Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 25 618
  • 444
  •   2
Отговори
# 375
О, да, и "Беата", изобщо по едно време имаше доста полска козметика, също и Дермакол, но дали не беше чешка тази фирма?

# 376
  • Deutschland
Помня Беата,  бях дете, сигурно в детската градина. Първият ми парфюмен спомен, какво ли не бих дала за да го видя и усетя пак. В червената бутилка.
Чарли го има още, Бич може също. Вероятно със съставките, одобрени от ЕС 🥴. Синият Чарли е много силен и задушаващ, едно време майка ми го ползваше много.

# 377
Имам и мътен спомен, за черната котка, Бон  Шанс... Сюрприз в  миниатюрни флакони...

В подобен флакон ги помня аз.

Фрау С,  Беата беше в лилав, не червен флакон

Може би го бъркаш с Бич може.

# 378
  • Deutschland
Вероятно да, но аромата му беше по-различен от Бич може в малките бутилки.

# 379
  • Истанбул
Като студентка съм ползвала крем "Ерато "с  масло от жожоба.Беше с прекрасен аромат.Пак по същото време състудентите ми бяха подарили парфюм Оптимум,явно имитация на Опиума на ИСЛ,с изумителна трайност и шлейф.

# 380
А BIC-четата помните ли? Червеното и синьото бяха жестоки!

Моите три непрежалими от старите времена са Тифани, Маж Ноар и бялото Трусарди.

Иначе дълбоко в шкафа кътам една Nahema и малко от този.

# 381
А тези BIC-чета дали се намират все още?
Аз си падах по червеното и зеленото... Heart

А BIC-четата помните ли? Червеното и синьото бяха жестоки!

Скрит текст:
Моите три непрежалими от старите времена са Тифани, Маж Ноар и бялото Трусарди.

[/spoiler]

# 382

Този парфюм на Hermes е уникален и пристрастяващ... Търся го отново или ако има подобен на него..

# 383
  • Истанбул
Преди много години,когато търсех някакви документи,попаднах на бабината чанта.Заедно с копринената кърпичка,червилото, портмонето с огледалце, се криеха и тези красоти.Heart

# 384
В ам.Ибей го има, но докарването за мен е мисия невъзможна. Видях и дюп на Тифани там, казват, че е много сполучлив, ама...

# 385
  • някъде под слънцето...
В Пловдив имаше само един Бонжур до кино Балкан.Запомнила съм, че продаваха  Ив Роше, макар, че  показаната Кантата си я бях взела от парфюмерията на Евмолпия.
Първите години тук бях фен на Ив Роше и често наобикалях магазините им,Обожавах сезонните им каталози, тогава във формат списания.Цветни, лъскави, гланцирани,Харесвах, Минг Шу и Шафали, докато  не пуснаха този
  .Беше любов от първо помирисване.Няколко години  беше  мой парфюмен подпис , 
 Харесвам Парфюм де Ерме,  също , Руж, Калеш, Ирис, 24  Faubourg... носят ми невероярно усещане, макар и рядко да посягам към тези  винтижни
Като почитател на старите  Герлени мислех, че ще си допаднем с Нахема,  но тя така и не ме хареса и тази красавица  замина при парфмна фея в България

Този  го последва

Още красавица на Герлен,  .
Бях се "запасила " с втора,  която  също замина .при  парфюмно зависима сродна душа.
В районната поща ме познава по име, защотомнепрекеснато пращах или получавах парфюми, отливки, проби...
Помня оноеа  време,  общувах с мниго парфюмни феинот с които все нещо си разменяхме или  изпращах някой желан винтиж  по поръчка...
Преди 15 - 20 години все още имаше малки семенми парфюмерии , където се намира съкровища на сносни цени, но  сливането на парфюмерийни вериги ги.унищожи и сега да се открие винтиж в магазин е мисия невъзможна

# 386
И аз имам стари съкровища, пазя ги като очите си. Само при особени случаи ги нося, особено Le Roy Soleil, любимец ми е и когато съм с него, не остава не забелязан. Жесток парфюм е! Обичам да ги държа в ръка, шишенцата са като произведения на изкуството. Като бижута.
Скрит текст:
Ето някои от тях:

Снимките са мои.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 09:30 от Sysly

# 387
  • някъде под слънцето...
И аз имам стари съкровища, пазя ги като очите си. Само при особени случаи ги нося, особено Le Roy Soleil, любимец ми е и когато съм с него, не остава не забелязан. Жесток парфюм е! Обичам ги държа в ръка, шишенцата са като произведения на изкуството. Като бижута.
Скрит текст:
Ето някои от тях:

Снимките са мои.
Прекрасни снимки, успях , да изровя от времето  когато бях "обсебена"., качеството е под нулата, но са поне отнпреди 15+ години, тогава  бях въодушевена да  снимам част от наличностите.Отдавна съм изтрезнала ...а интогава имах доста по малко парфюми.Сега са прибрани по различни кути и шкафове и не ми се занимава с вадене и прибиране...
Скрит текст:

Инчиститенпарфюми
]

# 388
Средно шишенце е парфюм с аромат на жасмин Simple Smile

# 389
  • Истанбул
Това е автентичната,най-позната бутилка на" Бич Може"

Общи условия

Активация на акаунт