Ринопластика - тема 3

• 12 795
  • 148
  •   1
Отговори
# 105
Какво е мнението ви за ринопластика в Белисимо?
Току-що гледах по БТВ, че правят. Беше изненада за мен.

# 106

В това предаване, в което ги променят ли?

Ако е в това, по-скоро не. На няколко пъти гледах, че им слагат филъри в носа и не ми хареса резултатът, май един път съм засичала операция и не беше сполучлива.

# 107

В това предаване, в което ги променят ли?

Ако е в това, по-скоро не. На няколко пъти гледах, че им слагат филъри в носа и не ми хареса резултатът, май един път съм засичала операция и не беше сполучлива.

Да, същото. Но този път не беше с филтри в най-горната част, а оперативно.
Направи ми впечатление, че коригираха само гърбицата на носа, а в долната част, сякаш не. Или просто не е било много ок?
Но изглеждаше, че възстановяването е много бързо и без драми и усложнения, на които сме се нагледали.
Но може и да не показват всичко. Стана ми любопитно дали някой има преки впечатления.

# 108
Да, и аз като гледах някое от предаванията, само изпилиха гърбицата, и не стоеше добре. То трябва и стесняване на крилата на носа минимум, а при повечето хора и ноздри, работа по върха и пр. Не знам колко е бързо, дават надписи "90 дни след началото", т.е. за 3 месеца нормално да е възстановен човек, още повече при такава минимална интервенция. Носът спада в продължение на година, но след първите месеци е с минимални темпове. Аз бях на работа няма и месец след ринопластика та и нямаше видими отоци и сини и. Подут е бил леко носът, но предвид намаляването на обема не личеше.

# 109
Каква специалност ще вземе? Stuck Out Tongue Winking Eye
Какво разбирате под "не е специалист"?! Той е лекар, който легално работи в клиника по пластична хирургия под ръководството на други лекари специалисти, за да вземе специалност.
Преди месец ми направи операция на носа и въпреки краткото време, което е минало смея да твърдя, че носа е по хубав от тези на много от изявените специалисти.

Не е редно, човек без специалност, да се прави на специалист. Нали? Тъй-като не е специалист.

# 110
Здравейте, какви са цените при д-р Озай за първа ринопластика? Какви са ви впечатленията?

# 111
Привет!

Да се запиша и аз тук. На 3.4 правих ринопластика и корекция на носната преграда при доктор Kivanc Emre в Este world в Истанбул. Изборът на лекар беше лесен - приятел е на мъжът ми от години, прави ринопластика и гърди на снаха ми. Аз лично ходих на консултация миналата година,  защото ми е важно да усетя човека, освен да обсъдим интервенцията. Бях планирана за началото на февруари,  но в средата на декември се наложи да правя друга операция,  та отложихме.
Причината за операцията- изключително крива носна преграда и затруднено дишане, което с годините ставаше по-зле. И си ми беше много грозен носа де, но си му бях свикнала 😁Чистосърдечно си признавам,  че само за красота не бих си го причинила това изживяване.  Но и не страдам от липса на самочувствие. Обаче реших, че така и така ще страдам, поне да е всичко на куп.
За клиниката и лекаря - само суперлативи. Изключително внимателни, всичко беше страхотно организирано. Аз си стоях в Турция,  имаме семейство. Сега съм 10 дни с нещо като временна шина, после още 10 дни ще нося лепенки. 2 месеца трябва да нося силиконова шина по 18 часа на ден. Това  признавам си, не го очаквах и малко си поплаках 😁 Спането по гръб също ми тежи,  защото операцията ми беше на гръбнака. Като цяло не бях психически подхотвена за следоперативния период и възстановяване, което си е моя грешка. В момента без шината носът горе долу диша, с нея почти не. Знам, че е рано, ама нямам търпение да заработи...

И резултатът веднага след операцията:
Скрит текст:

# 112
Привет, момичета с хубави нослета. До скоро през ум не ми минаваше, че ще чета и тази тема, ама пусто накарах GPT-то да ми покаже как ще изглеждам след лифтинг и той като взел, че ми смалил и носа и нова муха ми влезе в главата. Викам си, ще правя нос. То като е малка корекция, няма да е мега скъпо и няма да има кой знае какво възстановяване. И почнах да ви чета. Еми настръхна ми косата...И се зачудих има ли смисъл да продължавам  дълбаенето по темата или да убивам идеята в зародиш? Та реших да се допитам до вас. Имам прав нос и нямам проблеми с дишането/прегради и т.н. Не е и особено голям, нормален е, ама е леко топчест, камбест и като се усмихна, някакси става още по-широк. Не знам дали успях да обясня добре. За такава корекция, която според мен май е само на върха на носа, пак ли има такова дълго и мъчително въстановяване, риск от дихателни проблеми и пак ли е толкова скъпо? Също крие ли някакви потенциални рискове тази намеса? Изчетох 2 теми, но не намерих отговор на тези въпроси. Простете за дългия пост, ще се радвам на всеки отговор и мнение!

# 113
  • София
Ринопластиката хич не е малка корекция и възстановяването е доста неприятно и дискомфортно ( не е болезнено). Това е най-честата корекция и с най-висок процент неуспешни резултати. Само не знам да коригират.

