Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 17 687
  • 268
  •   2
Отговори
# 180
А моят първи личен парфюм беше един Lanvin , бяха ми го донесли от чужбина. Не го помня как се казваше точно. Шишенцето още е прибрано някъде в майка. Ако го намеря ще го снимам.

Ако някой срещне някъде моето кензо, моля да пише. Време е за море, а аз нямам парфюм 😂😂😂

# 181
  • Пловдив
Да ви споделя и аз една снимка на моите антики, само дето аз не ги пазя от миналото, а ги "ловя" в днешно време, откъдето намеря. Когато аз бях дете, тъкмо навлизаха Avon и Оriflame и първите ми лични парфюми бяха оттам. Майка ми обаче, винаги си носеше интересен аромат в дамската чанта и имаше няколко, които стояха високо на секцията, заради които постоянно се катерех да мириша. Опияняваха ме...направо подушването си беше цял експириънс и караше ендорфините ми да скачат до небето. За съжаление, съвременните аромати изобщо не ми носят този вайб, а ми напомнят по скоро на аптека. Ето някои от колекцията ми:

Имах този по средата,  даже бях забравила за него... Наф-Наф, нали? Много го харесвах! Heart

# 182
Да, Une touche de Naf Naf.

# 183
  • Deutschland
А моят първи личен парфюм беше един Lanvin , бяха ми го донесли от чужбина. Не го помня как се казваше точно. Шишенцето още е прибрано някъде в майка. Ако го намеря ще го снимам.

Ако някой срещне някъде моето кензо, моля да пише. Време е за море, а аз нямам парфюм 😂😂😂

Цената не знам дали отговаря, но
(линка не работи)

# 184
# 185
# 186
  • Deutschland
В Амазон и Ибей го има.

# 187
Влезе ми една муха в главата и не мога да не я споделя с вас. Аз никога не съм помирисвала легендарната Джулия (но съм сигурна, че някои ден ще я намеря), обаче скоро се сдобих с "Pavlova", лансиран през 1977г. Парфюмът носи името на известна балерина - Ана Павлова. Интересна композиция е, пудрен, но със свеж полъх като се усеща здравеца. Понеже много дами описват Джулия като аромат на здравец, се чудя дали не са опитали да имитират този парфюм?
https://www.fragrantica.com/perfume/Payot/Pavlova-5731.html , ако някой може да се ориентира по пирамидата. За съжаление, никой около мен не помни Джулията и няма как да ми помогнат...

Също така, кутията ми даде препратка към кутията на Джулия.

Някой познава ли двата парфюма, дали може да се прави аналогия?

# 188
Хайде да покажа и моето “Нафнафче”. Малко е останало, буквално за спомен… Божеее колко обичам алдехиди, не е истина просто! Heart Eyes

Онзи ден се влюбих в едни съвременни алдехиди, но пусто… защо струват 600 лв ?

# 189
Взех да се влюбвам, съвсем неочаквано за мен, в “зелени” парфюми. За двата отлаво и отсясно споменах, купени съвсем наскоро, а в средата е стара любимка, която винаги обожавам да нося лятото, с доматени листа. Отдясно е УЖ туберозна лимитка, само че тубероза тук не чувствам- просто красив зелен аромат. Покрай тези любимци взех да тествам всичко що е в зелен цвят. Grinning

# 190
Кое е парфюмът с доматените листа? Не мога да разчета.

# 191
Кое е парфюмът с доматените листа? Не мога да разчета.

Това е  Hot couture White collection Givenchy

Тези зелени красавици много наподобяват Gucci Envy, така че спокойно мога да го наредя до тях

# 192
Много обичам парфюми, винаги съм се интересувала и купувала, също съм получавала много подаръци парфюми. Продължавам да се учудвам за колко много парфюми изобщо не съм чувала. Знам, че никога няма да ги изпръскам, но ми се ще да ги имам всичките, ей така, да си ги душа

# 193
Много обичам парфюми, винаги съм се интересувала и купувала, също съм получавала много подаръци парфюми. Продължавам да се учудвам за колко много парфюми изобщо не съм чувала. Знам, че никога няма да ги изпръскам, но ми се ще да ги имам всичките, ей така, да си ги душа

Окобено пък сега с това огромно разнообразие от безумно красиви нишеви парфюми, трябва да хвърлиш едно малко състояние за да имаш една нищожна част от парфюмните красоти по света.

П.с. А дъщеря ми е алергична към всякакви парфюми и дори не може да понася  парфюмиран човек до себе си. Изгонила дулата си от раждането защото дошла с парфюм. Dizzy Face

# 194
И аз имам приятелка с такава непоносимост. Ако ще се виждаме ми звъни по няколко пъти, за да ме предупреди да не се парфюмирам.
Трудно навлязох в онлайн пазаруването, все ми се струваше, че ще получа нещо, което не е наред. Така или иначе една от първите ми онлайн покупки беше от Парфимо. Четох насам натам, реших, че е проверен сайт, не исках да давам много пари, в случай че получа ментета. Накрая си избрах 5-6 парфюма, поръчах ги и зачаках. Пристигнаха, с вълнение отидох да ги взема от офиса на Спиди, като през цялото време си представях как вкъщи ще седна, необезпокоявана от никого и ще си ги разглеждам и мириша в захлас. Отворих първия парфюм, пръсках, душих, добре. На втория така се задуших, че останалите ги отворих след три дена. Оттогава пробвам внимателно и никога по повече от една миризма наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт