Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 982
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
Вчера моя близка направи ЯМР и биопсия. От Варна е. Събирам информация, какво и как ще се случва по-нататък.
Чакаме резултата и от биопсията и се молим обазуванието да е доброкачествено. От ЯМР стана ясно, че няма нищо в лимфата и е само едно. Това ни дава надежда, но трябва да се подготвим и за другото, защото ще трябва да се реагира веднага. Четох много добри отзиви за д-р Вълкан Иванов, но той не е онколог, а хирург. Ако е доброкачествено, д-р Иванов оперира ли по ЗК? До тук всички прегледи, ехографии, мамографии, ЯМР и биопсия ги заплаща лично, това е сериозна сума...  Не дай боже да е злокачествено образуванието към кой онколог да се насочим във Варна? Благодаря предварително за отговорите, но сме доста объркани.
Той оперира в болница Темелков, която няма договор със Здравната каса за гръдна хирургия. Но все пак може да проверите при доктора вариантите. Той си знае най-добре.
[/quot
В блогът му четех, че оперира и в КОЦ Шумен. Правел собствена клиника в Аспарухово в момента. ЯМР и биопсията са правени в Сити клиник София при д-р Виктор Йорданов, за разчет са дадени в Трансхеликс. Таим надежда да е доброкачествено.

# 481
Rumi, пишете после, но ме се струва, че времето от сцинтиграфията е кратко и това на скенера ще да са дегенеративните промени.
Ерос, не слагайте каруцата пред коня! Докато не е излязла хистологията има шанс да не е злокачествено. В ЯМР-то какво пише?
An Mary, проследявам се в Токуда от години, но гинекологично, а не онкологично. Ако мога да съм от полза, пиши!

# 482
Ерос, пожелавам от сърце да не е карцином. Д-р Вълкан Иванов е твърде проактивен, затова писах, че трябва да се провери. Ето, аз за КОЦ Шумен не знаех.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 22:34 от Aelita_62

# 483
Днес в Дървеница точно си говорихме  с една жена от Варна и тя ми каза, че Вълкан Иванов оперира в Шумен, Варна и Бургас.

# 484
Здравейте ,

Имам един по-деликатен въпрос ,бях на гинекологичен преглед ,защото от скоро интимните ми контакти станаха много болезнени. Казаха ми ,че имам вагинална атрофия ,аз съм на 31 г! От 6 месеца съм на резелиго ,явно е от това … изплашена съм това обратимо ли е ,до какво може да доведе ,дали може да накара влагалището да се отпусне и разшири ?

Четох за някакво лечение с лазер ,някоя дама дали е пробвала ,има ли ефект ? Или нещо друго ,което мога да направя ,ако е необратимо ,то поне да не се влошава 😫

# 485
На ваше място бих потърсила второ мнение,тази диагноза ми се струва твърде крайна и малко вероятна.Вероятно хормоналните терапии имат странични ефекти,като вагинална сухота,намалено либидо..но атрофията е съвсем друго нещо.
Ако предпочиташ,може и на лични .

# 486
DZ заради ензим, който се съдържа в тях и може да наруши усвояването на химиите ме посъветваха да избягвам цитруси, коприва, чесън и чай от жълт кантарион. Да не прекалявам със сладкото и да пия много вода. Всичко друго може.

# 487
Viva-nova, за чесъна и копривата ми е странно.
За другите съм съгласна. Сладкото не го спирай напълно!
Пии вода! По този начин изчистваш химиите. На мен ми помагаше и душа. Като излезех от банята все едно цяла кожа с химия свалях от себе си.
Ще се справиш🤗

# 488
  • София
Здравейте ,

Имам един по-деликатен въпрос ,бях на гинекологичен преглед ,защото от скоро интимните ми контакти станаха много болезнени. Казаха ми ,че имам вагинална атрофия ,аз съм на 31 г! От 6 месеца съм на резелиго ,явно е от това … изплашена съм това обратимо ли е ,до какво може да доведе ,дали може да накара влагалището да се отпусне и разшири ?

Четох за някакво лечение с лазер ,някоя дама дали е пробвала ,има ли ефект ? Или нещо друго ,което мога да направя ,ако е необратимо ,то поне да не се влошава 😫

Шайло, аз имам този проблем, но съм 20 г. над теб, а и вече 8 г. съм на Резелиго и Тамоксифен/Екземестан, та не е ненормално. Но това се появи по-скоро последните години, в първите нямаше този проблем, рано ми се струва за 31 г. и 6 м. употреба. Принципно, в момента на спиране на терапията би трябвало да се възстанови всичко както си е било, освен ако не си влязла в менопауза. По съвет на Ели Дечкин /тя пишеше в темата преди, вкл. за това/ направих няколко такива лазерни процедури и имаше някакъв ефект, не уау чак, но имаше подобрение. В Клиника Надежда ги правят, или поне тя там беше ходила и ги препорча, вероятно и други. Не се шашкай, обратимо е. А влагалището ти не може да се отпусне/разшири, по-скоро лигавицата се променя и оттам неприятните усещания.

# 489
  • Anywhere
От опит вагиналните овули Цикатридина доста помагат. Аз от край време имам такива оплаквания и след 10дни курс с Цикатридина се чувствам много по-добре поне за няколко месеца !

# 490
  • София
Да, всички подобни помагат, а ето тези са доста полезни при нарушена флора, защото при влизане в менопауза често вагиналната флора са променя и се появяват патогени, които водят до инфекции:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010001706

# 491
Теразал спрей външно ми помогна, слага се някоя и друга капка и се разнася леко по кожата , че последната става много чувствителна, наистина.
Вагизан глобули или вагизан крем също ще помогнат.
Шайло, и при мен също като теб, още първите месеци усетих промяната.. на същата терапия съм, резелиго и тамоксифен..но  пробвай подобни решения или питай гиниколога си

Успех Simple Smile

# 492
Viva nova, на мен ми помага да са храни, които имат аромат, но не остър (като чесън). Например пилешка супа, супа от червена леща и картоф (добавям и оцет и установих, че киселите неща доста добре приемам), риба и салата (но след като сме проветрили добре кухнята, за да не мирише толкова рибата), ябълки, филия с масло и шарена сол, варено яйце, мюсли с кисело мляко. Кафе не мога да пия първата седмица след вливката, защото усещам ужасен вкус. Предния път ми харесваше чай от лайка, сега и това не ми харесва и карам на студена вода. Май основното е да експериментираш, докато намериш какво ти понася.
Shaylo, и аз съм с този проблем, а едва от 2 месеца съм на золадекс. Засега ползваме един гел на водна основа с хиалуронова киселина и той доста помага, макар че остава лек дискомфорт. Мисля и аз да пробвам Циктридината.

# 493
Хубав
 празник,момичета...на всички влюбени и обичани,на всички със сърца преливащи от любов...прекрасни мигове пожелавам,на вас и любимите на сърцето ви хора!

# 494
  • Sofia
Благодаря, Неда! И от мен честит празник! Бъдете обичани и обичайте!

" А сега остават тези три неща: вярата, надеждата и любовта, но най-велика от тях е любовта."
                   Първо Коринтяни 13:13 ( Химн на
                                                                   любовта)

Общи условия

Активация на акаунт