Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 082
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 345
Molly, раните не са мокрещи ,кожата е брутално изгорена ,глава ,шия всичко е кърваво червено и силно болезнена кожата ,мажа с jalosome с хиалурон няма особено облекчение.А остават още седем процедури ,и няма да може да ги издържи .
А това от слънцето ли е, или от самите процедури?

# 346
  • София
Защо смятат, че сама си е виновна? Къде се случва тази лъчетерапия и кой е лекуващия лекар?
Принципно, преди лъчетерапия дават указания какво може и какво не - и обикновено не бива да се стига до такива ексцесии. Но много неща не бива да се правят, като мазане с какво ли не. Мен лично ме бяха предупредили с НИЩО да не мажа.

# 347
От процедурите е изгарянето .Обвиненията ,че сама си е виновна е за да се оправдае лекаря за тази ситуация .Още на третата процедура започнаха рани на устата ,при положение,че ни предупредиха ,че след 15 процедура се появяват лъчеви реакции.Нагло и безчовечно отношение,питам как да я храня ,тя не може да преглъща ,следва отговор вие сте предупредени за реакциите .

# 348
Аз лично,приемам Вигантол,около 10000 седмично,зимния сезон.От малко повече от 5 г,когато бях диагностицирана с остеопения.Последно се тествах през декември,вит Д,в норма(по средата на скалата) ,остеопенията,на две полета(прешлени и таз) без задълбочаване.
Сигурно е въпрос и на индивидуалност.

# 349
  • Sofia
Sandra, къде правите лъчетерапията? Не слагат ли нещо, като шлем/маска щом, ще се облъчва зоната на главата?

# 350
Дами имайте в предвид че Вигантол има положителни и отрицателни качества.
Положителното е че е доказан че наистина една капка съдържа 400-500 единици витД. Защото има хр.добавки на неизвестни фирми които може да пишат 2000 или колкото си искат единици ама кой ги знае колко слагат.
Отрицателното е че тъй като е известен реално ако се взимат високи дози от него - излиза скъпо.
И пак ще напомня че някой беше писал за витамин К и кръвосъсирванвто. Има голяма разлика между витК(К1) и витК2. Един цитат в който смятам е обяснено на общодостъпен език.
"Едва през последните десетилетия учените са установили, че Витамин К1 и К2 имат различни функции. И двата играят ключови роли за функциите в нашето тяло, но имаm различни цели.
В черния дроб вuтамин К1 akmuBupa npomeuHu, koumo помагат за Ккоагулацията на кръвmа. Помислете, какво става когато се порежете? Обикновено малко ще кърви, но скоро спира. Това се дължи на факта, че тялото Включва процеси, които коагулират КръВта В раната, което забавя или спира кървенето. Без Витамин К1, активиращ тези протеини, кръвта ни не би могла да се съсирва.
Витамин К2 помага за Включване на процеси извън черния дроб, като например В костиuте или кръвоносните съдове . В кръвоносните съдове той активира протеuн, наречен Matrix Gla-npomeuH (MGP), koùmo премахва калция от лигавицата на кръВоносните съдове. Това е Важно за здравето на сърцето, тъй като калцификацията на кръВоносните съдове е рисков фактор за сърдечни заболявания. B kocmume moù akmuBupa остеокалцин, костно-образуващ протеин. Той е важен хранителен елемент за здравето на костиuте, защото помага за изтеглянето на калций ом кръвоносните ни съдове и за превръщането В костна тъкан. "
Относно рани след лъчетерапия мас с невен пак да напомня изпитано народно лечение от което ние видяхме най голяма полза. На шията на жена ми имаше изгаряне, кожата се пообели и стана леко влажна рана. Маста запечата всичко и просто се виждаше как от ден на ден настъпва подобрение. Преди това се маза с разни Биодерма (уж специално за лъчетерапия) и някакви други....ами въобще не се доближаваха до ефекта на мас с невен.

# 351
Във Варна,слагат и каска ,но полза особена няма от нея.

# 352
  • Sofia

По препоръка на лъчетерапевта се мажа с един гръцки крем, който се поръчва от аптека Промахон. Казва се Biafin .  Не знам колко би помогнал, защото той се прилага в началото на терапията или при първите симптоми.  За толкова сериозно изгаряне, не съм сигурна дали би помогнал.
Много е важно, както е казала Олив, преди облъчването кожата трябва да е чиста и суха. Без да има следи от каквото и да е мазило.

# 353
  • Варна
Сандра,къде във Варна,става това.В Терапията,когато питах,за сестра ми,дали може да се маже с нещо,казаха ние никого не сме изгорели и така беше.Мажете я с дермазин,само това използват в клиниката по изгаряния.Ако сте от Варна отивате във Военна болница,те ще я обработят с чист кортизон и после ще изпишат Дермазин.Кабинета е денонощен и поне мен не ме върнаха.За афтите в устата,пишете в другата тема,имаше много хора с лъче на глава и препоръчваха лекарство за жабурене и мазане,но не съм запомнила.

