Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 938
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 1 020
Привет, готини Simple Smile С пожелания най-сърдечни за здраве, щастие, любов и всякакви други житейски прекрасни гъдели, да даде Бог!
Корморан, и аз съм с подобни характеристики на твоите.. ki67 5%, хормонозависим, малък тумор 4мм. Първо беше ехото, в същия ден мамография и корбиопсия, като образните показаха, че няма заразени лимфи.. Хистологията показа после, че е злокачествено, съответно решението беше операция, но с маркиране по време на операцията, за да се види и премахне стражевия лимфен,  махнаха го, чист беше, всичко наред.. после комисия, протоколи за хормонална терапия, която малко не ме кефи, ама кой ме пита де. .минах 30лъче..
Чувствам се здрава, наблюдавам се, уж, от време на време сама, а и от диспансера чат-пат и те ме наблюдават..  да видим Simple Smile
Всичко ще е наред и с теб, сигурна съм Simple Smile
Но ако имаш възможност не е лошо да си направиш сентинелно маркиране..
Аз се оперирах при д-р Вълкан Иванов във Варна споделяла съм и друг път, много добър човек, много голям професионалист, и нека Господ здраве да му дава, на него и на семейството му! Повече такива лъчезарни и добри хора са нужни на България, във всяко едно отношение..
Наближава пролетната ваканция, а с нея и топлото на пролетта ще ни носи само хубави нещица, нали така Simple Smile
Много прегръдки и здрави, и прави да сте, със силна вяра и несломим дух..
Кис ю all, baby's..

# 1 021
Глътка въздух и повод за празнуване,днес посрещаме мама с чист 5 скенер...

# 1 022
Неда, чудесна новина! Много се радвам и все така да е ❤️

# 1 023
Благодаря Белла,безкрайно съм щастлива,и пожелавам на всички,само здраве и такава радост,след всяка контрола...

# 1 024
Неда, чудесна новина!
Здраве и спокойствие за всички! 🍀

# 1 025
  • Sofia
Неда, толкова много се радвам! Развълнувах се от щастие за детето ти! Пожелавам от сърце все така да е и всичко лошо да е зад гърба ѝ! Да се радвате на здраве и щастие, за да  може да се отдадете на радостен живот!

Бог обилно да ви благослови!

# 1 026
Честито за резултатите, Неда!
Момичета, чета ви последната дискусия и аз съм в чудене.
При мен нещата са по-различни. Имам 1 ин ситу и 2 или 3 по-малки, тръгнали от него, като всичко е в 1 квадрант, но си е мултифокален (дуктален хормонозависим Хер 2 Low). Имам и биопсиран ЛВ с метастаза, като него д-р Митова му сложи клипс с идеята да се направи сентинелна биопсия плюс този конкретен, за да се провери лечението при операцията. В момента съм на предоперативна химия. С проф. Тимчева и с д-р Митова говорим за квадрантектомия. Разбира се, зависи все пак ЯМР какво ще покаже след ХТ, също и генетичния тест за БРАК още чакам. Обаче това, което сега ме хвърли в по-голямо чудене, е, че при мен КИ67 е доста по-висок - от 20 до 60 %.
Някой има ли повече информация или опит с такова високо КИ? Имам предвид с оглед на мастектомия или не.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 19:03 от HristinaI

# 1 027
Здравейте. Днес получих резултат от кор - биопсия. Инвазивен дуктален карцином с метастази в лимфен възел. Чакам сега резултат от имунохистохимия.
Чувствата са ми смесени. От една страна ме е страх (ама много), от друга страна си мисля че е дошло времето да докажа силата и волята си чрез тази битка.
Благодаря на всички момичета, които откликнаха и благодарение на тях успявам да държа горе главата.
Какво ми предстои - нямам никава представа!
Бог да е с мен! Бог да е с вас! 🙏

# 1 028
Неда,честитооооооо!Радост огромна и трябва да се полее този резултат,тъй чакан ❤
Иначе моето Ки навсякъде беше различно.Между 25 и 40.Все агресивна гад!

# 1 029
  • Sofia
Hristinal, щом си коментирала с д-р Тимчева и д-р Митова на този етап квадрантектомия те са взели предвид ki - то. Изчакай да излезе BRCA.

Eyeswideopen, всичко ще се нареди! Заради лимфният възел, ще ти назначат химиотерапия, преди операцията.  Всичко се преодолява, само трябва да вярваш, че ще се пребориш. Бог е с теб! Няма да те остави да се бориш сама. Довери му се.

Момичета, горе главата! Всичко, ще бъде наред!

# 1 030
И един глупав въпрос. При положение, че е инвазивен карцином с метастаза в лимфен възел (локално авансирал) засега... дали има вариант за 100% излекуване в един момент?
Или от тук нататък просто се отключва заболяване, което ще ме преследва до края на живота (когато и да настъпи края)...

# 1 031
  • Sofia
Eyeswideopen, разбира се, че може да се излекуваш напълно. Никой човек няма право да ти ограби надеждата. Вярвай в това!

# 1 032
  • София
Момичета пожелавам на всички вас много здраве и много чисти скенери Heartpulse
На мен утре ми предстои първа химия с карботакс,моля стискайте ми палци да ми е лека и да няма изненада в изследванията.Аз съм махнати яйчници и матка и огромен тумор на яйчника имах,но при вас съм се натресла защото имате много инфо и много положителна енергия в темата Blush
Утре в 7.30 трябва да съм в болницата за изследванията и съм си взела солети и банани като ми минат изследванията да се подкрепя преди химията,нали не трябва да се гладува?Много ми е притеснено само ,че нямам никакви вени и дано да нямам проблем с това...Нещо друго да си взема ли?Сама ще бъда без придружител.Надявам се като мине вливката да си тръгна.

# 1 033
Вземи си вода, нещо за четене, зарядно за телефона... Може и повече храна. Отива си цял ден, да не ти пригладнее. И горе главата - и това ще мине!

# 1 034
  • Sofia
Даниела, не го мисли. Всичко, ще бъде наред. Също бих препоръчала вода и да не е минерална. Изворна или филтрирана. За хапване, каквото обичаш като суха храна или плодове.

Общи условия

Активация на акаунт