Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 046
  • 1 166
  •   2
Отговори
# 570
Бела,по принцип остесклерозата се среща често при жени в менопауза,ниския естроген е фактор,допускам че такъв е и твоя случай
Вероятно тревогите ти са напразни,но направи  консултация с ревматолог,ако може да предприемеш мерки,за ограничаване на процеса.

# 571
Bella, имаш ли някакво ендокринно заболяване, проблем с щитовидната?
Не ти ли дадоха насоки? Безобразно е, поне да ти бяха дали обяснение. Дадоха ли ти диск?

# 572
  • Варна
Bella,аз бих препоръчала консулт с неврохирург,само за консултация.За мен те единствено могат да разчетат от образи какво се случва с прешлените.Невролозите,нищо не разбират от образи,ендокринолозите също.Те гледат разчетите.Ортопеда,не знам какво ще помогне,за лумбални прешлени.Аз имам протрузия на L2 и след невролога,който само прочете,какво пише,направо на неврохирург.Каза ми,че това е най хубавия ямр който е виждал и да си живея живота.

# 573
Bella, имаш ли някакво ендокринно заболяване, проблем с щитовидната?
Не ти ли дадоха насоки? Безобразно е, поне да ти бяха дали обяснение. Дадоха ли ти диск?
Абсолютно нищо. Четете и ми хлопнаха вратата в Александровска. Имам наченки на Хашимото, при последния преглед се видяха.

# 574
Bella, в моите изследвания (костна сцинтиграфия, скенер и ПЕТ скенер, последното от тази седмица) също се споменава за “остеосклероза”, дегенеративни проблеми. Нямам остеопороза, в зелената зона съм. Причините могат да са най-различни, по това, което прочетох. С Хашимото съм от 18 години, но се следя, приемам хормон и нещата са под контрол. Оплакванията (болка в кръста и едната тазобедрена става) се засилиха от 1 година хормонална терапия. Подобряват се от движение, мисля че трябва с това да се бори. На мен невролог не ми помогна. Какви ли не изследвания направих (ЕМГ 2 пъти, ЯМР, B12, B6, B9, хомоцистеин и т.н.) без да излезнат някакви съществени отклонения.

# 575
Белла, препоръчвам ти д-р Бойчо Опаранов-ревматолог. Работи във ВМА, а мисля че има и частен кабинет някъде.
Преди доста години (бях много млада тогава) при него ме заведе моя близка по повод много продължителна болка в рамото. Установи се начална омартроза. Назначи ми лечение и през следващите 3 години ме наблюдаваше. И до ден днешен не съм имала повече проблем с рамото. Не е изчезнала артрозата предполагам, но се стопира и не ми създава ядове.
Вярно че беше много отдавна, но се надявам все още да си е същият добър специалист.

# 576
  • Добрич
BellaBella123, и аз бих препоръчала консултация с неврохирург, не с невролог. За прешлените специално. По стечение на обстоятелствата навремето съпругът ми беше с три пукнати гръдни прешлени, после с друга контузия и доста лекари сме обиколили.

InaTs_13, д-р Хатър прави двойна мастектомия с едномоментна реконструкция в Уни Хоспитал в Панагюрище. Болницата е частна, но има договор с НЗОК. Има си и сериозно доплащане. Целият екип е изключително внимателен и любезен.

Д-р Вълкан Иванов приема в Сити Клиник Варна и също е отличен избор на лекар. Прави двойна мастектомия с едномоментна реконструкция в болница Дева Мария в Бургас (кв. Ветрен). Болницата също е частна и отново всички са много любезни.
Останах с впечатление, че си от Варна. Бих препоръчала да направиш консултация с д-р Вълкан Иванов. Отговаря на всички въпроси и е много добър специалист онкопластична хирургия на гърда.

За София също може да намериш такива специалисти.

В случай, че лимфните възли са чисти най-добрият вариант е сентинелна биопсия, която и д-р Хатър и д-р Вълкан Иванов правят.

Моята операция я прави д-р Хатър и съм изключително доволна.
Имам чудесни впечатления и от д-р Вълкан Иванов.
Ако искаш, пиши ми на л.с.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 15:42 от Вела

# 577
  • София
Привет борбени момичета!Темата ви е много активна и ще хвърлям по едно око защото намирам много полезно инфо въпреки ,че съм с рак на яйчниците открит преди един месец,направих операция и тепърва ми предстои този екшън през които много от вас за огромно съжаление също преминават.Шока ми е огромен ,на моменти гледам оптимистично,в следващият момент пропадам в страх и ужас от предстоящото...Моля да споделите ако носите или сте носили перуки и сте от София къде мога да погледна ,защото няма да мога да се появявам без коса,това ще ме съсипе допълнително.

