Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 19 318
  • 274
  •   1
Отговори
# 135
Това не го вярвам, честно казано... Имам го и е траен. От 7 сутринта като се пръсна до вечерта го усещам. На косата и на следващия ден леко се долавя.

Аз го имам от вчера. Купен заради фантастичната промоция в makeup- 116 лв- 50 мл. Сутринта на тръгване за работа се поливам, слагам го даже в чантата предвидливо, защото съм сигурна, че няма да издържи до довечера и дали има 10-15 минути до илизане, въобще не го долавям вече... МОЛЯ?Dizzy FaceOpen Mouth Ооооо....я си вземи Делина в чантата да ти е мирна главата! И така, цял ден ухая на Делина. Ангелът го няма никакъв. И цял ден си мисля що за боклук по дяволите купих?

# 136
Може да е заради сайта, не заради парфюма. Нетраен Ангел и то само за 10-15 минути... Flushed

# 137
Може да е заради сайта, не заради парфюма. Нетраен Ангел и то само за 10-15 минути... Flushed

Какво му е на makeup? Нормален сайт! На вид Ангелът е съвсем читав. Просто с другите ми парфюми не може да конкурира като сила и трайност, аз не съм свикнала да не усещам парфюма си.

# 138
Хайде сега, приказки от 1001 нощ, от сайта било. Говорите колкото да се намирате на работа.

Има състояние наречено парфюмна аносмия, когато свикваме с аромата и не го отчитаме върху себе си. Това не означава, че парфюма не е ок, или не излъчва. Често се получава едно преполиване и тровене на околните. Най-често и с парфюми на Монтал, което е смърт, особено в затворени пространства.

Аз имам Делина, 10000% оригинална, ми не я усещам върху себе си. Околните обаче говорят за шлейф, колко е трайна и пр.

Че много от парфюмите са реформулирани и с нови съставки е ясно, затова и ценим съкровищата от 90-те и началото на 2000-те. Толкова неща са забранени за ползване вече в парфюмерията, че осакатиха куп любимци. Но това е друга тема.

# 139
Понякога "излъчването" на парфюмите може да е свързано с топлината на тялото, някакви други състояния - спокойствие/нервност, стрес, настроения, хормони ..... Забелязала съм го по себе си един ден много силно, след няколко дни - не го усещам. Но, за някои може да зависи и от сайта или от къде е вносът. Аз имам "нов" Angel", миналата година го купих на промоция от Нотино и е много траен и като мирис се доближава до "стария", употребявала съм го още от времето на "капките".

# 140
Е, да сравняваш белоцветен Ангел и Делина не е коректно. Освен това вероятно вие имате аносмия към някое от белите цветя и не си го усещате, но околните го усещат.

# 141
Съвем ясен ми е сайтът, няма нужда от грубости. Имам достатъчно парфюми и не пазарувам онлайн от вчера.

# 142
Е, да сравняваш белоцветен Ангел и Делина не е коректно. Освен това вероятно вие имате аносмия към някое от белите цветя и не си го усещате, но околните го усещат.

Защо да не е коректно? Делина е нежен розов парфюм. Еликсирът е по-скоро еликсир, а не нежен белоцветен парфюм. Би трябвало точно той да надделее между двата, нали? Сега разбрах защо всички го хейтят толкова.

Аз предполагам, че съм имала някакъв остатъчен аромат от Ангела на излизане, но явно е бил толкова слаб че ме вбеси. Аз напоследък нося туберози и дрехите ми миришат със седмици. Да предположим че съм наслоила Делината към нещо си от Ангела, ами няма никакъв помен от него. Кабинетът ми ухае цял ден на Делина, като вляза отвън и се разтапям от блаженство. Къде е скапания еликсир?

Сега погледнах- авторът на Делините е Куентин Биш. Той е направил и прословутия Ганимед и модерния напоследък Тилия. А за Мюглер е направил 3 парфюма- Angel Iced Sar, Angel Nova, Angel Muse. От трите имам първия и не мога да кажа че е нетраен. Трябваше да купя Нова. Ето това е. Този Еликсир съвсем не е нито еликсир, нито Мюглер. Е,....поне не е Куентин Биш )))) Другия път ще си купя Тилия.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 15:56 от Анка2025

# 143
Делина определено не е нежен розов аромат. А е убийствено остри пищящи рози с личи и конски дози мускус. Нишов парфюм е и е много скъп. Марката цели нарочно трайност и силно излъчване, защото клиентите им го търсят преди всичко и плащат точно за него, а не за сок и съставки.
Еликсира Ангел само се казва така. Не е Еликсир, а е срам за марката, защото се състои само от бели цветя, а всички знаем, че Ангела е пачули и карамел. Бели цветя в Ангел няма и няма и да има повече, освен ако не са луди. Евтин, масов парфюм, който е със средна трайност и никакви продажби, затова е без пари в нета постоянно.

# 144
Делина определено не е нежен розов аромат. А е убийствено остри пищящи рози с личи и конски дози мускус. Нишов парфюм е и е много скъп. Марката цели нарочно трайност и силно излъчване, защото клиентите им го търсят преди всичко и плащат точно за него, а не за сок и съставки.
Еликсира Ангел само се казва така. Не е Еликсир, а е срам за марката, защото се състои само от бели цветя, а всички знаем, че Ангела е пачули и карамел. Бели цветя в Ангел няма и няма и да има повече, освен ако не са луди. Евтин, масов парфюм, който е със средна трайност и никакви продажби, затова е без пари в нета постоянно.

