Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 138
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря за помощта момичета, започва да ми се изяснява процедурата. Нещо за скенера ще попитам. Той задължителен ли е, преди да започне лечението? Т.е.  за онко комисията не са достатъчни ИХХ и ЯМР?
Д-р Вълкан Иванов работи във Варна с проф.Цонев/онколог в Терапията. Останах с такова впечатление. За жалост аз съм от лутащите се, защото след биопсия в Окръжна, без никакви разяснения ме изпратиха да нося документи в Онкокомисията. Аз пък исках онколог да ми  разчете резултатите от ИХХ и така попаднах на преглед при доц.Калев в Сити. Винаги ще съм му благодарна за това, че ме изпрати за допълнително изследване dish, защото her2 резултата ми беше "слабо позитивен". Едва като излезе резултатът от dish ме пусна на комисия и това определи оперативното лечение като първо. Ако бях отишла на комисия със съмнителен резултат за her2 щяха да ми назначат предоперативна химиотерапия вероятно (без да е нужна). Аз съм с частичен КТ преди операцията. Незнам дали е добре.
При мен новината от днес е, че направих първото облъчване.

# 691
  • Северозапада
Да допълня Кати за лечението в Надежда. Хоспитализирането не е задължително. Аз не ползвам болничен и ходя само за деня на вливането. Амбулаторна процедура се води. На мен са ми слагали растежен фактор веднъж, когато имах в спад в белите кръвни телца. Но потвърждавам, че не съм платила и лев за цялото лечение. Неприятното е дългото чакане първо в дните за терапия да те регистрират, кръвните да излязат, лекаря да ти назначи терапията и т.н.
Аз пак да попитам, първо трябва да ми издадат направление за ПЕТ или първо да си запиша час с оглед да не изтече направлението? За първия ПЕТ пътувах до Варна, където успях да си намеря най-скорошен час, но сега предпочитам в София да мина и знам, че се чака по повече от месец, че и два.

# 692
Alatea, от една година не сме минавали комисия.
Предполагам този или следващия месец ще я изпратят. Как мразя това разхождане на болни...
Да, 4 стадии е, гърда и ректум.

# 693
Ant G, на мен първо ми издават направление за ПЕТ. Нося го заедно с разни епикризи за записване на час. После почва чакане да се обадят. Често в това време направлението е изтекло. Когато се обадят за часа, тогава се подновява от онколога и пак се носи при ПЕТ скенера. На диспансер съм в Иван Рилски, а ПЕТ правя в Токуда.

# 694
Ориндж, аз съм с таласемия и по време на химиите нито веднъж не съм имала растежен фактор. Доц Консулова ми каза да пия фолиева киселина и също понякога пиех и герисан. На мен много ми помагаше черен дроб - много бързо вдига хемоглобина.
Но да споделя и един скорошен опит-миналия месец имах лъчетерапия и я започнах с хемоглобин 102. Тъй като почти постоянно ми се гадеше 2-3 седмици закусската ми беше една малка кутийка боровинки около 100грама - просто това само ми се ядеше. И не щеш ли накрая като ми пуснаха контролни изследвания при изписването хемоглобина ми скочил на 117. Чак и аз се изумих, такова число не съм виждала от преди да се разболея. И понеже не съм приемала друго, си мисля, че е от боровинките

# 695
За 5 скенер,изпратих документи по Вайбър,в Софиямед.Казах предпочитания период ,те ми обясниха ,че правят график седмица преди това.Направление ще взема в последния момент,преди изследването.

