Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 014
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 435
Vinci в картотеката се прави проверката,където си подала документите.
Alatea, мислех, че може по ел.път, защото там винаги е голяма опашката. Нямам ел.подпис, а нищо не излиза в Е здраве.

# 436
На мен ПЕТ скенера ми излиза като резултат.С направление е все пак от лекуващ онколог.Онзи ден за платено изследване на туберкулозата,също получих резултат .

# 437
  • Варна
Vinci,при нас във Варна има отделна стая за справки.Не се чака и става бързо.Аз пуснах за сина си,изпратих документите по Спиди,средата на януари с обратна разписка.След една седмица отидох да проверя какво се случва и ми казаха,че имаме късмет и е разпределен във Варна за 5.03.След още няколко дена,пристигна и писмото.

# 438
Vinci, пиши на имейл на РЗИ, където са подадени документите. Аз така направих и почти веднага ми върнаха отговор, че документи ми са разпределени за разглеждане за 14. 02 в ТЕЛК Габрово.

# 439
И ако се забави телка с 3м.( толкова е срока) пускаш веднага жалба- МЗ и картотеката.
След издаването му имат срок от 3дни в който да го получиш!
След жалбата която им спретнах за телка на майка, чак на крака й го занесе пощальонката.

# 440
При вит.Д и калций в норма има ли смисъл от изследване за костна плътност, че нещо ми омръзна да съм просто една пътека...?

# 441
  • Добрич
Vinci в картотеката се прави проверката,където си подала документите.
Alatea, мислех, че може по ел.път, защото там винаги е голяма опашката. Нямам ел.подпис, а нищо не излиза в Е здраве.

В Е-здраве не излизат. В "Медицинска експертиза" с КЕП трябва да са достъпни. (Имам КЕП от преди 6-7 години и смея да твърдя, че услугата не е скъпа. Плащам за 3 години предварително и ми излиза много изгодно. Не зная имат ли отстъпка за хора с увреждания, защото последното ми плащане беше преди да ми излезе ЕР на ТЕЛК).

Vinci, а ПИК на НОИ имаш ли? Ако имаш можеш да направиш запитване през Системата за сигурно електронно връчване - Линк.

# 442
Здравейте, момичета. Не съм писала досега, но следя темата от 11.23, когато бях диагностицирана с инвазивен дуктален карцином, хормонален, хер отрицателен, стадий 1, KI67 10-12%. Оперирана съм преди година в Панагюрище - мастектомия с едномоментна реконструкция и със сентинелна биопсия. На хормонална терапия съм, без химия и лъчетерапия. След опрерацията се консултирах с д-р Консулова и проф. Тимчева. Не е имало разлчини мнения по отношение на терапията. Диспансер провеждам в МБАЛ Надежда от година. Имам 2 ЯМР-та на гърдите, костна сцинтиграфия от м.3.24 - всичко е било чисто. По мое настояване направих скенер (досега не са ми назначавали от диспансера, по клинични данни казаха, че не се налага, но за мое успокоение ми назначиха изследването).
Заключението е: суспектни данни за вторични белодробни и костни лезии, насочена съм за ПЕТ скенер. Много съм притеснена и търся къде възможно най-бързо да проведа изследването. В Софиямед Люлин ми казаха около месец чакане, пета Градска записват за 25/2, но на мен тогава не ми е възможно поради планирано пътуване. Единствено в Панагюрище има някаква вероятност да могат да се случат нещата следващата седмица. Знаете ли за други възможности? Ще съм ви благодарна за съветите.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:57 от Rumi_hr

# 443
Rumi, питай в Пълмед, Пловдив/ мисля, че е същата болница като Софиямед /.  Чела съм, че в Св.Мария Бургас също не се чака много.                                              
     Момичета, благодаря, че се отзовахте с отговор за ТЕЛК. Много полезен линк, Вела, влезнах с Пик от НАП, но има вече издадените решения. Накрая върнах отговор на имейла им, както ми писа Кайра. DZ задължително ще им пусна жалба ако се забавят. Alatea, за съжаление в Пловдив няма такава стая, има деловодство и чакането там е голямо.            Мен ме заболя зъб, много неприятно. Мислех да оправям зъбите след края на таргетната терапия през юни. Сега чакам моят зъболекар да се отзове. Опасявам се дали може да ми се сложи упойка, заради таргетната терапия с херцептин и перджета.

# 444
  • Варна
Руми в Дева Мария Бургас,резултата е готов на другия ден.Ако искате,ще ви изпратя телефон.Изпращате документите по вайбър.Не се шашкайте.По назад в темата пак имаше паника от скенер,за щастие с щаслив край.

# 445
  • Добрич
Rumi_hr, миналата есен на КТ с контраст ми "светна" лезия в белия дроб. Направих ПЕТ КТ и вече съм спокойна.
Така, че не бързайте с шашкането и "черните" мисли.

И аз препоръчвам болница Дева Мария за ПЕТ КТ. Обадете се и попитайте. Както са писали вече, на следващия ден резултатът е готов и го прашат с куриер. Паркирането, после изследването и след това тръгването обратно беше всичко за 3 часа.
И аз мога да дам телефонен номер, ако се налага.

Болницата е в кв. Ветрен, не се влиза в Бургас.

# 446
Руми, за София можеш да провериш и в
Александровска.

# 447
Благодаря ви, момичета. Свързах се с Дева Мария, Бургас. Ако си изпратя документите днес утре, има шанс за 21/2. Но все още нямам направление за ПЕТ. От диспансера ли трябва да го получа? Странно защо днес там споменаха, че трябва да мина през личен лекар, но допълнително щели да ми обяснят.

# 448
Преди ПЕТ скенера ми изискват креатинин и глюкоза,ден два преди изследването.Може би затова ще те пращат при личен лекар.Направлението за ПЕТ скенера се издава от лекуващ онколог.

# 449
Има ли причина никой да не отговаря на въпросът ми? Никой няма мнение ли? Понеже не ми се случва за пръв път да попитам за съвет и никой да не ме отрази, започвам да се замислям, дали да го приема лично или е случайност.

Общи условия

Активация на акаунт