# 578
Привет борбени момичета!Темата ви е много активна и ще хвърлям по едно око защото намирам много полезно инфо въпреки ,че съм с рак на яйчниците открит преди един месец,направих операция и тепърва ми предстои този екшън през които много от вас за огромно съжаление също преминават.Шока ми е огромен ,на моменти гледам оптимистично,в следващият момент пропадам в страх и ужас от предстоящото...Моля да споделите ако носите или сте носили перуки и сте от София къде мога да погледна ,защото няма да мога да се появявам без коса,това ще ме съсипе допълнително.
Здравей, danielad. Сигурна ли си, че ще ти окапе косата, защото не от вся ка химиотерапия капе. Сестра ми беше с ХТ след рак на яйчниците и не й опада изобщо косата . В момента не мога да си спомня какво й изписаха. Върти ми се в главата карбоплатина, но не съм сигурна.
Иначе аз си взех перука от Магама в София, изкуствена, защото естедтвените са безбожно скъпи за мен, но доста добре изглежда. Според мен с бритон стоят по-добре, но най-добре да се пробва. За всеки случай не бързай с перуката, а по-добре първо попитай онколога дали изобщо се очаква такъв страничен ефект.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 21:33 от HristinaI

# 579
  • Sofia
Danielad, съжалявам, че ти се налага да минеш през това! В началото всичко е страшно и отчайващо, но когато се стартира лечението човек се успокоява и започва да вижда светлината и да се зарежда с надежда.
Аз също да попитам, дали си сигурна, че косата, ще падне?
Иначе за перука, има едно магазинче срещу мол Сердика. Момичето е много мило. Моя съвет е да отделиш повече време за проба, за да може да я усетиш. И другото, което е важно, да е дишаща. Аз сглупих, че я пробвах набързо и се спрях на тези с по-ниска цена. В резултат на което перуката ми стягаше и ме хващаха лудите, като си я слагах. Въобще не я носих, а си изкарах само с кърпи на главата. Моята химиотерапия беше в разгара на лятото и ми беше екстра. Но, аз се възприех без коса и това помогна да не си слагам перуката. Иначе не знам, щях да търся друга сигурно.

Каквито въпроси имаш, питай спокойно. Различни диагнози имаме, но с каквото можем, ще помогнем.

Пожелавам ти да минеш леко през терапиите, до пълно излекуване! Само горе главата и вярвай, че ще оздравееш!

# 580
  • София
HristinaI,
Katty D благодаря ви много!Ще преслушам задължително тези магазини и не съм сигурна дали ще пада косата,още не съм стигнала до онколог,защото първо ми беше операцията и сега след хистологията и епикризата ми предвижиха документите към онкокомисия и чакам да взема ирешението и да се почва .Но в другата тема момиче със сходна на моята диагноза сподели ,че и паднала коса,мигли,вежди всичко...Не че това е най-важното в случая,но предпочитам да съм по-спокойна и да не ме зяпат и съжаляват.А и искам да съм спокойна поне в това отношение.Много полезна информация има във вашата тема,пиша записки като луда цял ден Yum
Дай Боже всички да се излекуваме от тази гад !
Дойде ми като гръм от ясно небе,до последно имах надежда ,че няма да е злокачствено и като взех епикризата бях в ступор.Колко наивна съм била ,как всичко ще ми приключи с операцията и ще си влезна в нормален режим...

# 581
danielad, много съжалявам, че и ти минаваш през това.
Гледай оптимистичните моменти да са повече. Ще стане по-добре, когато мине лечението, ще се успокоиш и животът ти ще продължи по старому.
Напомням, че имаш право на пари по здравна каса за перука, към които да добавиш още и така да си купиш някоя по-хубава.

# 582
danielad, моя братовчедка изкара четири процедури химиотерапия за яйчник и косата и не падна грам... Simple Smile Simple Smile Simple Smile не от всички химии са тези поражения.

# 583
Danielad, ако се наложи химиотерапия, при разговора с онколога за назначаването й питай какви странични реакции можеш на очакваш. По време на моята химия редовно се засичах с една жена с рак на яйчниците. При нея косата беше окапала, но пък казваше, че друго освен умора ден-два е нямала като странична реакции - на различни от моите химиотерапевтици беше. Иначе перука от Амоена ползвах - изкуствен косъм, но дишаща, което, както пишат, е много важно. Аз лично реших, че преди да падне косата трябва да съм подготвена. Знаех, че ще падне и още преди първата вливка отидох да си избера.

# 584
Момичета,някоя от вас да има наблюдения върху отоци по краката от таргетна Тразимера(Херцептин)?
Или все още е ефект от доцетаксела…

Общи условия

Активация на акаунт