Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 934
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 1 050
Ерос, ако искате да лечение по схемата на доц. Консулова и във Варна откажат, може да питате в Бургас. Доста по-близо ви е, а доц Консулова е работила там преди София.
И във Варна е преглеждала, но от 2 години е преустановила тези прегледи, за жалост.
При нея може и чрез онлайн платформата ProPa

# 1 051
Здравейте, не намерих група за рак на шийката на матката и реших да дойда при Вас, тъй като ми хареса позитивизмът на групичката тук 😊
Та казвам се Нина. Откриха ми рак на шийката стадий 3Ц1. Лекувам се в чужбина с химиорсдиотерапия като ми остава и другата седмица лечения и след това ако кръвните са ок ще ми правят брахитерапия. Много съм уплашена, има дни в които просто си мисля че умирам бавно и славно. Чета из гугъл и май това ме изкаева извън релси. На 2 април ще ми оравят скенер дс видят първият отговор на ракът... Има ли друго момиче тук с такъв рак или сте само с рак на гърдата?
Пожелавам успех в лечението и много здраве на всички 🥰

# 1 052
Нина, съжалявам, че ти се е случило това. Никой не е подготвен за такава диагноза. Много е страшно в началото. Аз също бях ужасена и мислих, че живота ми приключва. Една година по - късно съм тук - преминала през химиотерапия, операция, лъчетерапия и продължавам лечението. Добре съм и работя. Аз съм с рак на гърдата.
Вярвай, че всичко ще е наред с твоето лечение. Нормално е да търсиш информация и да четеш, но според мен игнорирай лошият сценарий . РАК отдавна вече не е присъда. Лечение има и само трябва да извървиш този път.
Здраве и спокойствие за всички!

# 1 053
  • Sofia
Нина, съжалявам че трябва да минеш през това! Мога единствено да ти вдъхна кураж, сила и вяра, че всичко ще е наред. Горе главата и гледай да не се фокусираш твърде много върху болестта. Ще мине и замине и ще ти остане само лош спомен. Мисля, че в темата " Не пропускайте година без цитонамазка!" ( нещо от този сорт е заглавието) има момичета с твоята диагноза, както и в общата тема. Иначе тук винаги, ще намериш подкрепа, разбиране и помощ ( колкото можем да бъдем полезни).

Пожелавам ти леко да преминеш през лечението до пълно излекуване!

# 1 054
Видях че се засегна темата за рак на шийката на матката (РШМ)....и малко ще поспамя и аз. След като жена ми всяка година ходеше на преглед на гърдите и най-накрая пак ни изненада диагнозата и то в напреднал стадий, някак  си човек се наплашва и иска да вземе всички възможни мерки против такива болести. Та какво е вашето мнение за ваксината за РШМ - от другата година се говореше че ще бъде безплатна за момчета и момичета а тъй като моите деца ще са на подходяща възраст и изведнъж ми се появи някаква чуденка.

# 1 055
  • София
Привет момичета Flowers Hibiscus
Мерси за положителната енергия-вчера ми беше първата вливка и да чукам на дърво ок съм,с изключение на леко  гадене.Дано нищо да не ми се появява .До кой ден след химия се очаква нещо като страничен ефект?
Преди химия и след нея взимате ли деган, зофран,някакъв протектор от типа на кватемал за стомаха?Това забравих да питам вчера.И друго на Карботекс съм като терапия и ми беше влята за  6 часа в това число с чистите разтвори.Бързо ли е ?Някаъде четох,че трябва по-бавно да се вливат .Накрая почнаха да ми я забързват,защото им свършваше работното време Joy

# 1 056
Видях че се засегна темата за рак на шийката на матката (РШМ)....и малко ще поспамя и аз. След като жена ми всяка година ходеше на преглед на гърдите и най-накрая пак ни изненада диагнозата и то в напреднал стадий, някак  си човек се наплашва и иска да вземе всички възможни мерки против такива болести. Та какво е вашето мнение за ваксината за РШМ - от другата година се говореше че ще бъде безплатна за момчета и момичета а тъй като моите деца ще са на подходяща възраст и изведнъж ми се появи някаква чуденка.
Марсиан, моите момичета вече са големи, обаче, като бяха в подходящата за ваксина възраст, говорих с двама лекари. Бяха жени лекарки и двете изразиха противоположно мнение. Едната беше за ваксината, другата ми каза, че тя не би я сложила.
В крайна сметка и ние не я сложихме.