# 696
Ant G,  аз съм в Надежда на диспансер и миналия четвъртък бях на ПЕТ в Токуда. Ето как се процедира, ако си там:
Наблюдаващият лекар ти издава т.нар. зелено направление. То не е класическото направление, а талон за изследвания. Мисля, че се води 119. С него и с медицински документи (епикризи) отидох в Токуда и си подадох документите. Това стана на 03.12.2024. На 20.01.2025 ми се обадиха и ми насрочиха час за 20.02.2025.  Към края на януари отидох при ЛЛ и поисках направление за онколог. Обадих се в Надежда и им казах, че имам такова , и че вече  дата в Токуда на 20.02.  Онкологът издаде направление за ПЕТ и и служебно уведоми Токуда. Всичко това без да се налага аз да ходя. Ходенето ми беше само до Токуда да входирам документите за дата. И за изследване на креатинин и кръвна захар два дни преди самия ПЕТ. Изискват го от Токуда.
Това беше процедурата по инструкции от Надежда, която за мен е доста удобна и не се разкарваш по сто пъти напред-назад.
Аз имам и Е-здраве и само си получавах уведомленията кой какво направление е издал Yum

# 697
  • Северозапада
Благодаря, Моли! В Надежда съм. На последното вливане говорихме с онколога, че в края на вливките ще ми пуснат КТ, а 3 месеца по-късно ще ми даде направление за ПЕТ. И, понеже има доста време до тогава, не го разпитвах как трябва да се случат нещата.

# 698
Здравейте! Може ли препоръки за добър хирург онколог Пловдив. Знам за д-р Ваня Балева, но не мога да се свържа с нея, мисля, че се е пенсионирала. Имам образувание на едната гърда. Благодаря, предварително!

# 699
За Пловдив силно препоръчвам д-р Валентин Иванов младши, който оперира в Каспела (синът, не бащата със същото име, който работи в коц-а)
Млад лекар, запознат с най-новите методи на лечение и все още с желание да учи и да ги прилага.
Обяснява подробно и е любезен, и спокоен с пациентите.
Има го в супердок и може да се запази час там или по телефона.
Първия преглед е платен в кабинета му, но после всички процедури в Каспела са по здравна каса.
Парите за преглед обаче си струват, ходих при още трима хирурзи, но без колебание избрах него.
За Ваня Балева съм срещала и лоши мнения тук в темата, и добри, но лично не съм ходила при нея, така че не мога да дам мнение.
Дано всичко е наред! Heart

# 700
За Пловдив силно препоръчвам д-р Валентин Иванов младши, който оперира в Каспела (синът, не бащата със същото име, който работи в коц-а)
Млад лекар, запознат с най-новите методи на лечение и все още с желание да учи и да ги прилага.
Обяснява подробно и е любезен, и спокоен с пациентите.
Има го в супердок и може да се запази час там или по телефона.
Първия преглед е платен в кабинета му, но после всички процедури в Каспела са по здравна каса.
Парите за преглед обаче си струват, ходих при още трима хирурзи, но без колебание избрах него.
За Ваня Балева съм срещала и лоши мнения тук в темата, и добри, но лично не съм ходила при нея, така че не мога да дам мнение.
Дано всичко е наред! Heart

Безкрайно, благодаря! Запазих час при него. 🥰

# 701
    Здравейте, пак се включвам с въпроса къде най-бързо се случват нещата с ПЕТ скенера, първо да се направи и второ разчета? Благодаря

# 702
    Ерос, за София най-бързо дават дата в Пета градска, доколкото знам. Коментирали сме тук, че в провинцията няма такова чакане за ПЕТ като при нас, но най-добре другите дами да потвърдят.

# 703
    • Варна
    Здравейте, пак се включвам с въпроса къде най-бързо се случват нещата с ПЕТ скенера, първо да се направи и второ разчета? Благодаря
    Ерос в Бургас Дева Мария.Разчета става за ден.Аз лично по бързо не знам някъде.Ако искаш пиши,ще ти дам телефон.Документите ги пускаш по вайбър.Какво става при теб.Онколог ли те праща.

# 704
    Да, потвърждавам, в Пета градска бързо се случват нещата.На мен 09.12.24 ми пуснаха направление (СБАЛО Св.Мина, Благоевград), служебно(т.е.аз нямах ангажимент документи и час),  след това
    от Пета градска  ми се обадиха на 17.12, за изследване 19.12. Направих изследването 10 дни след направлението...

Общи условия

Активация на акаунт