Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

  • 48 067
  • 1 166
  •   2
Отговори
# 315
  • Мнения: 4 005
Сигурно да няма рецидив.
Или за по-добра преживяемост.
Не разбрах точно. То е такава лудница при всеки разговор, че пак добре че и толкова съм успявала да разбера.

# 316
  • Мнения: 218
Болшинството сме водили сравнително здравословен начин на живот, но аз за себе си, отчитам факта че живях в бесен стрес с години, отделно съм си хапвала бая преработено месо под формата на разни салами, много обичам, а преработеното месо е топ рисков фактор за появата на рак. Както и си хапвах разни сладички неща, обичах сладко. Наред с това  ядях с килограми салати и плодове, но процеснатите храни са адски вредни. Сега избягвам захар, гледам да подслаждам с кленов сироп, а местото и алкохола  ги отказах.
Гледам да правя до 10000 крачки всеки ден и се напъвам да сваля кг, в златния рейт кг /височина съм, но искам коефициента да е още по нисък. Затлъстяването води до възпаление, а то е рисков фактор.  
Иначе тоя мит за Б12 не знам откъде е дошъл, но е факт че много хора, включително лекари му пригласят. Б12 е ключов витамин за когнитивна функция, въобще на такива глупости се начетох, че.....факт е че и много лекари не са си ъпдейтвали знанията,което е жалко. Да лежиш на стари знания,  отпреди 30 години, в област като медицината, е престъпно. В България е масово това, лекарите да не четат, лежат си на стари лаври. Например,в Онкологията не предлагат сентинелната биопсия като стандарт, защото не вярвали в нея. Хората го практикуват това от 30 години, нашите хирурзи с 35 годишен опит не вярвали..... Въобще...Имам чувството, че основно онколозите бързо се ъпдейтват с новите постижения, защото просто са принудени от обстоятелствата, хирурзите са по консервативни, там основно младите лекари четат и се интересуват, гледат да въвеждат новости и се борят с едни вятърни мелници...
Haidi, извинявай за може би тъпия въпрос, ама какво означава процеснати храни,?

# 317
  • Мнения: 651
Опусум,абсолютно си права за лудницата...от всичко което споделяте и чета...Достойни сте за възхищение,как понасяте и се справяте...и..отношението на лекарите...нито е човешко, нито е професионално...
А за Золадекс,мисля повечето нямат избор...

# 318
  • Мнения: 4 005
Абе аз от проф. Щерев не мога да се оплача за човешко отношение, свестен е и добре се отнася с пациентите. Обаче няма самостоятелен кабинет, винаги има и други хора като говорим, винаги телефона му звъни и винаги в чакалнята няма празно местенце, толкова много хора са. Последният път половината разговор протече в движение, той ми носи папката на сестрите, аз тичам подир него (той е много висок и като направи една крачка, аз ситтня отзад с две-три) през пълната чакалня и си задавам въпросите. Ми смешна и нелепа работа. Иначе отговоря, но няма как - притискат и времето, и другите пациенти. Освен това ние всички задаваме едни и същи въпроси. Аз например пак го питах има ли нещо забранено за ядене и пиене, главно защото се отпуснах да ям помело, много го обичам и имаше евтино в Лидл. Да, обаче то е подобно на грейпфрут, а нали той беше забранен по време на химията.
Там.е работата, че колкото и да чета, и да знам, имам нужда лекар да поговори с мен и да ме успокои, че правя правилните неща. А точно това липсва, качествено време с лекаря. За тях тези разговори сигурно са излишни, не могат да разберат защо ни е нужно да ни повтарят едно и също всеки път.
А за Золадекс,мисля повечето нямат избор...
Зависи, ако идат при Щерев, неговите гайдлайни почти винаги дават някакъв избор. Все има по две, три опции. Joy

# 319
  • Мнения: 966
Processed meet - всякакво месо минало обработка, салами - кренвирши, шунки, наденици, шпеков салам, пеперони, пакетирани пилешки хапки и шницели за бърза консумация, абе всичко минало през завод, което е опушвано,осолявано, с нитрати, нитрити и химически консерванти и третирано с някакъв технологичен процес, и пакетирано в последствие. Дори разни красоти като прошутото, за което умирах и е сравнително чисто месо, са от тоя тип.
Ако се яде месо, трябва да е прясно и необработено, вие да си го варите, пържите печете. Каймата вие трябва да си я мелите от прясно месо.

# 320
  • София
  • Мнения: 196
Момичета, какъв вит. Д приемате?
Аз пия Солигама 20 000 (изписано от лекар) и като го спра вит. Д ми е пак малко под долна граница.
Не успявам да го вдигна и това си е....