Е сега...за теб са пищящи, за мен са си много даже нежни. Grinning Аз 2 години не го ползвах, че ми напомняше Роузес Мъск на Монтал, но точно сега са ми прекрасни нежни рози и малко мускус за разкош. Не повече от на Нарцисо Родригес. Ами това е НОРМАЛНА трайност и излъчване. Всичко останало е "поливашки", които нито ти, нито друг забелязва.
Колкото до белите цветя, няма нищо лошо в това. Предпочитам бели цветя отколкото кокос и ананас.  Безброй скъпи нишови парфюми са с бели цветя и се продават като топъл хляб 5 пъти по-скъпо. Но с такава нищожна трайност и никакъв шлейф просто няма да се разберем. Пълна катастрофа.

# 145
Днес с нова придобивка - 30-чка Fendi L'Aquarosa, спрян и вече труден за намиране. Пролетен и нежен парфюм за делничен ден.
Сред нишовите откривам аромати, които сякаш пресъздават старите съкровища, лошото е, че не са често явление и невинаги са достъпни на бг пазара.
П.П. Ядосвам се на Старкорп, спрени парфюми са ги разлели на отливки Rage

# 146
Днес с нова придобивка - 30-чка Fendi L'Aquarosa, спрян и вече труден за намиране. Пролетен и нежен парфюм за делничен ден.
Сред нишовите откривам аромати, които сякаш пресъздават старите съкровища, лошото е, че не са често явление и невинаги са достъпни на бг пазара.
П.П. Ядосвам се на Старкорп, спрени парфюми са ги разлели на отливки Rage

Оооо хубав е аз съм го имала. Сред нишовите и аз намирам заместници на някои стари съкровища. Диа Амуаж си е просто Клима Ланком, а френския букет на BDK  ще ми замени безумно любимия Калеш, който уви е на свършване.

Аз вчера също получих едно спряно парфюмче- A Scent by Issey Miyake. Цитруси и тревна зеленинка- супер за летните жеги. Преди години не понасях тези свежаци на Мияке, а сега са ми много симпатични. Чух че бил починал.

# 147
Страхотна тема! В колекцията си имам огромен брой аромати, които отдавна не се продават или са напълно променени като формула. Като се замисля, сигурно повечето са такива. Някои откровено ми липсват за постоянно носене, като например оригиналният Alien. Имам негово шише, закупено месец след лансирането му през 2005 г., в което да са останали едни оскъдни 6-7 мл. Според мен този божествен парфюм няма вече много общо с edp версията, която се продава в момента. Купувам си редовно новите фланкъри, наслаждавам им се....но оригиналът си беше друга лига.

Същото е и положението с друг мой ретро любимец - Rush на Gucci. Имам ново голямо шише, но все още си пазя и старото, което съм купувала преди 20-тина години. Ароматът бих казала, че си е същият, но трайността - уви, не е.

Особен сантимент имам и към Miss Dior Chérie. Пазя си го много, защото в новите Мис Диор версии никога повече не усетих и полъх от тази разкошна нотка на карамелизирани пуканки и диви ягоди, които усещам в оригинала.

Oт парфюмите, които вече не се продават, ми липсват най-много Venezia на Laura Biagiotti (добре, че са имитационните парфюми, за да мога да го нося, просто го обожавам този парфюм), Midnight Poison на Dior, Boudoir на Vivienne Westwood, Fragile на Gaultier, Stylessence на Jill Sander.

# 148
  • Пловдив
Естествено, че се копират стари парфюми. Т.нар нишови парфюми се опитват да наподобяват излъчването и класата на изчезнали парфюми, да копират усещането за лукс. Получава им се само с цената, в повечето случаи неоправдана, и с мощната реклама на инфлуенсъри. В едни други времена, без ингернет и съпътстващите екстри, нямаше как да придобият популярност, защото всъщност са едни копия без креативност. Днес парфюмите са индустрия, реклама и нищо общо с изкуство. Флаконите, в повечето случаи, с тази мода за минимализъм, го докарват на шишета за шампоан. Къде е Лалик, с тежките кристални шишета, къде е Делина с тия евтини пискюли.....

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 18:24 от dazel

# 149
За Делина не знам, но много хора се оплакват от трайността на някои от другите ПДМ. Дори не съм си направила труда да тествам.
Заради масовата мода по-млади нишови марки приключват, преди да са започнали. Има много спрени парфюми от 2017 г. и 2018 г., хубави, интересни композиции, но без особен успех. Бях очарована от Симими с парфюмер Пауло Теренци, преди като ги имаше в мейкъп, ги пропуснах заради цената. После пробвах и 2 много ми харесаха, естествено без наличност.
Спряха толкова красиви парфюми за сметка на ужасно скъпи и напълно безполезни фланкъри.
Продължавам да негодувам срещу наложената "мода" да мирише на пот и на мръсни чаршафи, отврат.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 20:59 от BillieCross

Общи условия

Активация на акаунт