# 1 057
  • Варна
Марсиан,аз съм ,за ваксините.Мисля в Скандинавия се прилага с много добра превенция и малка заболеваемост Бях чела интервю на доц.Арабаджиев мисля,че РМШ е напълно предотвратим с ваксина и това е бъдещето.И искам да те попитам,какво стана с панела за мутациите,който щяхте да правите в чужбина.Мен ме интересува ESR1.Четох интервю на австрийски професор,че най-вероятно,прогресия на РМЖ има(според последните проучвания) когато се придобие резистентност към ароматазните инхибитори(от типа на Летрозол,Анастрозол,Екземестан)При наличие на този ген,има ново лекарство Камизестрант на Астра Зенека,което предотвратява прогресията.Засега не се реимбунсира в БГ,но доколкото видях в другите държави го има.Обаждах се в няколко лаборатории,но го има само в пакет,около 700лв.Проф.Тимчева беше ни препоръчала да го пуснем в НГЛ Майчин дом,но не мога да се свържа.

# 1 058
Marsian, когато аз бях момиче тези ваксини излизаха точно. Не съм слагала - моите доктори решиха, че няма достатъчно данни. Заради дъщерите на една приятелка миналата година разпитвах гинеколога, онколога и мамолога. Както казва Brit, противоречиви мнение. Мисля си, че още няма достатъчно данни - прилага се по мои сметки от 20-30 години.
Daniela, това лекарство не го знам, но при мен понякога страничните реакции идваха със закъснение от 24-48 часа. Прави се премедикация със средства против повръщане, знаеш вече. Не съм вземала допълнително такива, защото една приятелка-фармацевт ме посъветва да не го правя. Аргументира се, че с повръщането организмът се изчиства и ако то не е многократно и не води отслабване, по-добре да се търпи. За предпазване на стомаха може да направиш нещо, което знаеш, че ти действа добре. Аз пиех кефир няколко дни преди всяка вливка - ползвам го от години и ми понася идеално. Пак бия натам, че ако не е мъчителна диария, от която се отслабва, по-добре природни средства.

# 1 059
Относно ваксината за РМШ , аз от това, което съм чула, че в държави, в които се прилага това заболяване е сведено почти до нула. Факт...

# 1 060
Марсиан,въобще не се чуди...попитай ЛЛ ,мисля,че има програма ,за момичета до 13 г ,безплатно.
За момченцето,когато излезе,ще направиш.Но предполагам,ако решиш платено,едва ли ще откажат
Имам много познати,с момиченца,направиха,добра е поносимостта,няма странични ефекти.
И да, повече от 20 г се прилага,така че страните с традиции в профилактиката,отчитат спад в заболеваемостта.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 10:45 от неда2

# 1 061
И аз съм в чуденка за тази ваксина за РМШ. Имам момиче и две момчета. Всички са в подходяща възраст вече. Ще чета още, но повече клоним към поставяне на ваксината догодина, когато ще е безплатна и за момчетата.

# 1 062
Гледах клип на гинеколози от болница Селена.Ообяснявайки как тази ваксина в ,някои държави болестта спаднала с до 90%.Казваха,че могат да се ваксинират жени до 45годишна възраст.

# 1 063
  • Sofia
Marsian, ваксината е безплатна поне от няколко години за момичетата до 13 години. Аз имам дъщеря, която е на 16 и когато беше на възраст за първа ваксина не посмях да ѝ сложа. Педиатърката на дъщеря ми, която много уважавам е на мнение, че трябва да се направи ваксината. Въпреки това аз реших да не се съгласявам.  Ти си умен човек, който търси и съм сигурна, че ще вземеш решение спрямо разума си. Разнопосочни мнения винаги, ще има.
И аз знам, че ваксината може да се постави и след 13 години ( платено). Ако водиш сексуален живот, след цитонамазка.

Даниела, не съм запозната с лекарството, което ти вливат. При моето страничните реакции бяха след 48 часа. Времето за вливане от 6 часа е напълно прилично. Обикновено е между 4 и 6 часа.

# 1 064
Само да уточним,може да се постави на всяка възраст,след тест за Човешки папиломен вирус,това е различно от цитонамазка.Преди началото на сексуален живот,(предполага се че деца до 13 г не водят такъв) не се прави тест,разбираемо.

Общи условия

Активация на акаунт