Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 120
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 720
Прекрасен празник,Olive ,пожелавам!Здраве и вдъхновение,да сбъдва мечтите си!Здраве и за теб,да си до нея ,и с внуци и правнуци ,да разказваш твоята приказка,но никога да не се повтаря...

# 721
  • Северозапада
Честита ти рожденичка, Олив! Да е здрава най-напред, да има късмет и да сбъдне мечтите си!
Моята дъщеря беше на 10, когато ме диагностицираха. Същото си помислих и аз, когато научих, че ще направя всичко по силите си да я видя пораснала.

# 722
Olive, здраве, късмет и много споделени празници и за напред на цялото ви семейство!

# 723
Относно здравните досиета на деца и ученици,това означава ли,че ще отпаднат профилактичните прегледи(или ще си останат формални) и как медицински специалист,ще има достъп до тях?

# 724
  • Sofia
Когато си родител борбата е и за теб и за детето ти и децата ти.
Моята дъщеря беше на 16 и най-трудният ми момент беше не самата диагноза, а защото се наложи да крия от нея известно време. Беше края на учебната година и не исках да я тревожа точно в този момент. Но, децата ни са умни и особено вече когато са пораснали се досещат, колкото и да се опитваме да крием от тях. Често те са нашият мотиватор да се хванем силно за живота.
Силната вяра на дъщеря ми, че Бог, ще излекува майка ѝ ми даде сила. Вярата е опора на която аз да стъпя и да не се поклатя! Благословение е да имаш силната подкрепа от Господ Бог! Самосъжалението ми бе кратко и си казах, че трябва да се стегна и да  се уповавам в Бог, защото за Бог няма невъзможни неща, върши чудеса и ни поставя в Своята десница.

Момичета, Бог да благослови вас и вашите деца и близки! Да се радвате на здраве, щастие и да отгледате внуци! И правнуци!

Имам една приятелка от годините майчинство, отгледахме дъщерите си заедно. От нея получих най-хубавото пожелание: " Да отгледаме заедно внуците си". Както Олив каза, само хора които са в нашето положение, ще разберат смисъла на това пожелание.

Неда, не би трябвало да отпаднат профилактичните прегледи. Само профилактичните карти, които са на хартия и се дават в началото на учебната година.

# 725
  • София

Даниела, потвърждавам това което е написала Кати, за Надежда (и аз се лекувам там) - не съм плащала нищо от както се лекувам при тях. За всяко вливане ме приемат по пътека, не оставам там, предпочитам да се прибирам в къщи. И на третия ден ходя да ме изпишат.

Ерос, мен ме стадираха, даже след първата химиотерапия (не казвам че е правилно, но при мен така се получи). Получих си диагнозата точно за Коледните празници. В началото се лутах, никой не ми казваше нищо  - хирурга, който ми намери образованието след биопсията директно ме изпрати на онкокомисия. Онкокомисията ми беше в друга болница, но аз избрах Надежда и сега се лекувам там. В Надежда, като отидох за първата химия ми назначиха скенер и ЯМР - не съм ги плащала и тях.
Благодаря за информацията!Аз днес си взех решението от онкомисията-химия и диспансер и съм си записала час в Надежда при д-р Мила Петрова.С всичките изследвания отивам и тя трябва да ми определи с каква и колко точно химия ще бъда,нали така?Защото в решението не пише нищо освен химия.Веднага ли се планува първата вливка?

# 726
  • Северозапада
Даниела, Мила Петрова ще ти обясни за твоя вид тумор какво ще е подходящото лечение - химиотерапията с какви медикаменти ще е, колко вливания, през какъв период от време (една, две или три седмици), дали трябва хормонална или лъче. На мен ми извади едни таблици с американските протоколи и ми посочи точно за моя вид какво е лечението и в Щатите и ми каза кога можем да направим първата вливка. Не помня дали са ти назначавани образни - КТ или ПЕТ скенер. Ако не са, Петрова ще ти каже, че ще ти направят КТ, защото с такъв разполагат. Ако искаш ПЕТ, трябва да настояваш. Аз след първата консултация с Петрова, направих такива и в Токуда и с проф. Тимчева. Мненията на Петрова и Тимчева съвпадаха, затова избрах Надежда ( професорката не лекува, само консултира), отидох пак при Петрова и вече ми записа датата за начало на лечението.

# 727
  • София

Ant G имам КТ 20 дни преди операцията.Искаш да кажеш,че ако настоявам за петскенер ще ми организира?Искам ,защото мисля,че на КТ няма да се видият разсейки ако има.Благодаря ти за инфото което ми даваш,много ми е полезно.

