Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 103
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 60
5 скенер е друг тип направление,такова е обяснението,и го искат предварително...поне до тук.Разбрах че Сити сами го преиздават,но може да чакаш...7 м.
Тези безумни битки,цял живот ги водя ..
Няма начин ,да няма начин..но сега го търся ..

# 61
Неда, преди два месеца правих ПТ скенер в Софиямед Люлин.
Извикаха ме седмица след записването, с резултатите получих на четвъртия ден.
Апаратът е съвсем нов, необходимите документи изпратих по Вайбър.
Бързо, лесно и удобно ми беше.
Най-хубавото обаче беше добрия резултат.
Направлението ми издадоха от диспансера в Сердика.

# 62
  • Добрич
неда2, за ПЕТ КТ в "Дева Мария" в Бургас също не се чака много. Болницата се намира още преди Бургас в кв. Ветрен. Частна е, работи с НЗОК и всички са много любезни. Моят резултат беше готов на следващия ден и ми го пратиха с куриер.

# 63
Благодаря ви,много!

# 64
Kalpazanka, аз подавах преди няколко месеца за преосвидетелстване онлайн. Приложих Етапна епикриза, други епикризи от операция, ПЕТ скенери, ехографии и ПКК. В платформата нямаше указания дали трябва Етапна епикриза, но още личната лекарка за да ми издаде направление за ТЕЛК ми я поиска.

# 65
  • Варна
Kalpazanka, аз подавах преди няколко месеца за преосвидетелстване онлайн. Приложих Етапна епикриза, други епикризи от операция, ПЕТ скенери, ехографии и ПКК. В платформата нямаше указания дали трябва Етапна епикриза, но още личната лекарка за да ми издаде направление за ТЕЛК ми я поиска.
Може ли да обясните как става онлайн.Само с КЕП ли.Разбрах,че с Евро тръст не става.

# 66
Неда, на мен хора, които са медицински лица в Плевен, ми препоръчаха да не правя ПЕТ там и за най-скорошен час ми бяха запазили във Варна.

И защо ? Какво се случва там ? Ако става въпрос за  С@.Марина сещам се за една причина ,...Там съм правила и ЯМР и ПЕТ .И двете се потвърдиха 100 % впоследствие при разчитане ,операция ,хистология и т.н.Медицинските лица в Плевен играят в противникови отбори ...Много клиники,много интереси...

# 67
  • Северозапада
Това беше миналия януари, на ми казаха, че няма образен.

# 68
Благодаря на всички отзовали се.
Дишам и продължавам.
Благодарна съм, че всичко навреме е хванато, но това знаете не пречи да имам 1000 въпроси в главата и разбира се не ме спира да чета научни статии по темата.
Записах видео час при Тимчева за петък. Решила съм блокчетата в Надежда да ги занеса и евентуално за още едно мнение от там. Може ли да препоръчате онколог от Надежда?
Междувременно мисля и др Балтова да посетя, поне за насоки за хранене и здравословни навици и промени.
И психотерапевт ми се върти в главата, а и между всичко останало трябва и да работя 😄 Имам късмета работодателя да ми е пълна подкрепа, но все пак имам и отговорност.
Да питам какви ми са правата тук за болнични примерно? Къде мога да се информирам за всичко това, има ли сайт?
Финансовата част няма и да я коментирам, но почвам да играя тото😉

# 69
In sutu е неиназивен рак, т.е. никаква вероятност за разсейки, нулев стадий е това, максимално добра прогноза, няма да имате химиотерапия. Ще минете лъчетерапия и ще забравите. Въобще няма от какво да се плашите, слушайте лекарите и това е. Няма специално хранене за рака,гледайте повече плодове и зеленчуци да ядете, пълнозърнести храни,зехтин, риба,  избягвайте бялата захар и преработените меса, джънковете, както и алкохола, знам че тук ще бъда критикувана,но е научно доказано че алкохолът вдига риска от появата на рак. Спортувайте. Няма смисъл да си харчите парите по диетолози, аз в Инстаграм следва двама диетолози, едната е американски доктор, cancer survivor, от нея научих много неща.
Лечението на рак е безплатно, не мисля че ще ви трябват торби с пари, освен за второ мнение, ако пиете хормони, те ще са ви безплатни по каса, както и самото проследяване после. Онколог в Надежда Мила Петрова и професор Щерев.

