Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 171
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, щастлива съм,че ви открих. Съпругът ми е с РМЖ. Шегувам се с него,че е  от "късметлиите". Интересувам се дали има и други мъже тук в групата. Освен dj Айвън за друг в България не зная. Благодаря предварително

# 196
Наистина е "късметлия", рядък случай!
Преди време пишеше в групата жената на един човек с РМЖ, но беше отдавна. Дано е добре и за това да не пише вече.
Вашият мъж с какви показатели е?

# 197
  • Северозапада
Аз имам познат, който се е лекувал от РМЖ, но доста отдавна. Не съм запозната какъв вид е.

# 198
Роднина на мъжа ми е с РМЖ. Към днешна дата човекът е жив и здрав, дай Боже още много време да е така

# 199
Роднина на мъжа ми е с РМЖ. Към днешна дата човекът е жив и здрав, дай Боже още много време да е така
На каква възраст е? Къде се лекува
Аз имам познат, който се е лекувал от РМЖ, но доста отдавна. Не съм запозната какъв вид е.
Да е жив и здрав. На каква възраст е?

# 200
ГД 83, отива към 60-те. Мисля, че се е лекувал в Стара Загора

# 201
Наистина е "късметлия", рядък случай!
Преди време пишеше в групата жената на един човек с РМЖ, но беше отдавна. Дано е добре и за това да не пише вече.
Вашият мъж с какви показатели е?
Хормонозависим е. Имаше е в лимфите. Премина химия, операция,лъче. В момента е на хормонална и таргетна терапия. Получи и лимфедем на ръката.

# 202
ГД 83,
Това с лимфедема е лошо. А и е мъж, сигурно се налага да вдига тежко. Дано не работи физически труд.
Прави ли упражнения за ръката с извадените лимфни възли?
Темата е много позитивна, ако искате му предложете да чете и пише тук. Ще го окуражим. Heart

# 203

Haidi, грубо 20к излезе моята операция ,инвестиция си е,но поне засега мисля че си заслужаваше при мен . Д-р Ушева е направила мастектомията ,а д-р Георгиев поставя имплантите след това . Д-р Ушева е много добър специалист ,дори отока на дясната ръка ,който ми се появи след операция на Седлоев понамаля. В клиниката условията са много добри ,като на хотел си :д За д-р Георгиев и аз съм чувала противоположни мнения,но от консултацията ми се стори много добър човек . Показа ми негови операции ,бях и при д-р Вълкан Иванов,който също е страхотен човек ,но сега започва да работи реконструкция и естетичната част при него не беше толкова добра, а и той искаше да взима отново лимфни възли и от двете мишници и операцията щеше да отнеме над 5 часа. Доволна съм и се надявам ,че и от здравословна гледна точка съм направила правилният избор. 🙏🏻

# 204
Защо искаше да маха лимфни възли от двете страни, др Иванов, това е адски нетипично за него. Час половина за двете гърди е уаууу, чувала съм че тези операции продължават с часове. От порядъка на 5-6.

# 205
  • Северозапада
ГД 83, не знам подробности. Било е преди 10+ години, когато даже лечението на този вид рак за мъжете не се е покривал от НЗОК. Сега е на 70+ човека.

# 206
ГД 83,
Това с лимфедема е лошо. А и е мъж, сигурно се налага да вдига тежко. Дано не работи физически труд.
Прави ли упражнения за ръката с извадените лимфни възли?
Темата е много позитивна, ако искате му предложете да чете и пише тук. Ще го окуражим. Heart
Не е спирал да ходи на работа. Работата му не изисква физически труд , движение е повече. Опитва се и упражнения да прави, но не е постоянен. Мъж е все пак😂

# 207
Здравейте момичета,
Аз с един малко различен въпрос:
На 01.04.2025 ми изтича телковото решение. Беше за 2 год.-80%
Подадох документи за преосвидетелстване 3 месеца преди изтичането, както е по наредба и естествено, за да "спестим" на бюджета и спазвайки указанията "от горе", решението е излязло на 24,01.2025 г. Все още не съм го получила, но го видях в egov.
Като оставим настрана това, че на практика ме ощетяват и ме лишават от  правото три месеца пенсията ми и интеграционните добавки  да са в по-високия процент и ги намаляват още от датата на решението, малко ми са ми странни процентът и срокът.
Дали са ми 60% и срок 1 год. - до 01.01.2026.
Гледам сега Наредбата и в глава 11 пише, че за третата година след операцията се дават 75 %, а за 4-тата - 60%. Аз съм оперирана 08.2022 г. По мои сметки съм в точно в третата, а не в четвъртата година. Права ли съм и има ли смисъл да обжалвам?
За срока формално съм съгласна. Пише си в наредбата, че е за 1 година, но с тези малоумни изисквания за подаване на документи за преосвидетелстване 3 месеца преди изтичане на предходното решение, то излиза, че по два пъти в годината ще подаваме. Аз би трябвало да подам не по-късно от 01,10.2025 г.
При вас, по-старите момичета в темата, как беше? След изтичане на първите 2 години с 80% колко ви дадоха?

# 208
Защо искаше да маха лимфни възли от двете страни, др Иванов, това е адски нетипично за него. Час половина за двете гърди е уаууу, чувала съм че тези операции продължават с часове. От порядъка на 5-6.

Защото Седлоев ме излъга ,че ще прави сентинелна биопсия ,но всъщност е направил лимфна дисекция и е взел произволни 5 лимфни възела . Затова д-р Иванов каза ,че има шанс сентинелният да не е премахнат и е прав , а за лявата мишница ,предполагам, защото имам генетична мутация със среден риск и при премахването на лявата иска да ги вземе като застраховка.

А за Седлоев нямам думи ,когато го попитах кога ще се прави сентинелната биопсия той ми каза “сега и подробности ли искате да ви давам “. После попитах д-р Ушева дали ми е правена такава ,защото тя присъстваше на тази операция ,каза ми не. Имам и други съмнения относно Седлоев ,не съм приключила случая така да кажа :д

# 209
  • Sofia
Шайло, как ще се вземат произволно лимфни възли? За кои лимфни възли говориш? В аксилата ли?

Общи условия

Активация на акаунт