Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 48 094
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 765
Присъединявам се към Кати,абсолютно нищо по време на химиотерапията,а и по време на активното лечение( операция,лъче).И по всяко време,след консултация с онколог.
С храна,опитай,хапвай колкото и каквото можеш(избягвай грейпфрут и жълт кантарион)няма начин да навредиш,и както се казва е въпрос на оцеляване,за хранителни режими ще мислиш после.

# 766
  • Северозапада
Гледам, че докато отговоря и вече има включили се 🙂
Даниела, винаги се консултирайте с онколога за лекарствата и/ или добавките, които вземате или мислите да вземате. На първа страница има клип с лекция за добавките на главния фармацевт на Надежда. https://nadezhdahospital.com/statii/onkologiya/hranitelni-dobavk … S59ofjbnisv0lxxbA

Някоя дали е пила екстракт от синя боровинка. Сетих се за статия, която не знам от коя от вас беше споделена и съм си я запаметила. Видях, че се продава този екстракт под формата на добавки и се чудя дали да поръчам. Скоро приключвам всички терапии.

# 767
  • София
Даниела, виждам че се насочваш към Надежда и Мила Петрова. НИЩО не пий по време на активното лечение. Ако показателите паднат те ще ти изпишат. Иначе както казва д-р Петрова „За добри кръвни показатели малко червено вино. Нищо друго”. След като мине активното лечение вече задължително питай за всяко нещо, което решиш да пиеш. Аз в момента пия единствено Омега 3 и пръскам вит. Д, консултирани и двете с нея

# 768
Ant G, по време на химията пих по предписание на онколог синя боровинка, обаче истински сок - концентрат. Почна да ми разтупква сърцето и го спрях. Отдадохме го на него - дали беше така не знам, но се успокои сърцето след спирането му.

# 769
Здравейте, момичета!
Може ли, моля Ви, да посъветвате на кой етап се изследва дали ракът се дължи на унаследен ген.. И дали това изследване трябва да се поиска допълнително (защото в хистохимията на сестра ми не е упоменато).. Благодаря Ви!

# 770
Здравейте, днес направих консултация с др Гергов(онкология) и др Йорданов (Сити клиник).
Имам потвърждение на диагнозата от ЯМР от др Спиридонов (ИСУЛ).
Карцином на гърдата и засегнат лимфен възел.
Реших да направя кор-биопсия при др Йорданов.
Мнението и на тримата е, че първо трябва да се приложи химиотерапия, и след това операция.
Стадия е напреднал предвид големия размер на тумора (1/4 от цялата гъдра, и засегат участък от лимфен възел).
Докто чакам резултати от кор-биопсия, ще трябва да избера онколог (който да ми предвиди най-подходящото лечение).
Лутам се, защото не познавам такива лекари.
Междувременно ще се наложи и скенер, за да се изключи метастазиране в други органи.
Ще съм благодарна да получа насоки.

# 771
  • Варна
eyeswideopen,в двете теми,препоръчват болница Надежда за лечение,в предвид,че става бързо,нищо не се плаща и с добри битови условия.Там са проф.Щерев,аз съм с много добри впечатления след консулт и др.Мила Петрова.В Дървеница доц.Консулова,но много се чака за час.Доц.Арабаджиев в Токуда и проф.Дудов в Сити Младост,но и в двете болници има такси.Без резултат от биопсията,няма смисъл да търсите онколог,освен за запазване на час,когато ориентировъчно,трябва да е готов резултата..Когато няма имунохистохимия,няма на какво основание да ви изпратят на КТ или Пет.

# 772
Само за успокоение ако изобщо може да има такова с тази диагноза. Аз също бях с голямо образувание в обема на почти цялата гърда, но след биопсията се оказа предимно ин ситу, което се води преканцероза, имах и инвазия естествено, което наложи агресивно лечение, но искам просто да кажа, да не умирате от страх в момента, както сте в едната крайност, така може да се окажете и в другата. Аз, обикаляйки из мн специалисти бях категоризирана от втори до четвърти стадий и до ден днешен не знам, какъв беше стадият ми преди лечението! А да знаете пък как ще се успокоите като започнете терапията и това нещо спихне и изчезне. Горе главата.