# 70
Благодаря❤

Може ли имената на диетолозите, които следите?

In sutu е неиназивен рак, т.е. никаква вероятност за разсейки, нулев стадий е това, максимално добра прогноза, няма да имате химиотерапия. Ще минете лъчетерапия и ще забравите. Въобще няма от какво да се плашите, слушайте лекарите и това е. Няма специално хранене за рака,гледайте повече плодове и зеленчуци да ядете, пълнозърнести храни,зехтин, риба,  избягвайте бялата захар и преработените меса, джънковете, както и алкохола, знам че тук ще бъда критикувана,но е научно доказано че алкохолът вдига риска от появата на рак. Спортувайте. Няма смисъл да си харчите парите по диетолози, аз в Инстаграм следва двама диетолози, едната е американски доктор, cancer survivor, от нея научих много неща.
Лечението на рак е безплатно, не мисля че ще ви трябват торби с пари, освен за второ мнение, ако пиете хормони, те ще са ви безплатни по каса, както и самото проследяване после. Онколог в Надежда Мила Петрова и професор Щерев.

# 71
Ето тези, които следвам, има много полезна информация, и най вече,научно базирана. Че на такива глупости и митове се начетох, включително една позната е убедена, че не трябвало да се яде оцет, защото някаква друга жена и казала.

# 72
  • Sofia
Miki, също мисля, че диетолог е излишен. Още повече, че онколозите съветват да не се правят драстични промени в храненето по време на активна терапия, а да се избягват храните, които Haidi е изброила.
За Надежда препоръчвам Д-р Мила Петрова. Аз се лекувам при нея. Химиотерапията също ми беше там. Д-р Мила Петрова е млад лекар, който следи за всичко ново в областта на онкологията. Тя дава часове в Надежда и в Неоклиник, като в Неоклиник е всеки петък. Може да се запише час през Супердок.
Лечението за рак е напълно безплатно в България, като някои болници си имат такси или не знам как да ги нарека, плащат се някакви пари. В Надежда не съм дала и стотинка например. Там абсолютно всичко е безплатно. Лъчетерапията я правя в Софиямед - също не съм заплащала нищо. Апарата им е един от най-добрите в България за рак на гърдата, използват контролирано дишане.
За болничният. В България имаш право на 180 дни непрекъснат болничен. И още 180 дни можеш да ползваш след разрешение от ТЕЛК .Болничният се издава или от ЛЛ или от болницата в която се лекуваш ЛКК. Ако си само на лъчетерапия, имаш дните за терапия + още 30 дни за възстановяване. Например, ако терапията ти е месец, имаш 30+30 дни. Ако имаш нужда от повече инфо за лъчетерапията в Софиямед ми пиши, ще радвам да помогна.

# 73
Момичета,ако някой се следи(диспансер в Надежда) и е правил първите две години ,нещо различно от ехограф на корем,рентген на бял дроб,туморни маркери и кръвни тестове,нека пише...
Извинявам се предварително,пълен хаос е в главата ми,не мога да подредя,какво и за кого съм чела.
Благодаря!

# 74
Момичета,ако някой се следи(диспансер в Надежда) и е правил първите две години ,нещо различно от ехограф на корем,рентген на бял дроб,туморни маркери и кръвни тестове,нека пише...
Извинявам се предварително,пълен хаос е в главата ми,не мога да подредя,какво и за кого съм чела.
Благодаря!
Аз съм в Надежда и съм правила 2 пъти ПЕТ за 2 години. Сега чакам дата за трети. С какво мога да съм полезна?

Общи условия

Активация на акаунт