# 354
Sandra, при мен от третата лъчетерапия започна зачервяване по ръба на операцията. През цялото време ползвах Lamiderm, много ми помогна и не изгорях, ползва се за 1ва и 2ра степен изгаряне. Имам останал и утре мога да пратя, ако решите ми пишете на ЛС, за да се уточним.

# 355
Потвърждавам за мас и невен, че е много добро средство за рани и изгоряния, но истинска мас и истински невен, а не купен крем от аптеката. Или трябва вие да си го направите, или да се купи от човек, на който се има доверие, че го е направил от истинска мас и истински невен, а не просто нещо там забъркано.
Също така по препоръка на моята лекарка правих компреси със смрадлика (тетра) и много ми помогнаха, просто успокояваше зачервеното място веднага. Става въпрос обаче за зачервяване на гърдата, не знам дали на главата може също. Може да пробвате на някакъв участък и да видите как ще се отрази. Прави се тетрата според упътването на кутията и после се напоява марля или някакво парче плат и се слага на засегнатото място.
И още нещо за витамин Д, в темите за него тук във форума бях чела, че трябва да се приема и магнизий с него, за да се усвоява по-добре. Сега се сетих, както и че редовно си купувам, не го пия редовно и после изхвърлям заради изтекъл срок на годност. Някак ми идват твърде много хапчетата вече.  Cry
Скрит текст:
(Между другото, понеже се притеснихте за децата на приятелката ми, те всъщност са една глава и поне десетина килограма над мен. Големият е на двайсет а няколко, малкият и той вече е абитурент, и двамата вече мъже, спортуващи и активни. Така че никой хематолог няма да припадне, че тези "деца" вземат дози за възрастни, особено ако ги види.)
На моята бебка даваме 2 капки вигантол, т.е. 1000 единици. Януари, на последния преглед пак попитах педиатърката дали да продължавам по толкова да давам, тя каза да. Фонтанелката и вече е затворена, а и в АМ има някакъв витамен Д, но до края на май ще даваме толкова. Тогава ще бъде пак на преглед и за последната ваксина и пак ще питам.
Имам доверие на педиатърката, тя е с добро име в града, а и с препоръки от роднини и приятели.
Щом едно дете, 10 килограма, взема повиче от 1000 единици, то едва ли толкова или по-малко ще е достатъчно за 80 кг възрастен човек с проблеми.

# 356
Смрадликата(тетра) може да се ползва навсякъде по тялото. За външно приложение няма противопоказания. Лично съм я ползвал на млади години там по едни...."мъжки" проблеми (ех луда младост хехехе)

# 357
  • Sofia
Опосум, е те не са деца вече отдавна. За твоята приятелка, ще си останат деца винаги, но са минали детска възраст отдавна.
За дозировката на отделните витамини. Когато има сериозен дефицит, то е спрямо дефицита, не се гледа възрастта. Може да се вземе предвид само заради формата на витамините - капки, сироп, таблетка. Ако вече е профилактика, дозата е спрямо килограмите. Ако детето е 50+ килограми, разбира се че ще е дозировка, като за възрастен.
Сега не знам каква е практиката, но преди години витамин D се изписваше при бебетата от октомври до април. Лятото не се даваше, защото сме облагодетелствани със слънце. Това е за България. Ако там където живеете лятото е късо, няма да е така. И друго помня, витамин D се даваше само през първата година. След това не се даваше, т.е. при децата този витамин не се дава дългосрочно. Поне така беше преди години. Може инфото ми да е вече не актуално. За витамините, като добавка трябва много да се внимава когато става въпрос за деца ( деца имам предвид до 12 години). Например нашата лекарка, която е най-вече педиатър въобще не препоръчва хранителни добавки, най-много рибено масло през зимните месеци.

# 358
Vinci благодаря много,писах Ви!

# 359
Привет!Защо трябва да се пазим  и толкова ли е опасно ако сме на слънце?Аз с тия малки деца не виждам как ще се ограничавам.
При мен излезнаха резултатите от биопсията на лимфните възли в медиастинума и НЕ е рак.Съмнявят се за туберкулоза или съркоидоза.Патоанатомите клонят повече към туберкулоза.Почваме изследвания.Образуванието в черен дроб се потвърди,че е доброкачествено.Само не разбрах как се появи това чудо 🤷🏼♀В рамките на една седмица три упойки и два скенера минах и определено съм като разбита.Все ми се лежи.Късно,но все пак да благодаря за хубавите думи,които ми бяхте написали! ❤

Общи условия

Активация на акаунт