Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 100
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря момичета за приема.
haidi според скенера нямам - пише - без увеличени аксиларни лимфни възли.
Има обаче някакво хиподенсно огнище вероятно с размери до 12 мм - вероятно псевдолезия в черния дроб и заради него и заради това в слезката се чудех, като ще си платя ЯМР дали да не си направя на гърди и на коремни органи - поне ще е някаква база за сравнение за след 6тата химия. А може и да сте прави и в момента да няма никакъв смисъл от ЯМР.
Ще говоря с д-р Василева и за тези неща. Аз на самото образование нямам нищо, освен един ехограф, защото мамулога много не му се занимаваше и направо ме изпрати на онкокомисия. А от там ме поеха онколозите, които казаха че на тях ЯМР не им трябва. Може би трябваше да отида при още един хирург, но тогава бяха почивни дни, а и аз бях много объркана. Ще я питам и за сентинелната биопсия.
Още ми е объркано и всичко ми е ново - чета, чета, но има толкова информация и ми е трудно да се ориентирам още.

# 16
Благодаря за новата тема, нека в нея има само добри новини за всяка една от нас.
Искам да попитам, правите ли някакви упражнения за тонус /на цялото тяло/. Аз се старая да правя разходки, но съм позарязала горната част на тялото напоследък /след диагнозата/. Преди това
 бягах редовно на открито, което прекратих към края на лятото, ззаради болките в гръбнака /това бее преди диагнозата/. Сега правя разходки, но ми доскучава понякога, а и сме в сезон, в който не всеки ден е възможно да се прави.
Само да споделя аз не съм оперирана, и питам за общо раздвиждане.
Аз съм оперирана и три месеца след операцията започнах да ходя на спининг, два пъти в седмицата. Мазнинките, натрупани за няколко месеца започнаха да изчезват. Иначе гледам всеки ден да  вървя 5-6 км. На хормонална терапия съм със Золадекс и Летрозол и заради риска от остеопороза съм увеличила физическата си активност. Гледам да не качвам килограми, което ми е много трудно и постоянно съм гладна. В YouTube наистина има страхотни тренировки за всеки. Аз харесвам тези на Стела Колева и най-често правя тази, която е 30-минутна за изгаряне на мазнини!

# 17
  • София
Благодаря за новата тема!

Обадиха ми се от Сити за КТ, който минах точно преди Коледа - всичко наред изглежда, без динамика, продължавам терапията.

Споделям, за да окуража всички нови и не толкова нови мацки - с рак от 2016 г съм, после 2019 съвсем различен в другата гърда, минала съм операции няколко, химия, лъче, хормонална терапия и в момента - всичко се преживява, важното е човек да е положително настроен и готов за борба, каквото и да дойде. Blush

# 18
Благодаря за новата ни тема! Повече радост в нея да има! Дано!

Orange flower, от все сърце ти пожелавам успешно лечение!

Olive, браво, само така, само добри резултати да има! Благодаря и за окуражителните думи.

# 19

Олив, браво за чистия скенер!
Нямаш ли намерение да спреш вече хормоналната, колко години станаха при теб?

# 20
orange_flower - пожелавам ти успех с лечението.
Olive- благодаря за окуражителните думи - имам голяма нужда от такива, след всичките проблеми, с които се срещнах, и се радвам и за резултатите ти от КТ - успех.
Alenka12- ще потърся гимнастиката на Стела Колева - благодаря Ви.

# 21
Благодаря за новата тема !                              Coral, честит рожден ден, желая ти вече да си преодоляла всички трудности и да ти предстоят само слънчеви дни Heart Eyes !                                            
  Orange flower, успех в битката, тук сме,   за да помагаме:hugs:!      
   https://youtu.be/mZeFvX3ALKY?si=CY1I-vC8-vbBGLy7     -   на мен тези сладури ми създават страхотно настроение, почти всеки ден си ги пускам Blush

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 17:00 от Vinci

# 22
Здравейте, откакто почнах химията имам необичаен симптом и се чудех дали е във връзка с терапията или е нещо друго. Става въпрос за особено изтръпване в ходилата и дланите, прилича на сърбеж, но не е. Не знам дали мога да го обясня с думи, но някой получавал ли е такива ефекти?

# 23
  • Sofia
Eden, ако е като мравучкане и си на бяла химия - нормално е. Бялата химията действа на нервната система. При някои пациенти може изтръпването да е необратимо.

# 24
Eden, ако е като мравучкане и си на бяла химия - нормално е. Бялата химията действа на нервната система. При някои пациенти може изтръпването да е необратимо.
Благодаря за инфото! На паклитаксел съм, ако това е бяла химия (честно казано не знам). Близо е до мравучкане, но не точно.

# 25
  • Sofia
Благодаря за инфото! На паклитаксел съм, ако това е бяла химия (честно казано не знам). Близо е до мравучкане, но не точно.

Точно паклитаксел. При мен имаше изтръпване докато траеше самата терапия+ болки в ставите. Всичко отшумява две седмици след, като приключи химиотерапията.

# 26
Момичета, има тест Онкотайп за ХЕР рака HER2DX се казва. Съвсем ново е, напрсво си е още в експериментален етап. Изследват колко е агресивен и вероятността от метастазиране, плюс дали ще дадеш отговор на химиотерапията....Намерих го случайно, докато си ровичках, има и клинични проучвания че уж е сравнително достоверен. Седя и се чудя дали да си направя, после си викам, ами ако излезе висока степен да метастазира, как ще живея...
Долу е линка, една испанска лаборатория го прави. Предлагам че цената ще е солена като на другия тест, за хормонален рак.
https://www.reveal-genomics.com/her2dx

# 27
  • София

Олив, браво за чистия скенер!
Нямаш ли намерение да спреш вече хормоналната, колко години станаха при теб?

Корен, от 2017 съм на Золадекс/Резелиго и Тамоксифен първо, сега Екземестан. Вече 8 пълни години. Надявам се тази да е последната - реално 5 от втория случай. Питах миналата година проф. Щерев дали да не спра поне Резелиго, според мен вече отдавна съм в менопауза, той каза не в моя случай, да си изкарам пълните 5 след втория случай.

# 28
Писах в предната тема, че лятото ще направя 5 години на хормони. Мисля да рискувам и да спра Резелигото, таблетките може да пия още година - две.

# 29
  • Варна
Haidi,не мисля,че може да се купи теста.Никъде не е обявена цена.Може да направите запитване и да е безплатно.Все още го проучват,засега само в Милано Италия,ще има и други места,но още не са обявени.https://clinicaltrials.gov/study/NCT06723990?cond=Breast%20Cance … ntr=HER2DX&rank=2

Общи условия

Активация на акаунт