# 728
Наистина ли смятате, че с КТ не се виждат разсейки?! Аз съм стадирана в болница Надежда със скенер с контраст. След химията имах ПЕТ и на него ми бяха описали нещо за проследяване, вероятно реактивна реакция. 7 месеца по-късно направих ЯМР на тази зона и преди да вляза ме питаха с какви оплаквания съм, показах ПЕТ скенера и обяснението им беше, че често се случва да светнат зони, но ЯМР е истината. Бяха описали нещо на тазобедрената става. В Надежда съм говорила с образния им диагностик, той пък твърди, че и на техния скенер се вижда доста добре. И все пак и двата апарата са машина, важно е и кой го разчита. Но като напишете така и започвам да се питам дали като нямам изходен ПЕТ скенер, не съм имала, а да не се е видяло на КТ.

# 729
  • Северозапада
И аз не знам кое е по-правилно. На мен всички останали лекари ми казаха, че трябва да се направи ПЕТ скенер, в темата четох, че се прави такъв, и аз настоях за него. Сега, като ми приключи имуното, ще ми направят КТ, а ПЕТ, ако искам, след няколко месеца.

# 730
  • Sofia
В Надежда няма ли да се забави лечението, ако пациента се изпрати за ПЕТ скенер?

Допълвам, ако е полезна информация. В Софиямед откриха миналата година център за млечна жлеза. В този център има екип от специалисти, така нареченият мултидисциплинарен екип ( хирург, онколог, лъчетерапевт, нуклеарната медицина, образна диагностика). Отделно Софиямед разполага с ПЕТ скенер, ЯМР, КТ и т.н. Не знам какви са условията за лечение, но знам че преди и по време на предоперативната химиотерапия правят контролен ПЕТ скенер. Т.е. те много държат на точно тази образна диагностика. В Софиямед ми беше операцията и лъчетерапията. И мога да кажа впечатления на тази база. Онколога е млада докторка, няколко пъти съм я срещала. На пръв поглед много миличка и емпатична. Плана на лечение специално за мен е щял да бъде същият с тази разлика, че вливанията са щели да бъдат през три седмици, а не през две както е в Надежда. Т.е. в Надежда е по - динамичен. Друго не знам.

Оставям линк за информация:
https://www.hospitalsofiamed.bg/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D … 5%D0%B7%D0%B8/c15

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 09:59 от Katty D

# 731
  • Северозапада
Ще се забави лечението, ако се чака ПЕТ. Мисля, че според онколозите, едно забавяне от 1-2 месеца не е от голямо значение за прогресията на болестта, но пък е голямо психическо натоварване на болния. Ще кажа как беше при мен. Лекаря от Токуда ме изпрати да си запиша час за ПЕТ скенер, където ми казаха, че най-рано след 2 месеца има часове, ако съм под 50кг. може и малко по-скоро (????). В Надежда ми казаха, ако си намеря къде да ми го направят възможно най-скоро, ще ми дадат направление. Проф. Тимчева ми каза, че препоръчва да го направя. Обаждах се в няколко болници и чрез познати ме вмъкнаха най-скоро във Варна. Та си взех направление от София и ходих до Варна.

# 732
  • София
В Надежда няма ли да се забави лечението, ако пациента се изпрати за ПЕТ скенер?

Допълвам, ако е полезна информация. В Софиямед откриха миналата година център за млечна жлеза. В този център има екип от специалисти, така нареченият мултидисциплинарен екип ( хирург, онколог, лъчетерапевт, нуклеарната медицина, образна диагностика). Отделно Софиямед разполага с ПЕТ скенер, ЯМР, КТ и т.н. Не знам какви са условията за лечение, но знам че преди и по време на предоперативната химиотерапия правят контролен ПЕТ скенер. Т.е. те много държат на точно тази образна диагностика. В Софиямед ми беше операцията и лъчетерапията. И мога да кажа впечатления на тази база. Онколога е млада докторка, няколко пъти съм я срещала. На пръв поглед много миличка и емпатична. Плана на лечение специално за мен е щял да бъде същият с тази разлика, че вливанията са щели да бъдат през три седмици, а не през две както е в Надежда. Т.е. в Надежда е по - динамичен. Друго не знам.

https://www.hospitalsofiamed.bg/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D … 5%D0%B7%D0%B8/c15
  А финансовата част в Софиямед как стои ?Имаше ли доплащане за нещо?

# 733
  • Sofia
В Софиямед платих само операцията. Престоя в болницата и лъчетерапията не съм плащала.

# 734

А финансовата част в Софиямед как стои ?Имаше ли доплащане за нещо?

Аз се лекувам в Софиямед. Не съм платила и стотинка за лечение. Там си правих химиотерапии те и сега продължавам с таргетна. На мен ми е правен само обикновен скенер с контраст, през три месеца.
Доволна съм от екипа и лекарите! Всичко е много организирано!

Общи условия

Активация на акаунт