# 773
Само за успокоение ако изобщо може да има такова с тази диагноза. Аз също бях с голямо образувание в обема на почти цялата гърда, но след биопсията се оказа предимно ин ситу, което се води преканцероза, имах и инвазия естествено, което наложи агресивно лечение, но искам просто да кажа, да не умирате от страх в момента, както сте в едната крайност, така може да се окажете и в другата. Аз, обикаляйки из мн специалисти бях категоризирана от втори до четвърти стадий и до ден днешен не знам, какъв беше стадият ми преди лечението! А да знаете пък как ще се успокоите като започнете терапията и това нещо спихне и изчезне. Горе главата.
Благодаря за подкрепата. Не знам какво бих правила без вас момичета!
В момента съм толкова объркана, че не знам от къде да подхвана.
Един доктор казва - най-вероятно "ин-ситу", друг-напреднал стадий. Третия - "нищо няма, веднага на операция, доброкачесвено е".
Не знам....

# 774
Точно така, горе главите! Много благодаря, че винаги се включвате и помагате с отговори и насоки, наистина! Много мило ми става, и хубаво, защото аз не мога да помагам с кой знае какви съвети, особено с химията..
И от мен кураж и силен дух ви пожелавам и на новичките, и на старичките в темата Simple Smile
Утре е операцията на тате, ще му махат не много голямо образувание от пикочния мехур, молете се всичко да мине добре, и ви благодаря за което!
Гуш Simple Smile

# 775
Здравейте, момичета!
Може ли, моля Ви, да посъветвате на кой етап се изследва дали ракът се дължи на унаследен ген.. И дали това изследване трябва да се поиска допълнително (защото в хистохимията на сестра ми не е упоменато).. Благодаря Ви!
BRCA1 и BRCA2 тестовете определят вида на лечението. При доказано онаследяване се  предписва медикамента олапариб, но пак зависи и от фактори като стадий, агресивност и т.н.На какъв етап се правят незнам. Изследванията не са по здравна каса. В Геника цената е 1200. Ако онкологът ви прецени може да Ви вкл.в безплатната програма на Астра Зенека за това изследване.

# 776
eyeswideopen, за стадиране е твърде рано, особено хирурзите не трябва изобщо да дават мнение по въпроса, защото не е в тяхната компетенция.
Търси си позитивни лекари, които вярват, че могат да те излекуват.
Тръгнала си по верния път, не се притеснявай. Не бързай, за да не сгрешиш.
Направи си кор биопсията при д-р Йорданов, отличен избор.
Ето, че вече си подхванала лечението си както трябва.
Изчакай ихх и веднага като излезе иди при двама онколога да поговорите какви са възможностите от там насетне. Написали са ти няколко имена, бих добавила, че не бих препоръчала да чакаш за доц Консулова, избери си някой по-достъпен. В Надежда има часове при Щерев и Петрова от днес за утре, така че вземеш ли си ихх, иди веднага при някой от тях.
С всяко изследване и процедура ще става все по-ясно и по-лесно.
И питай, не се притеснявай да задаваш въпроси и по сто пъти. И тук, и лекарите. Никой не трябва да минава през това сам и без помощ.  Heart
Изследванията не са по здравна каса.
При тройно негативен май са по здравна каса, не съм сигурна, нека момичетата с такъв да кажат
anonymous78, нека всичко мине добре! Hands Pray

# 777
Eyeswideopen, колко е напреднал без скенер и резултат от биопсия не мисля, че може да е ясно. Трябва да се изчака - да, най-гадното чакане е това, за жалост. Ако биопсията покаже агресивност, вероятно ще те пратят на предоперативна химиотерапия, както са писали другите. Има ли дори една съмнение за рак, трябва да се действа.

# 778
  • Северозапада
BRCA са безплатни при тройно негативен. Мисля, че ги поемат Астра зенека, а не касата, което като цяло е без значение.

# 779
Значи наистина съм в грешка, благодаря за уточнението.

Общи условия

Активация на акаунт