Жените имали много претенции

• 17 689
  • 533
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз сега не разбрах, ако жената не е първа красавица има ли право да има претенции или не?
Дай да дефинираме "първа красавица".

Времето ми показа, че красотата е въпрос на избор.
И ако една жена е избрала да е красива, това означава много.

Годзила, виждала съм ужасно много хитри лисици, включително и в този форум, които обясняват, че щом живееш в апартамента на другия, трябва да плащаш потенциалния наем, сметки и прочее, демек да участваш финансово.
Добре, ама така изплащаш апартамента на другия, за мен е ужасно несправедливо.

# 256
На 20 и двамата не е разумно да се набълбукват с ипотека. Трябва да виждаш с един човек перспектива от поне 5-10 години, за да изплащате и двамата ипотеката. Претенция подобна на 20 би била безумна и от страна на момичето, и от страна на момчето.
Щом девойката иска да е млада мама, намира си мераклия да е баща. Ето тук може да има и по-големи мераклии от падащите си по млади жени. Хора има всякакви и за всеки. Не е нужно да е лошо това, а да попадне на подходящ за нея човек.

# 257
Azzy, не трябва да се обяснява, трябва да си знаеш от възпитание. Участваш ли в едно домакинство, участваш и в разходите му. Не знам защо някой със стабилна работа и споделящ това домакинство не трябва да участва в него с финанси. Още повече, че на 20 е много трудно да се справиш финансово с ипотека, кола, всички разходи на възрастен плюс образование и забавления/екскурзии за младата девойка. Дори някоя бабичка да се гътне и се освободи собствено апартаментче за младата двойка, пак ще трябва да вложат едни пари за основен ремонт и нови мебели, което кажи-речи пак си е половин ипотека. Обикновен младеж на 20 не го виждам да се справи самостоятелно и с това, сори.

# 258
Не съм чела всичките коментари, но по първия пост... Аз не съм сигурна в какви точно среди се движат тези мъже, които срещат "златотърсачки", както сами ги наричат. Почти всичките ми по-близки приятели и познати са около 23-28 и даже и в различни професии към момента печелят супер сходни заплати на месец. И момчета, и момичета. Та къде е това "злато", че да има златотърсачки? Ако някой си харесва момичета, които се стремят към много висок стандарт на живот и търсят богати мъже - проблемът е в него. Да не се занимава с такива и толкова. По принцип хора има всякакви - ще си намери неговия човек в по-близки до неговите среди. Няма драма...
Сега се сетих за един Боби от СтарРипортърс, който преди супер често ми излизаше с някакви видеа, в които интервюира плеймейтки, пита ги някакви щуротии и им се смее, като печели на техен гръб последователи. А напоследък супер често го виждам в ТикТок да обяснява как всички жени искали пари и се вкарва в страшни дилеми трябвало ли да плаща сметката на първа среща, имало ли смисъл за мъжа да се жени... Определено е трябвало да се роди момиче, но ето случай, в който природата се е объркала и сега човекът страда онеправдан от съдбата си на мъж...

# 259
  • София
Аз изобщо не визирам този казус.
На 20 още следват, поработват по нещо несериозно, в зависимост от следването и никак не ми се вписват семейства и деца в този формат.
Те вече завършват училище на 19. На 20 трябва да са първи, максимум 2 ри курс.
А и трябва малко забава да има, пътувания, танци-манци, изобщо забавления. Ако не се консумират в тази възраст, рисковете да компенсират по-късно женени с деца вече е сериозна.

# 260
Аз имам само една позната жена, на 25 е, която си търси богат целенасочено. Привлекателна е, не е известна, не е инфлуенсърка. Да ви кажа честно останах с впечатлението, че тя просто не може да се влюби в никой мъж... или че е била разочарована от връзките си... и затова играе "на сигурно" като поставя финансовия въпрос на първо място.

Мъжете да не се плашат, много лесно се усещат такива жени 😂 Тя се беше разписала с един, още не бяха отишли на една среща официално, а почна да му праща някакви рокли за 500 долара и намеци колко били красиви... И човекът да не е прост, усети се. Тя повярва, че ще мине номерът, защото при други е минавал с някакви по-дребни неща.

# 261
  • София
Момиче което работи, натяга здраво за да изкарва и да живее добре, категорично трябва избира и да има претенции. Мъжът трябва да е амбициозен, широко скроен, адаптивен и също с желание за добър живот и среда, да дърпа напред.
Колкото до нашата мома - наистина ни направи услуга на всички, така беше омотала сина, че той не разговаряше с нас, не ни отчиташе по никакъв начин, разминавахме се по коридора. Сега се оправи, 2 пъти беше в Америка на бригада, сега следва някакъв курс и иска бизнес да прави. Дано. Но не търси нова приятелка, иска да се развива, пътува много по целия свят.
Извинете за спама.
Относно претенциите - срам не срам, ама и аз съм от тях. Претенции и желания имам и все скъпи. Но когато искам нещо, не го искам от днес за утре, човек трябва да има малко мярка и да се съобразява с моментното положение.
Момичетата, които живеят с по-възрастни мъже с повечко пари, ами разбирам ги. Младите обичайно не могат много да предложат, неориентирани са, не са се установили. Така върви светът.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 15:19 от Contest

# 262
  • София
Колкото до нашата мома - наистина ни направи услуга на всички, така беше омотала сина, че той не разговаряше с нас, не ни отчиташе по никакъв начин, разминавахме се по коридора. Сега се оправи, 2 пъти беше в Америка на бригада, сега следва някакъв курс и иска бизнес да прави. Дано. Но не търси нова приятелка, иска да се развива.
Браво, правилно.
Дано и двамата си намерят каквото търсят и да бъдат щастливи.

