Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 87

• 47 112
  • 1 166
  •   1
Отговори
# 1 125
Здравейте,колко време след лъчетерапия направихте ПЕТ скенер?

# 1 126
Благодаря ви момичета. Опосумче, въобще не се бях замисляла, че наистина витамините въобще не са от компетенцията на онколога и по-добре да се консултирам с ендокринолог. Аз за всеки проблем след Началото😊 тичам при тях от страх да не прецакам лечението. Иначе миналия месец станах на 50🎂, но вече 4 години съм с тази “грижа”.

# 1 127
Здравейте,колко време след лъчетерапия направихте ПЕТ скенер?
Трябва да минат поне 3 м. от лъчето.

# 1 128
Sandra, и аз знам като Vinci, 3 месеца след лъче.

# 1 129
Защото хирурга ни препоръча три месеца след лъчетерапията да се направи КТ с контраст и шест месеца след лъчето ПЕТ скенер

# 1 130
Здравейте, момичета!
Сестра ми мина първа химеотерапия и й сложиха инжекция заради кръвните показатели. Според онколога инжекцията би следвало да спре месечния цикъл, но днес й е дошло както по принцип. За съжаление в клиниката няма дежурен и никой не може да й отговори.. Може ли, ако някой се е сблъсквал с това да каже дали е нормално и дали да се притесняваме?..

# 1 131
  • Северозапада
На мен ми спря цикъла на втория месец от химиотерапията. Терапията ми започна на 15.01 миналата година, последен цикъл - 02.2024г. Не знам как се случва, ако има и хормонална терапия.

# 1 132
Violetov general,няма място за притеснение,всеки реагира различно,според възраст,период на цикъла,даже по-скоро реагират на втория-третия цикъл.Не се притеснявай.
По принцип,Золадекс спира цикъла.

# 1 133
  • Sofia
Виолетов генерал, също ми спря цикъла след второ вливане. И по скоро самата химиотерапия въздейства, инжекцията е растежен фактор за левкоцитите. Няма повод за притеснение.

# 1 134
Violetov general, и моят цикъл спря след втората вливка. Химията е това, което го спира евентуално, доколкото знам и имам опит. След първата вливка и седмица по-късно инжекция с растежен фактор, си ми дойде с гръм и трясък.

# 1 135
  • София
Момичета,болките всеки път ли се появяват след химията?Преди 4 дни ми беше първата терапия и се чувствам много зле -първите два дни гадене,ок беше.Обаче от два дни страшни болки в мускулите и костите,всичко ме боли,нямам сила .Това всеки месец ли ще е?Чак не се спи от болка...Отчайвам се нещо.Какво ли не пих,направо имам чувството ,че ще ми се счупят краката,някаква страшна слабост имам.

# 1 136
  • Sofia
Даниела, общо взето - да. Повече или по-малко първите 7-8 дни са най-трудни. Като един дълъг грип. Но, това да не те отчайва, колкото и откачено да звучи - свиква се. А и тези симптоми са докато трае химиотерапия, после изчезват. Затова повечето пациенти ползват болнични докато трае активната терапия. Може би за болките ти трябват по-силни обезболяващи. Но, гледай да не прекаляваш, защото химията е достатъчно токсична. При теб как е плана на лечение? Колко курса, през колко седмици?

# 1 137
  • София
Даниела, общо взето - да. Повече или по-малко първите 7-8 дни са най-трудни. Като един дълъг грип. Но, това да не те отчайва, колкото и откачено да звучи - свиква се. А и тези симптоми са докато трае химиотерапия, после изчезват. Затова повечето пациенти ползват болнични докато трае активната терапия. Може би за болките ти трябват по-силни обезболяващи. Но, гледай да не прекаляваш, защото химията е достатъчно токсична. При теб как е плана на лечение? Колко курса, през колко седмици?
Кати Карбоплатина и Паклитаксел 6 курса,през 3 седмици.Да ,гледам да не прекалявам с лекарствата.Най-ме тормозят болките в краката,направо все едно някой пирони ми е забил в стъпалата.Облекчава ме малко само като си потопя  краката в студена вода и като ходя боса.Тегава работа,а за разкош след махането на яйчниците ми преди месец и половина -рязко менопаузата ме хвана-то са едни вълни горещи,то едно неспане по нощите.Ще питам онкото и нещо за сън да ми предпише.

# 1 138
Дани, питай за нещо обезболяващо. Не се плаши, няма да предозираш...а и то след всичко дето ни е минало през вените, обезболяващите няма да са ти най- големия дерт. И гледай да се движиш- в началото е трудно, но като се раздвижиш, ще ти  е по- леко...И да- първата седмица е тегава, ама после просветва. И това ще мине! И колкото да ти е странно, ама се и забравя.
Eyeswideopen, аз съм също с 3+, че и Ки-то ми е много високо..., ама не мисля, че е късата клечка- то хубав рак- няма! Та, факта че съм тук вече бая време и мисля още доста време да съм, е достатъчен, нали?!? Следи се редовно, имай вяра и  се радвай на живота, майната му на рак-а!

# 1 139
  • Варна
Даниела от другата тема,знам,че е желателно при паклитаксел,да се взема антихистамин от рода на Кларитина.При поставяне на растежен фактор също,за да се избегнат тези болки в ставите.Сега прочетох и листовката и там също пише да се прави премедикация с антихистамин и кортекостероид.Знаете ли какво ви слагаха за премедикация.

Общи условия

Активация на акаунт