Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 25 414
  • 437
  •   1
Отговори
# 390
Това е автентичната,най-позната бутилка на" Бич Може"
Възможно е, не споря. Все пак етикета не мога да го разчета от времето.

# 391
  • някъде под слънцето...
Това е автентичната,най-позната бутилка на" Бич Може"
Определено "Може би"  си беше класика...
С етикет, без етикет, е напълно  разпознаваема
Предполагам, че е един от най популярните полсин парфюми  по онова време.

Пани Валевска навлязоха доста по късно, но  не успяха да се популяризират.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 11:49 от sl

# 392
Не знам какво му харесвате на тоя Бич може. Имахме близки поляци, които ни подаряваха непрекъснато. Е, и тогава, с майка ми никога не сме го ползвали. Винаги успявахме да се сдобием с истински френски парфюми. То,  по онова време нямаше и ментаци, де.

# 393
Пони, може би е въпрос на вкус. По едно време и аз мислех, че само френските производители са топ, но в последствие открих за себе си и италиански, английски, немски и испански марки, които много ми харесват. Не говоря само за парфюми но и за тоалетни води, афтършейф, крем за лице, сапуни за бръснене....  
От друга страна ароматите носят и спомени които са ни особено скъпи.
А и човек с времето си променя вкуса и към ароматите.
Всичко е въпрос на личен избор според мен Simple Smile

# 394
Едно време не можехме много да си подбираме марки. Каквото ти внесат - това. Помня, че когато завършвах училище бяха внесли мъжка козметика на Хетрикс (мисля, че така беше) и всичките ми съученици миришеха еднакво. Но специално полските парфюми не бяха на голяма почит. Имаше само един, който минаваше за топ, все едно, че е френски. Не съм го имала и не помня как се казваше, помня, че беше в едно синьозелено шишенце. Сега има много марки и френските парфюми не са такъв еталон, какъвто бяха преди.

# 395
  • някъде под слънцето...
Това с "френските парфюми" като синоним на качествен, добър  и скъп парфюм съм го чувала само в България.
А не е като да не общувам с парфюмани от доста страни.

# 396
Е, Франция традиционно си е свързвана с парфюмерията, нали Грас винаги е бил смятан за ''световна столица на ароматите'', Версай е бил ''парфюмният двор'', а Франсоа Коти смятан за баща на съвременната парфюмерия? Френски парфюм, като символ на качествен аромат, далеч не е българска измишльотина.
Със сигурност хубави парфюми не се произвеждат само във Франция, но поляците никога не са били фактор навремето, освен с това Бич Може, в соц блока, поради нямане на друго.

# 397
  • София
Момичета и момчета, а кой е парфюма в дясно- малкото квадратно бутилче? Спомням си в детството, че мама и баба имаха такъв. “Бич може” също беше постоянно присъствие. Но онова мъниче съм го забравила.

# 398
Не съм много съгласен с това, че нямаше в соц. блока други фирми. Имаше немски на Florena. По едно време и едноименния крем с лайка го имаше и тук след промените. Вярно, не беше популярен но го имаше.

# 399
Не знам какво му харесвате на тоя Бич може. Имахме близки поляци, които ни подаряваха непрекъснато. Е, и тогава, с майка ми никога не сме го ползвали. Винаги успявахме да се сдобием с истински френски парфюми. То,  по онова време нямаше и ментаци, де.
Въй и аз никак не го понасях, майка ми купуваше от полякините на морето, но аз не го крадях. Виж Нина Ричи от Корекома яко и изпръсквах, как не забелязваше не знам! Joy

# 400
  • Deutschland
Флорена съществува още, но май само кремове правят. Парфюми не съм забелязала да имат.

# 401
  • на терасата
Имам желание да понося нежни, пудрени теменужки. Парфюми с бонбони теменужки има, но категорично не ги харесвам. Някой познава ли нещо подобно на Balenciaga Paris или V Ete Valentino?
Пиша тук, защото двата парфюма отдавна не се предлагат и е по-вероятно някой в тази тема да ги познава. Дори и да се намират в някой еbay не мисля, че бих рискувала с покупка. Търся подобни на тях, които мога да намеря и пробвам.

# 402
  • някъде под слънцето...
Е, Франция традиционно си е свързвана с парфюмерията, нали Грас винаги е бил смятан за ''световна столица на ароматите'', Версай е бил ''парфюмният двор'', а Франсоа Коти смятан за баща на съвременната парфюмерия? Френски парфюм, като символ на качествен аромат, далеч не е българска измишльотина.
Със сигурност хубави парфюми не се произвеждат само във Франция, но поляците никога не са били фактор навремето, освен с това Бич Може, в соц блока, поради нямане на друго.
Мисълта ми беше че има невероятни парфюмни шедьоври,  на  не френски брандове.
Това, че даден парфюм е френски, не го прави нито по качествен, нито по хубав, нито по скъп, нито по велик, нито по престижен.

Никой тук не е твърдял, че полските парфюми са били върха на парфюмерията.
"Може би" най вероятно е сантимент на всички, не защото  е "велик" , а защото има сантиментална стойнсот и носи спомени за  мама и детство .
Освен това през 70 и 80 те години, френските парфюми се намираха по всички районни универсални магазини, а и всички пътуваха безвизово до Париж , за да посетят бутиците на Шанел, Диор...
В Кореком пазаруваха всички..., нищо, че там птодаваха  Мазуми.и Импревю  а малконпо късно и парфюми ма Буржоа, вярно  последните бяха френски.
С мниго голям късмет и големи връзки, можеше човек да се докопа до някоя Нина Ричи в някоя "Валентина"

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 23:00 от sl

# 403
  • София-в сърцата на моите деца
Имах приятелка, на която баща й работеше в Либия и си пазаруваха от Кореком парфюми!  В носа ми се е набило нейното Фиджи! Голям мерак ми беше да го имам. Е, вече го имам, но не е същата миризма или аз съм се повредила!

# 404
Мда... "Мазуми" /още си спомням как изглеждаше/ и "Фиджи". Сестра ми, докато следваше, лятно време работеше с англоговорящи туристи и естествено получаваше някакви бакшиши в долари и се уреждаше да взима по някой парфюм от "Кореком". Отделно и от "Валентина" /не е във връзка с парфюмите, но си спомням как оттам си купих цветни, дантелени бикини на "Триумф" за 5 лв. броя. Когато баба ми ги видя помисли, че може да съм ги купила за някоя кукла - беше шега, разбира се, а и аз бях вече голяма за кукли/.

Общи условия

Активация на акаунт