# 321
  • Мнения: 4 005
20000, но на колко време?
Аз пия всеки ден 5000 и пак е малко над долната граница, а не е оптимално.
Една приятелка ми каза, че дава на цялото семейство по 10000 през зимата и 5000 лятото и пак не са предозирани.
(Моят е комбиниран с витамин К, задържително е за такива дози)

# 322
  • София
  • Мнения: 196
20000, но на колко време?
Аз пия всеки ден 5000 и пак е малко над долната граница, а не е оптимално.
Една приятелка ми каза, че дава на цялото семейство по 10000 през зимата и 5000 лятото и пак не са предозирани.
(Моят е комбиниран с витамин К, задържително е за такива дози)

По 1 път на седмица за 4-и седмици и след това 4-и приема през седмица и пак повтарям този цикъл. След това се прави почивка, така ми каза лекарката, но като я питах за вит.К ми каза да го пия без вит. К и аз реших, че е заради високата доза. След като направих почивка от 3мес. пак беше под долна граница. Реално, аз досега в граница не съм успяла да го докарам.

# 323
  • Мнения: 4 005
С уточнението, че не съм лекар и давам лаишки съвети, но от опит - не се прави почивка за витамин Д, нито се взема през седмица, освен ако човек не работи на полето по цял ден.
Още от ин витро опитите ми съм забелязала, че витамин Д е много подценяван от лекарите, а е супер важен.
Не ги слушам за това, единствено ми пречи, че съм несериозна и често забравям да го пия. Трябва да си направя аларма и за него като за нолвадекса.

# 324
  • Мнения: 651
Опусум,преди месец-два..писах за предозирането,нека твоята приятелка прочете внимателно ..особено за калцификатите...това че тестовете показват -в норма ..не означава,че всичко е ок,ако дава такива високи дози
Дозата е от значение...,как ще се пие
Дъщеря ми имаше доза 50000 веднъж седмично,но само за два месеца,назначена от лекар.
Сега всеки ден приема 2000 Ед.

# 325
  • Мнения: 4 005
Неда, аз ако пия 2000 единици на ден ше бъда много под долната граница. Изобщо не виждам слънце вече.
Преди години изчетох темите тук за витамин Д и каквото намерих из нета, никой не споделя проблеми от такива дози, но напротив - доста хора имаха проблеми заради ниския витамин Д.
Между другото и на мен американска лекарка преди няколко години ми предписа подобни дози, нищо не ми помогнаха, затова и почнах да чета тук във форума.
Има и нещо друго, че хората различно усвояват, аз за себе си знам, че ако не пия 5000 единици, отивам веднага под долната граница, а това изобщо не е препоръчително сега, с менопаузата и нолвадекса.

# 326
  • Sofia
  • Мнения: 717
Опосум, как 10000 зимата / 5000 лятото? Като казваш цялото семейство, деца има ли в това число? Ако я чуе някой хематолог, ще се втрещи с такива дневни дози.
Аз пия по 2000 единици всеки ден. Кой съм питала, било достатъчно като дозировка. В края на месеца, ще трябва да си пусна контролни за витамин D и ще видя на къде е. Според мен, ако не се приема с мазни храни и по 20000 да приемаш, няма да усвоиш грам.

# 327
  • Мнения: 199
Точно така, аз също се изследвах преди две три седмици и бях с критично ниски нива. За пръв път се изследвах и пак на своя глава. Почнах да пия солигамма от 1000 единици всеки ден плюс рибено масло. Старая се да готвя почти без мазнина и от слънцето се пазя откак е започнало всичко, а аз преди обижавах топлото и разходките, дори не съм ползвала слънцезащита на морето… което не е похвално де, забелязах, че последните години ми се появиха доста хемангиомчета по тялото както и нови бенки и пигменти. После дойде диагнозата и …. Да, сега ще си помогна с химия, но мисля, че основно е диета и слънце.

# 328
  • Мнения: 651
Съвсем на кратко..
Най-добрата ми приятелка си го причини.При нея точно, доказаха проблем в усвояването,и тя реши ,че като форсира ,ще навакса...

# 329
  • Мнения: 4 005
Аз затова казах, че съветите ми не са професионални, решила съм какво да правя за себе си, ще видим колко ще проработи.
Инаме съм ходила при хематолог, проф. Лисичков, и съм обсъждала с него какви витамини вземам. Нищо не ми каза за 5000 единици, че е много или че не трябва да вземам.
А как се установяват тези калцификати? Някакви симптоми има ли? Или изследвания?
Аз вече от четири години пия такава доза витамин д, разбира се пропускам по някой ден понякога, ако има някакво предозиране, би трябвало да се е проявило досега, нали?

Общи условия

Активация на акаунт