип жени и съзнателно и подсъзнателно и после се оплакват Grinning
Но такива мъже са и ниско интелигентни.

# 20
  • София
Имам 4 лв.
Айде на кафе!
Така, де, деля 50-50 по братски, или по равно. JoySmile

Това си го написал на майтап, но ме подсети, че по-важно е не колко е богат мъжа, а да не е стиснат. Тоест, по-добре да е готов да си подели последните 4 лева с теб, отколкото да има 10, ама да си ги стиска и да пита защо пък толкова скъпа бебешка количка искаш, я колко по-евтини има.

# 21
Е, то словото говори достатъчно - претенция, макар аз да използвам друга дума, защото горната звучи малко като квалификация, да няма засегнати Simple Smile.
Нека си ги имат, какво. Едно е да искаш, друго е да имаш/бъдеш. Някои пък успяват.
Много ми е забавно да чуя мъже да се възмущават по адрес на обезобразили се жени. И в същото време - ако партньорката пожелае корекция - аааа, нека, щом се харесва. Какво се харесва, бе, тя на човек не прилича?! Пазарна икономика, какво искате, не е заради мен, във всеки случай.

# 22
  • София
Темата ми е ''вдъхновена'' от един статус, който преди малко прочетох във Фейсбук. Общо взето гласи, че всяка жена (а и момиче) има категоричното изискване за млад, изключително красив, изваян мъж, който взема 20-30 хиляди, има няколко апартамента и супер скъпа кола, а самата жена/момиче не предлагала нищо, била безработна и спяла на надуваем дюшек у приятелка Laughing

Ще се опирам да обесня социалния феномен.

Манталитетът на рака, наричан още метафора за кофата с раци, е начин на мислене, описан като „Ако аз не мога (да го имам), и ти не можеш“

Сега, жените в соц медията правят това, помпят си очакванията една на друга, прилагайки (посъзнателно мисленето на рака). Един вид, ако всички жени се борят за 'перфектния' мъж, който тоговаря на 6 от 6 нерални високи изискавания, то остават един куп мъже, които са достъпни за жените които не са с толкова напомпани очаквания. Това е форма на пасивна неосъзната женска агресия и прецакване на конкуренцията.
За да прецак другите, някой жени цъкат лайка на постта.

Демонстация на доброделели - това е когато си придаваш стойност, като демострираш добродетели/ценностти. Един вид деклариайки, че искаш мъж с висока стойност косвено показваш, че ти имаш висока стойност в соц медиите. За да декларира добродетели,  някой жени цъкат лайка на постта.

Срамене - ако някоя жена, заяви че не иска такъв мъж с толкова много изисквания, веднага ще почнат да я срамят публично. За да се предпазят то срамене, някой жени цъкат лайка на постта.

Гореописаните процеси се случват на подсъзнателно ниво. Има още фактори, но нямам време да ги опиша добре.

Благодаря за вниманието

# 23
  • Далечният изток
Първо се научи да пишеш грамотно, защото като прочетох, че ще ми обЕсняваш... и от там нататък ми олекваш, каквото и да пишеш и колкото и да е вярно.

# 24
  • София
В някои социални прослойки жените са такива, а и мъжете не падат по-долу. В други кръгове пък не дават никой да ги почерпи и едно кафе. Разслои се обществото и вече не може да се обобщава.

# 25
  • Обран бостан ;)
Темата ми е ''вдъхновена'' от един статус, който преди малко прочетох във Фейсбук. Общо взето гласи, че всяка жена (а и момиче) има категоричното изискване за млад, изключително красив, изваян мъж, който взема 20-30 хиляди, има няколко апартамента и супер скъпа кола, а самата жена/момиче не предлагала нищо, била безработна и спяла на надуваем дюшек у приятелка Laughing
По-гнусното беше да видя колко жени са лайкнали поста, подкрепяйки тази простотия.
Аз честно казано такава жена не познавам.

Тоест, светът свършва с твоите познати. Simple Smile
Има време - ще се запознаеш с такива.

# 26
  • Out of the Mix
Стиснатите женски бузки и мъжки портфейли са най-неприятните неща.
Едните мислят, че давайки ще получат, а другите не дават, а искат.
Също да си "стиснат", "спънат" на емоции, чувства, и отношение, е още по-зле.
Когато всичко е наред, аз ще съм осигурил нужното от всякакво естество, а тя с кеф ще направи една крем супа от червено цвекло и моркови. RelievedSmile
Това с какви да се събираш, излизаш, влизаш в отношения, си зависи от теб.
За себе си нямам оплаквания, все с адекватни жени общувам.
Ако в по-млади години, съм правил "грешки", то сега е почти невъзможно, преценката ми е перфектна, както и усетът.

# 27
  • Варна
То пък едни богати мъже да привличат голдигърки.
Имам един познат, заплатата му 1200лв и плаща квартира 500лв.
Винаги като се напие обяснява как жени са голдигърки и искат само маркови нещинца. Той като изведе някоя жена на кафе за по 5лв  ( г.д толкова върви ) и да кажем реши да хапнат една пица тярбва да си преизчисли разходите, така че да изкара месеца.
Очаква да мине с кафе от машината и ако може около тях да се разходят, което за мен не е качествена среща с цел връзка.

А пък жените вече не са толкова глупави ,че мъжете да им дават минимално отношение и да изискват максималното "слугуване" в дома ( готвене,чистене, пазаруване, пране, подреждане и отглеждане на "любимия" )

Мъжът трябва да има достатъчно финанси да поддържа семейство, че като им роди се дете, парите на жената ще отиват за памперси и храна, ама останалите сметки, доктори, лекарства, записвания в детски градини и т.н си вървят.

А и мъжете си падат по т.н "намазани филии жени", които не са свикнали на кварталното кафе с пияндурниците да си водят.

# 28
Най-вероятно жените с претенциите са по-прокопсали от мрънкащия в соц. мрежите, че не му връзват.
Най-обичам мъже да ми говорят за повърхностни жени... Точно полът, който се влюбва в най-повърхностните неща.

# 29
  • София
Не знам, pimpinela, аз съм потресен хората в какви заблуди живеят и на какви изпитания се подлагат. И най-вече какви очаквания имат. Днешият свят изисква да си социално и емоционално интелигентен, иначе наистина пропадаш в пропастта. Ти като четеш форуми (този, но и ако участваш в други също), имаш ли усещане, че половината хора имат висока степен на неадекватност по общоприетите стандарти?
По форумите има всичко (както и в живота) и най-силно крещящите са тези, които най-много залитат по крайности. Освен това, заради скоростта с която се разпространява информацията има една тенденция на силно преувеличаване и вадене на нещата от контекст...
Но има и много адекватни потребители, което ми дава надежда, че инв обществото е така.
А иначе относно първото кафе, че трябвало да го плати мъжа, не ми се струва, чак толкова показателно това, логично е и двамата да покажат готовност да си палтят кафето ако за първи път се виждат, това не само на среща мъж и жена, а дори и при делови взаимоотношения: всеки дава индикация, че ще си плати поне неговото кафе, или дори и общата сметка (за две кафета) струва ми се задължител всеки нормален човек консумиращ нещо в заведение да е наясно, че трябва да си плати консумацията и никой не му е длъжен,   после кой реално  ще го плати какво значение има, това е едно кафе за бога. Да беше така просто и в живота, ако плати кафето значи е подходящ 😁

Общи условия

Активация на акаунт