Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 17 934
  • 268
  •   1
Отговори
# 120
Аз също запазвам по малко от любими парфюми - дори само носталгично да си спомням за тях Heart

# 121
  • Down south
Eто този е,една фирма за аналогови парфюми.
Нищо не излиза при търсене?

# 122
  • Истанбул
https://www.parfumevi.com.tr/parfum-markalari.От този сайт поръчвам,но не доставят до страни извън Тр.Има ги и в Trendyol

# 123
Здравейте! Исках да се включа в темата защото по една или друга причина повечето парфюми в моята колекция ( около 150 бр.) са рядкости. Направих някооко снимки- може някой да си познае стари любимци.

# 124
  • Deutschland
Разкош ♥️.
Този на втората снимка с бялата кръгла капачка кой е? Благодаря.

# 125
  • София
Супер колекция и любимата Max Mara видях.

# 126
Прекрасна колекция, щастлива да си я ползвате! Любимият Fragile...

# 127
Разкош ♥.
Този на втората снимка с бялата кръгла капачка кой е? Благодаря.

О, това е една лимитка на Герлен излязла за 14 февруари и се казва Philtre d’Amour. Много бързо изчезна, а където се намираше струваше безбожно. Красив съвременен шипър.

МаксМара и аз я харесвам, но не е трайна.
Фражиль много години не можех да го нося. А сега съм луда на тема тубероза, събирам под дърво и камък туберози всякакви и да ви казвам ли, че Фражиль ми е една от най- любимите…

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 23:58 от Анка2025

# 128
Max Mara Le Parfum  имам и при мен е убийствено траен, държи и след къпане. Пазя си го като очите си. За него се присещам веднъж годишно, пръскам, изкеяфям му се и го прибирам в най-тъмния ъгъл на шкафа.

# 129
Max Mara Le Parfum  имам и при мен е убийствено траен, държи и след къпане. Пазя си го като очите си. За него се присещам веднъж годишно, пръскам, изкеяфям му се и го прибирам в най-тъмния ъгъл на шкафа.

Да, но това е друг парфюм. Аз не успях да се сдобия с него.  А този е нетраен и интимен.
Аз ей така се кефя на Гучито, което от 30 мл. е по-малко от половината. Жал ми е да го ползвам. Безумна красота и съвременните Гучита не могат да му стъпят на малкия пръст.  Въпреки че и той не е много траен и шлейфов, но съм готова да му го простя (аз принципно съм разглезена на тема трайност с този винтаж, който е абсолютно неизтребим)

Зад него и Лолита Лемпика са два мои любимци- Тифани и Ферре 20. Бих изкупила всичките "капки" с разноцветни капачки на Тифани и Ферре20 още поне 2 шишета по 100мл.  Но уви!

А забеляхахте ли зад Дракона NU (YSL)? И то концентрация EDP в шайба и то 100 мл. Е, няма такава красота. Относих си го.

Хайде още 3 любимеца - Хабанита във версия “ златни рамена”- така я наричат най- страхотната. Убийствена трайност и шлейф. Запълва  пространството. Givenchy Dahlia Divin Noir - за съжаление cамо 30 мл. Бях обсебена от тези “запалки”, които влизат в малката чантичка.
И разбира се Фиджи- от него имам 2 от различни години. И днес съм точно с него. )) Ами пролетно ми е )))

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 09:10 от Анка2025

# 130
  • Пловдив
Безследно изчезнаха много мои любимци -
Nature Millenaire Yves Rocher /кафявият/ - https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Nature-Millenaire-9831.html;
Naomagic Naomi Campbell - https://www.fragrantica.com/perfume/Naomi-Campbell/Naomagic-791.html;
Kenzo Jungle le Tigre Kenzo - https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Kenzo-Jungle-le-Tigre-435.html - имам "слончето", но не е съвсем същото.
На младини харесвах унисекс аромати. Затова ще прибавя първообразите на Kenzo Jungle Homme и Acqua di Gio Giorgio Armani for men, kakто и Omnia Crystalline Bvlgari for women.
Имам нищожно количество от Crystal Noir Parfum Versace for women, старата версия.
Не мога да попадна на толкова запомнящ се парфюм напоследък...

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 14:35 от sunflower

# 131
Може ли описание на Naomagic? Чела съм, че е бил любимец на много жени преди години.

# 132
  • Пловдив
Хмм, не знам защо не работи линкът...

# 133
Няма начин- всичко тече и се променя...Има парфюми, които толкова бързо изчезват, че едва сме успяли да забележим, че съществуват.

Друг е въпросът, че преди 30-тина години даже евтините парфюми бяха с трайност и шлейф, каквито днес се срещат само сред малка част от нишевите и то с фантастична цена. И всеки с много специфичен характер, а днес са всички на едно лице. Може ли да се пръснеш с Ангел Еликсир и още преди да си излязъл от къщи да не усещаш нищо? Това Мюглер ли е или подигравка?

# 134
Друг е въпросът, че преди 30-тина години даже евтините парфюми бяха с трайност и шлейф, каквито днес се срещат само сред малка част от нишевите и то с фантастична цена. И всеки с много специфичен характер, а днес са всички на едно лице. Може ли да се пръснеш с Ангел Еликсир и още преди да си излязъл от къщи да не усещаш нищо? Това Мюглер ли е или подигравка?
Това не го вярвам, честно казано... Имам го и е траен. От 7 сутринта като се пръсна до вечерта го усещам. На косата и на следващия ден леко се долавя.

Общи условия

Активация на акаунт