Относно претенциите - срам не срам, ама и аз съм от тях. Претенции и желания имам и все скъпи. ..
Имам претенции и никак не ме е срам.

Иначе, не случайно за дългосрочни отношения е хубаво да има разлика във възрастта в полза на кавалера.
Именно поради такива причини.

# 263
Аз сега не разбрах, ако жената не е първа красавица има ли право да има претенции или не?
Дай да дефинираме "първа красавица".

Времето ми показа, че красотата е въпрос на избор.
И ако една жена е избрала да е красива, това означава много.

Годзила, виждала съм ужасно много хитри лисици, включително и в този форум, които обясняват, че щом живееш в апартамента на другия, трябва да плащаш потенциалния наем, сметки и прочее, демек да участваш финансово.
Добре, ама така изплащаш апартамента на другия, за мен е ужасно несправедливо.

Не съм съвсем съгласна. Била съм в подобна ситуация - да живея с мъж в негов апартамент, закупен с ипотечен кредит. Наем не ми е таксувал, но, разбира се, участвала съм в сметките и месечните режийни в справедливо съотношение. Не съм се чувствала така, сякаш му изплащам апартамента, или го финансирам по някакъв начин. Все пак и аз съм ползвала въпросния апартамент, не е трябвало да отделям пари за собствен наем, което ми е позволявало да заделям по-голяма сума за месечни спестявания (pay yourself first) - за собствен апартамент, или каквото и да е друго. Нито аз, нито той сме се чувствали "прецакани" или "използвани". Ако е трябвало да теглим чертата, той е поемал по-голямата част от фин. товар, и не смятам, че това ме прави някаква хитра лисица. Нормални отношения между независими работещи хора.

# 264
По скоро е резултат от презадоволяването и получаването на всичко без усилия. Сега е същото, иска от него апартамент без да я интересува може ли,не може ли, щото винаги е получавала всичко без да се потруди. Тва аз с апартамента на 20 дето го имах , такива претенции бих ги отразял без много да ми дреме.
Между другото този начин на отглеждане на децата не е присъщ само на заможните, виждам го и при хора с доста по скромни възможности. Резултат е от фактът, че днешните родители сме израснали в години на кризи и бедност, и по този начин се опитват да компенсират недоимъка от собственото си детство, но не си дават сметка че така вредят много сериозно на децата си.

# 265
  • София
Бригите, щом така си се чувствала, всичко е наред и щом са спазени определени граници.
Иначе "хитрата лисица" беше употребено в точно обратния формат.
Според мен, собственикът на апартамента трябва да поема отговорността за изплащането му, както и плащането на режийноте разноски.
Бих предложила плащане, ако съм в апартамента на приятелка.
С мъж, с който съм в интимни отношения, не бих допуснала да ме третира по ЗЗД. Ако иска ЗЗД- да ги пусне под наем или да си търси съквартирант.

# 266
  • Out of the Mix
Какво се оказва - за да се взимат по любов двама трябва да е след 35-40, когато са се устроили, всеки си има всичко, и да гледат само привличането, секса, забавлението, без никой на другия нищо да "иска", и "очаква"? Rolling Eyes

Поредната катастрофа днес в Мездра и смърт на 21 годишна, всеки ден има такива случаи.

И аз съм за "всеки си плаща и поддържа имотите", без значение.
Всеки си движи неговите си неща отпреди връзката, и не ангажира новия човек в живота си.
Ако заживеят заедно, вече си се разбират кой какво да покрива.
Има и хора не им дреме, всичко се плаща автоматично и искат просто нормален човек до себе си, с който да се чувстват съвместно добре с близки ценности и желания.

Такива "делкания" са за деца, които тепърва се учат на финансова култура + каквото мамето и татка "насмятат".

# 267
  • София
За мен е нормално да се включиш в сметките в апартамента, в който живеете с половинката, но не във вноската и ремонтите, камо ли да ти искат наем, ако нямаш дял. Съмнява ме и някой от списващите мъже да тръгне да го прави, та за тях едно черпене на първа среща е вътрене Joy

# 268
  • Далечният изток
Не знам... Навремето се вземахме по любов без нищо и двамата, и заедно градихме. Сега явно вече е различно.

# 269
Мисля си, че браковете по сметка са по-стабилни от браковете по любов. Защото, освен ако жената не е прекалено алчна, парите стигат за повече от три години Wink

Общи условия

Активация на акаунт