Ринопластика - тема 3

• 7 539
  • 82
  •   1
Отговори
  • София
Ринопластика е името, дадено на хирургичната операция, извършвана за промяна на формата на носа. Причините за ринопластика включват възстановяване на деформации при нараняване, промяна на външния вид на носа, коригиране на вроден дефект или подобряване на дишането и отстраняване на функционални проблеми.
Както при всички големи операции, ринопластиката крие различни рискове. Това са рискове, които се крият при всяка всяка една операция като например инфекция, кървене или нежелана реакция към анестезията.

Съществуват отделни рискове, специфични за ринопластиката. Те включват: затруднено дишане през носа, трайно изтръпване в и около носа, асиметрия на носа, болка, обезцветяване или постоянно подуване, белези, перфорация на преградата и необходимост от допълнителна хирургична интервенция. Разбира се, това е информация, с която пациентът е необходимо да бъде запознат преди да се подложи на такъв вид оперативна интервенция. За да бъдат рисковете сведени до минимум, е важно да се доверите на опитен лекар в областта. Преди да се пристъпи към етапа на планиране на ринопластиката, се провежда консултация между лекаря и пациента, която разглежда етапа на ринопластиката, за да се определи дали хирургичната операция ще бъде ефективна. По време на консултацията се обсъжда медицинската хронология на пациента в случай на предишни операции на носа. Най-важният въпрос, който лекарят ще зададе, е за мотивацията и целите на пациента за подлагане на операцията. От изключителна важност е да бъдете напълно искрени с лекаря, за да може той да сподели дали желаната цел и резултат са постижими.
Обикновено престоят в болницата е един ден. Тъй като операцията се извършва под пълна анестезия, е възможно през първите няколко дни да изпитвате сънливост и бавни реакции. Поради това може да е от полза приятел или член на семейството да остане с Вас, за да съдейства при нужда.

Двата основни подхода, използвани при ринопластиката за интервенция във външните и вътрешните части на носа, се наричат ​​„Отворена ринопластика” и „Затворена ринопластика”. Разликата между двете техники е в хирургичния подход – с отворена техника се прави малък разрез на върха на носа (колумела) и кожата на носа се отстранява напълно и може да се осигури директен изглед на цялата анатомия. При затворената техника процедурите се извършват под малко по-ограничен поглед, само чрез разрези, направени през носа, без да се прави разрез в предната част на носа.

Подготовка преди ринопластика:
Две седмици преди операцията е необходимо да се избягват лекарства, които разреждат кръвта. Трябва да се използват само лекарства, одобрени или предписани от Вашия хирург.
Също така трябва да се избягват всички, билкови, естествени лекарства и добавки. Необходимо е също така пациентът да спре тютюнопушенето. Пушенето забавя процеса на възстановяване след операция и увеличава вероятността от инфекция.

Спадане на отоците след операцията

старата тема - в първия й пост също има интересна информация.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 19:20 от bubanka

# 1
Здравейте! Колко време след ринопластика може да се прави карбонов пилинг?

# 2
Здравейте, надявам се на отговор от дамите,които са с септоринопластика/ринопластика. Много ли е различен носа 6 месеца след операцията и веднага след операцията(на операционната маса)? Видях снимка на моят нос преди операцията и веднага след това от операционната маса и ми се струва повдигнат и скъсен носа. Дали може да кажете дали ще падне върха с времето? Благодаря! Разбрахме с доктора за естествен резултат и много се притеснявам да не остане така. На 3 ден от операцията съм.

# 3
Да, доста се променя, бъдете търпелива🙏

# 4
  • София
Аз съм почти година след операция. Сравнявайки снимки от първите седмици след махането на лепенките и сега година по-късно при мен промяна няма (освен, че вече няма оток)
Връхчето и формата са същите, но е по-малък ,защото спадна отока

# 5
При кой лекар бяхте Вие?

# 6
При кой лекар бяхте Вие?
При доцент Илиев в град Варна. Ще споделя впечатления след махането на превръзката.

# 7
Здравейте! Може ли актуална информация за цените на ринопластика в Турция?

# 8
  • София
При всеки лекар е различна цена - от 2000 до 10000+ евро.

# 9
На 14 януари си правих септоринопластика/ ринопластика при др Бурак Демирел в гр. Чорлу в Турция. 3800евро беше цената за операция + 3 дни в болницата и храна за мен и мъжа ми. И имаше преводачка, която беше към болницата и за нея не се доплащаше допълнително.

# 10
  • София
На 14 януари си правих септоринопластика/ ринопластика при др Бурак Демирел в гр. Чорлу в Турция. 3800евро беше цената за операция + 3 дни в болницата и храна за мен и мъжа ми. И имаше преводачка, която беше към болницата и за нея не се доплащаше допълнително.
Как мина, доволна ли сте (доколкото е възможно на този етап)? Странен ми е малко този доктор - голяма реклама му върви в България, доста агресивна бих казала, пък в чужбина никой не е чувал за него, което ми е странно.

# 11
Да Ви кажа аз него не го бях чувала от реклами и тн. Дори в групите по Ринопластика не го бях срещала много. За него научих от моя приятелка, ковто си прави носа миналата година и ми хареса.
Иначе съм доволна за сега от възстановяване, отношение и тн. Вижда ми се по-вирнат носа отколкото исках, но както доктора така и всички останали казват, че се оправя с времето.
Други забележки за момента нямам, ще споделя след някоя и друга седмица пак.

# 12
  • София
Бурак Демирел от Чорлу много е вдигнал цените. Преди няма и година като търсих и проучвах доктори за моята операция цената му беше 3000€… не му се доверих. Просто така го усетих
Но да..цените варират много в голям диапазон

# 13
Бурак Демирел от Чорлу много е вдигнал цените. Преди няма и година като търсих и проучвах доктори за моята операция цената му беше 3000€… не му се доверих. Просто така го усетих
Но да..цените варират много в голям диапазон

Така е, да. Моята приятелка се е оперирала при него миналия януари и цената е била 3000евро, преди нея - нейна приятелка за 2800евро.. Явно аз съм “късметлийка” 😅
Иначе пусках запитване към Алев и Озай - при тях беше 5500евро, но някакси те не ми вдъхнаха доверие. Важно е да си слушаме интуицията, поне се надявам да не ме е подвела мен.

# 14
Здравейте, много хубава тема. Мисля тази година и аз да се оперирам като за сега съм се спряла на доктор Comert Sen. Има доста хубави отзиви за него. Като най-много ме спечели с това, че може деня след операцията да се прибера до България, което ме устройва перфектно, защото съм с малко дете и таткото няма да се справи 10 дена без мен. Та въпроса ми е има ли други, оперирани при него, които са се прибирали за седмица и после са се връщали за махане на лонгетата ? Това не крие ли рискове? Как се справят по пътищата и ще съм благодарна и на мнения за самата работа на доктора. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт