Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 934
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Добрич
И един глупав въпрос. При положение, че е инвазивен карцином с метастаза в лимфен възел (локално авансирал) засега... дали има вариант за 100% излекуване в един момент?
Или от тук нататък просто се отключва заболяване, което ще ме преследва до края на живота (когато и да настъпи края)...

Разбира се, че лечението ти води до пълно излекуване. През цялото време трябва да бъдеш 100% уверена в това!

Наскоро споделих цитат за позитивната нагласа, потърси го, ще ти бъде от полза.

☆☆☆
неда2, честито за резултата! Имате повод за празнуване.

☆☆☆
danielad, лека и спокойна вливка ти желая. Всичко се нарежда по най-добрия възможен начин и всеки следващ ден ставаш все по-здрава!

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 12:09 от Вела

# 1 036
Благодаря ви мили момичета,на всички,които днес ме поздравявате,на всички които ме подкрепяте в този труден път,на всички вас ,които допуснахте болката на детето ми,да трогне сърцата ви...благодаря!
Нека топлина и любов,винаги преливат в душите ви..,силни и уверени бъдете!

# 1 037
  • София
И един глупав въпрос. При положение, че е инвазивен карцином с метастаза в лимфен възел (локално авансирал) засега... дали има вариант за 100% излекуване в един момент?
Или от тук нататък просто се отключва заболяване, което ще ме преследва до края на живота (когато и да настъпи края)...

Естествено, че има, през 2016 г. бях като теб - с инвазивен карцином и метастаза в 1 ЛВ. Blush
Настрой се позитивно и за борба и имай вяра, че правиш най-доброто.

Неда, браво! Мисля, че за една майка е много по-страшно това, което се случва с детето й, отколкото това, което се случва със самите нас. Hug

# 1 038
Абсолютно,вярвай...има,лечение има и излекуване има,момичета тук,са истинското доказателство..

# 1 039
  • Sofia
Мили момичета, честито Благовещение!
Нека Бог да ви благослови и да ви дари с така ценното здраве! Да осияе живота ви и да бди над вас и вашите близки!

# 1 040
Eyeswideopen, аз имах два заразени лимфни - подозрителни на образни и доказани след операцията. При мен тя беше преди химиотерапията и лъчетерапията. За жалост, сега едно чакане следва да излезе имунохистохимията. След това онкокомисия би следвало да реши какъв ще е редът на терапиите.

# 1 041
  • София
Момичеат, днес само "благи" вести да чувате каквито са на Неда! Страшно се радвам за резултата на дъщеря ти! Само така да е при всички!

# 1 042
danielad, успех пожелавам! Всичко ще бъде наред!

Eyeswideopen, Има шанс, вярвай го!

Неда, толкова съм щастлива за вас! Само такива да са ви/ни резултатите.

Момичета, моето топче под мишницата, което си напипах преди месец и за което бях писала и се притеснявах го махнах преди 2 седмици. Хирургът първоначално каза, че е запушена мастна жлеза (атером), по време на интервенцията каза, че може и лимфен възел да е. Днес излезе хистологията (виждам си я в е-здраве), не съм говорила с хирурга все още, предстои...та пише: хистологична диагноза: Лимфен възел с дистрофични промени и масивна левкоциртарна инфилтрация. ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Остър лимфаденит.
Абсолютно нищо не ми говори, нали не е свързано със заболяването ми и не е някакъв лош резултат?
Благодаря предварително!

# 1 043
  • Варна
Лейди,не е лошо.Имаш възпаление и то голямо.Най вероятно си прекарала бактериална инфекция.Пусни антибиограма.

# 1 044
Неда, прекрасна новина! Само такива за напред за всички!                                                                      Hristinal, довери се на д-р Митова. Аз съм с квадрантектомия и високо Ki 67-70%. А дори не съм правила химия. Спокойно, всичко ще е наред!

# 1 045
Здравейте, скоро не съм писала. Операцията мина. Направена е сентинелна биопсия и е отстранен карциноми. При д-р Вълкан Иванов. Записахме час за доц. Консулова. Препоръчват и Щерев и за него ще запишем. Сега се чудим какво следва. Ако Консулова предложи някаква терапия, това означава ли, че сестра ми трябва да пътува всеки път до София (от Варна е) за лечението? Ако има ИХХ възможно ли е трима онколози да предложат  три различни терапии? И какво се прави в този случай...?

# 1 046
  • Варна
Ерос,може с решението на комисията от София,да се лекува във Варна,ако го приемат.Иначе,ако искате да се лекува при Консулова,трябва да пътувате.

# 1 047
  • Добрич
Ерос, ако искате да лечение по схемата на доц. Консулова и във Варна откажат, може да питате в Бургас. Доста по-близо ви е, а доц Консулова е работила там преди София.

# 1 048
Неда, много се радвам за дъщеря ти, нека само такива вести да има за всички Heart                               eyeswideopen, и аз съм със заразен ЛВ, както и много други жени, които са продължи ли напред, та надявам се и ние така, нали за това се лекуваме.  Hug                      
  На danield и на другите момичета, които се лекуват, стискам палци лечението да минава леко, безпроблемно и скоро всички здрави Heart

# 1 049
Lady, порових в гугъл. Не съм лекар, но както казва Alatea, не е гад. Дали не е свързано с евентуален лимфедем, не знам.
Ерос, не съм сигурна дали някой лекар се съобразява с мнението на друг колега. Като заобиколена от такива (роднини и приятели), ми се струва малко вероятно. Моите, конкретно, ако им споделя чуждо мнение по тяхната специалност, слушат винаги, но я се съгласят, я не. Баща ми обича да казва, че няма двама лекари на планетата на едно мнение 🤪, но няма и двама еднакви пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт