Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 091
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 30
  • Северозапада
Благодаря за новата тема!
Честита да си Корал! Желая ти здраве и всички тревоги да се окажат напразни!

# 31
Eden_, точно от паклитаксела имах изтръпване на върховете на пръстите на ръцете и краката. Мисля, че се казва периферна невропатия. Четох, че при някои хора не преминава после, но на мен ми мина до няколко месеца след последната вливка, като стана постепенно, първо на ръцете и последно на малките пръсти на краката. Мисля, че малките пръсти на краката се оправиха след повече от половин година. Вече бях свикнала и си казвах, че и така се живее, те пък взеха че се оправиха.
Дано и при теб премине бързо. Hug
Olive, много се радвам за хубавия резултат от скенера. Heart
Скрит текст:
Ние вече два дена обикаляме по летищата и не можем да се приберем. Благодарение на България еър си изпуснахме втория полет, нощувахме в Амстердам и ни изпратиха в Детройт, от където се надяваме да стигнем до Чикаго, ако поспре да вали.
Гледам как разкарват хора с колички из летището и се чудя дали следващия път да не искам такъв асистент. Аз да си седя и да ме возят насам натам. Sunglasses

# 32
  • Плевен
Момичета, стиснете палци, на скенер съм днес, а такъв вирус се опитва да ме тръшне....

# 33
  • Sofia
Elifanta, отличен скенер ти пожелавам! Ако си на ПЕТ скенер до колкото знам трябва да си здрав и да не си боледувал в близката седмица. Сподели на образните, като отидеш.

# 34
  • София
Писах в предната тема, че лятото ще направя 5 години на хормони. Мисля да рискувам и да спра Резелигото, таблетките може да пия още година - две.

Онколозите какво казват? Аз мисля, че така или иначе 5 год. е стандартно, макар че напоследък чувам за 7 и 10 години дори.

# 35
elifanta, стискам палци за скенера, но непременно кажи при прегледа, че имаш оплаквания! Едва ли ще те върнат, но трябва да имат предвид.

# 36
Момичета, предстои ми Пет скенер за пръв път и ме притесняват някои въпроси. " Да съм с топли дрехи, лесни за събличане" - не разбирам с дрехите ли ще бъда или не? Много ли е студено по време на изследването, защото имам проблем и когато ми е студено, започвам цялата да се тресат и по време на едно ЯМР ми беше много трудно да стоя неподвижна без да притепервам. Та ако не ни разсъбличат да се навлеча подобаващо. И другото, което ме притеснява" без кафе и цигари 24часа". Това означава, че няма да мога да отида до тоалетна и това проблем ли ще е, ако червото ми не е изпразнено? Извинявам се за глупавите въпроси, но знам, че няма да ми се смеете, а ще ми помогнете със съвет, затова си позволявам.

# 37
Олив, наблюдаващият онколог каза, че не вижда причина да не спрем инжекцията, нищо по-конкретно. Опитвам се да си сверя часовника и да взема правилно решение за себе си. Никак не ми се иска още 2-3 години да удължавам ХормТ, тъй като не се чувствам добре, но от друга страна, ако масово се практикува..., не знам

Фърчолет, можеш да си с дрехи, но да няма метални предмети по тях и да не са лъскави. Без сутиен. Това с червото, мисля, че ще е дискомфорт лично за теб, едва ли ще влияе на изследването.

# 38
  • София
Не съм изчела и ще връщам назад, но искам да кажа, че минах скенер в понеделник и всичко е наред при мен. Трябваше да правя допълнителна консултация с гинеколог, защото се видя "нещо" в матката, което не ги притесняваше, но все пак трябваше да се проследи. Както предполагаха от Образната диагностика оказа се миомният ми възел, който си го имам от доста време. Лигавица 3 мм. Отдъхнах си, занаете как е и сега спокойно се насочвам към организиране на абитуриентски бал таза година за сина ми.

# 39
  • Sofia
Мама Мони, много се радвам за теб! Все така чисти скенери и занапред! Както и за всички нас.

# 40
Фърчолет, на ПЕТ ходя със спортно облекло без метални нишки, копчета, ципове или вързалки. Относно ходенето до тоалетна сутрин, защото и аз не мога без кафе и цигара, 2 чаши топла вода една след друга понякога вършат работа.

# 41
Благодаря!

# 42
  • София
Още не съм дочела всичко, но много, много се радвам Опосум! Пътувай спокойно и гушкай бебка!
Мадам Фрапина стискам палци днес за теб!

# 43
  • Добрич
fyrcholet, и аз съм чувствителна на течение и студ. Специално преди първия ПЕТ КТ си купих "одеяло с ръкави". Ходя за изследването със спортен панталон и спортен/ластичен сутиен. Така не събличам нищо.

# 44
  • София
Те дават и одеала при необходимост, поне в Сити.

Общи условия

Активация на акаунт