Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 923
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Sofia
Vinci, не мога да ти отговоря на въпросите, защото тепърва ми предстои подаване, но да попитам. Колко време отне да ти излезе решението? И как подаде документите? Онлайн, на място или чрез куриер?
Благодаря ти!

# 1 096
Katty D, нямам КЕП и подадох документите на място, отидох в петък към 13.30 ч., нямаше много  хора, това в Пловдив. Решението излезе за окото  2 месеца от ТЕЛК Габрово.

# 1 097
На първа страница има линк , където са описани правата след получаване на ТЕЛК. Браво, бързо ти е излезнал. Аз пусках жалби и чак тогава се забързаха и излезе за около 4 месеца от Телк комисия Св.Георги Пловдив. /Да не се налага/

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 15:04 от Incantrix

# 1 098
Благодаря, incantrix, може би в Габрово не са толкова натоварени.

# 1 099
  • София
Момичета помагайте 🙂Трети ден след химията ме почнаха болки в мускулите  и цялото тяло ме боли,какво взимате в такъв случай?Carboplatin  и Paclitaxel  ми и терапията.С гаденето се оправих,но с тези болки се чудя какво да пия,малко ме е срам да звъня в болницата.

# 1 100
Danielad, споко, ще минат болките. Вероятно са ти сложили инжекция с растежен фактор, за да не ти паднат левкоцитите. Аз нищо не съм пила, но съм чела, че помага Паратрамол.

# 1 101
  • Добрич
Здравейте,  излезе ми решението от ТЕЛК. Знам, че трябва да отида в НОИ за пенсия, Данъчно за намаляване на данъка, Соц.осигуряване за мес.помощ и винетка, За талон за паркиране, Съюза на инвалидите . Искам да попитам - пропускам ли някоя институция ? И знаете ли дали банките намаляват таксите и дали мобилните оператори имам преференциални планове за освидетелствани лица като нас ?

В някои банки има преференции за банковите такси.

За мобилните оператори е различно, някои имат пакет за хора с уреждания, а в Йетел имат 20% отстъпка от таксата, но важи само при подписване на нов договор.

# 1 102
  • София
Danielad, споко, ще минат болките. Вероятно са ти сложили инжекция с растежен фактор, за да не ти паднат левкоцитите. Аз нищо не съм пила, но съм чела, че помага Паратрамол.
Нямам инжекция с растежен хормон.

# 1 103
Daniela, предполагам, че ще минат. Пак казвам, на други лекарства бях, но всеки път първата една седмица до десет дни беше тежка - едва ставах от леглото. Втората седмица - нещо като грип карах, но вече на крак. На третата седмица ходех на работа за някой друг час. Освен симптоматични разни, сама друго не съм си предписвала. Имам предвид по някой парацетамол един-два пъти за целия курс, пръскало за нос или гърло и подобни. Някой ми беше казал тогава, че се гледа динамиката на страничните реакции, т.е. ако на следващия ден ти е малко по-добре, нещата са под контрол. Ако си по-зле на следващия ден, тогава отиваш при онколога.

# 1 104
Винчи, имаш право на карта за градски транспорт, в ОББ е без такси, в мобилните има договори за клиенти с ТЕЛК.
Аз ползвам и безплатна карта за библиотека.

# 1 105
Благодаря. Баба Яга: hugs:

# 1 106
  • Sofia
Vinci, благодаря ти! Супер бързо ти е излезнало решението. Някъде бях чела, че идеята да се намали натовареността на различните комисии разпределят пациентите и така жители на една област биват прехвърляни там където е по-малко натоварено.

Даниела, мен ме болеше всичко по време на химиотерапията. Горе-долу около седмица ме държеше най-осезаемо и после ми ставаше по-добре. И тъкмо си презареждах батериите и идваше следващият курс. Нищо не съм пила. Иначе ми бяха казали, че може да се приема парацатамол, ибупрофен и аналгин.

# 1 107
Daniela, аз съм на доцетаксел, но и твоето едното е от рода на таксаните. На мен при последните вливки единственият ми симптом е болката в ставите и мускулите. Започва на 3- я ден, до 5-6и ден съм ок. Болките са ми напълно търпими и не приемам нищо, но онкологът ми каза, че ако изпитам силни болки мога да пия паратрамол, Нурофен, Аулин (ако са много силни). Аз днес бях на 5-а вливка, остава ми една и дано всичко мине леко. Пожелавам ти го и на теб!
И нещо важно, много е важно движението. Аз правя дълги разходки и се чувствам чудесно, осезаемо намаляват болките, когато се движа. Ходя и на фитнес през втората и третата седмица.

# 1 108
Аз съм пила парацетамол и нурофен, когато бях на паклитаксел и имах болки.

# 1 109
  • София
Даниела, и аз след първата химия на 4 или 5 тия ден имах буквално непоносими болки в мускулите и ставите. Не си намирах място от болка. Пих парацетамол , после нурофен, но не минаваше. Отидох до Надежда да питам и те ми казаха 2 аналгина или аналгин на ампула. Изпих 2 аналгина на табл. и до там. Всичко мина и  повече не ме е боляло.
Дано и при теб да има ефект, че като си спомня как ми течаха сълзи от болка.

Общи условия

Активация на акаунт