# 114
Ринопластиката хич не е малка корекция и възстановяването е доста неприятно и дискомфортно ( не е болезнено).
И дълго, и неудобно. Аз (като всички) не мога да нося очила 3 месеца. С 6 диоптъра късогледство съм и слава богу нося лещи, ама ако не можех би означавало, че 3 месеца забравям за живота си изобщо. 
Аз си казах, ама пак да кажа - ринопластиката изобщо не е романтична и драстична промяна за 2-3 седмици,  както изглежда от кифлите в инстаграм. По-добре с тия парички идете на Малдивите 😁

# 115
Здравейте. След години премисляне реших да се подложа на ринопластика чисто естетично (мисля, че нямам УНГ проблем, но може и да имам), тъй като не са малки несъвършенствата по носа ми и в моя случай за ринопластика би си струвал рискът.
Моля за мнения относно добрите специалисти в момента в София и по-конкретно, ако някой може да сподели актуално мнение за д-р Мартин Генов. Знам, че има и значение дебелината на кожата, тъй като някои са тесни специалисти конкретно за даден тип кожа; моята е доста тънка.
Ще съм много благодарна! От търсене и ровене ми стана голяма каша, предполагам при всеки е така.

# 116
И се зачудих има ли смисъл да продължавам  дълбаенето по темата или да убивам идеята в зародиш? Та реших да се допитам до вас. Имам прав нос и нямам проблеми с дишането/прегради и т.н. Не е и особено голям, нормален е, ама е леко топчест, камбест и като се усмихна, някакси става още по-широк. Не знам дали успях да обясня добре.
Аз не бих си го причинила, както си го описала.
Не мога да дишам вечер и мога да спя само ако пръсна нещо в носа. То остави че преградата силно изкривена, ама и алергии, подути лигавици. Денем се ядват нещата. Ще отлагам доколкото мога. Следя все пак тук да съм в час с нещата Simple Smile

# 117
И се зачудих има ли смисъл да продължавам  дълбаенето по темата или да убивам идеята в зародиш? Та реших да се допитам до вас. Имам прав нос и нямам проблеми с дишането/прегради и т.н. Не е и особено голям, нормален е, ама е леко топчест, камбест и като се усмихна, някакси става още по-широк. Не знам дали успях да обясня добре.

Аз също бях с топчест,голям за лицето ми,широк нос и когато се усмихнех падаше и изглеждаше още по-голям и широк. Бонус с това идваше и изкривена преграда,лека гърбица, с години наред,когато си легна нощем подсмърчах и не можех да дишам,в комбинация с алергичен ринит към влага (от Варна съм 😁)  и мухъл.
Мога само да кажа,че съжалявам че не се оперирах по-рано. Вече мога да заспя,докато легна,не хъркам и дишам. Не се измарям толкова,не изпадам в депресивни състояния,което и отчитам на липсата на достатъчно кислород… Чисто естестически и визуално,това също ми повлия на самочувствието в положителен аспект. Всеки трябва да е запознат с рисковете,дори и при най-добрите лекари има шанс 5-10% нещо да се обърка.Следоперативния период и спазването на инструкциите е на 40% важен,колкото сама операция. Все пак наличието на функционален проблем винаги трябва да надделява при решението за такъв тип интервенция. Ако някой иска снимки,мога да изпратя на лично.

# 118
  • София
Цитат
Аз също бях с топчест,голям за лицето ми,широк нос и когато се усмихнех падаше и изглеждаше още по-голям и широк. Бонус с това идваше и изкривена преграда,лека гърбица, с години наред,когато си легна нощем подсмърчах и не можех да дишам,в комбинация с алергичен ринит към влага (от Варна съм 😁)  и мухъл.
Мога само да кажа,че съжалявам че не се оперирах по-рано. Вече мога да заспя,докато легна,не хъркам и дишам. Не се измарям толкова,не изпадам в депресивни състояния,което и отчитам на липсата на достатъчно кислород… Чисто естестически и визуално,това също ми повлия на самочувствието в положителен аспект. Всеки трябва да е запознат с рисковете,дори и при най-добрите лекари има шанс 5-10% нещо да се обърка.Следоперативния период и спазването на инструкциите е на 40% важен,колкото сама операция. Все пак наличието на функционален проблем винаги трябва да надделява при решението за такъв тип интервенция. Ако някой иска снимки,мога да изпратя на лично.

Здравейте, може ли да споделите тук снимките за да са видими за всички, както и да споделите при кого сте се оперирали? Все пак точно затова е темата, за взаимопомощ.
Благодаря! Simple Smile

# 119
Madlady,
Да, разбира се – нямам абсолютно нищо против да помогна и да споделя опита си. Винаги съм се стараела да бъда максимално изчерпателна и полезна с информацията, когато някой има въпроси.Оперирана съм в Истанбул и съм доста добре запозната както с процеса, така и с града като цяло.

По отношение на снимките – предпочитам да не качвам лични такива тук, тъй като остават постоянно в публичното пространство. Надявам се да ме разберете.

Ако мога да помогна с информация, насоки или личен опит – съм насреща. 😊

Общи условия

Активация на акаунт