Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 29 123
  • 515
  •   1
Отговори
# 315
  • гр.Пловдив
На Клошар съмимала дезодорант лилаво + резеда ,не помня заглавие,но беше уникална топла и сладка прегръдка,рекламно лице му беше ЕваХерцигова.

Като ученичка се впечатлявах от първите рекламни билбордове по магистралата ,преди Пловдив хит беше Jacomo Paradox първият син -това 90-те ,който беше ужасен ужаС No Mouth

# 316
На Jacomo си спомням този - Anthracite Pour L'Homme. Харесваше ми и беше с много качествени съставки. Ако случайно напръскаш яката на ризата даже след изпиране в пералнята аромата му се усещаше.
От дамските парфюми през 90-те силно впечатление ми направи Lancome. Търсейки скоро от тази марката за подарък нещо не съм впечатлен от ароматите които в момента се предлагат.

# 317
Ох, Джакомо Антрацит...голяма любов ми беше това черно яйце, започваше адски синтетично, но след няколко минути магията се разкриване и траеше денонощие. Много страдам по Антрацит. И по Must de Cartier, и по още куп други изчезнали.
Любовното писмо на Фрагонар - що им трябваше да го спират?! Такъв прекрасник! Ами Трусарди - Скин, Инсайд?

# 318
  • някъде под слънцето...
За много години!
На Клошар съмимала дезодорант лилаво + резеда ,не помня заглавие,но беше уникална топла и сладка прегръдка,рекламно лице му беше ЕваХерцигова.
Не съм го имала, нямам и парфюмен спомен за него.
Последно съм купувала  Клошар през 95/96, стъклен флакон, не откривам снимка, липва във фрагантика

Доста натрапчива реклама от началото на 90 те, особено популярен за времето си 92/93 година.

Гореща блондинка се разхлажда с парфюм от кенче, взет от хладилника, после слиза до  мерцедеса...
Подходящ сюжет за "онези  времена"

Други нейни реклами за Живанши

По онова време поне в Пловдив липсваха парфюмерии с марки, такива имаше предимно по  корекомите, наред с Клен Дьой, Кобако и Флам(7 долара)., но след като  ги закриха,  се намираха само по "оказионните" магазини и то на космически цени, помня как  събирах парички за един Пойзън(средата на 90те) в оказиомния магазин до Халитр в Пловдив..Е когато най накрая ги събрах, бройката беше продадена.
Помня, че доста популярни бяха парфюмите на Ив Роше, продаваха ги е Бонжура, и на щанда за парфюмерия в Евмолпия, предимно формат мини.
Някъде по онова време имах Кантата .
Толкова траен и лепкав, че нямаше измиване , оставаше по всичко, което докосна
.
През 90  в Пловдив парфюми се предлагаха на много места, но бяха предимно на неособено попушярни марки.
На малката главна имаше фирмен на Ален Мак, и  редовно си купивах" Роза на нощта.", веритно за да се покрие нишата с "маркови парфюми" към средата на 90те  на пазара излязоха "наливните" парфюмо., С първия магазин на Рефан(до Евмолпия)  продаваха и парфюмите на Мария Петрова и Стефка Костадинова, както и много минита на  известни марки. Топно за това бях озадачена, пе Палома Пикасо е бил популярен през 92...
И чак в края на 90те  в Пловдив откриха Прити Шоп на ГлавнатаТам някъде се ..влюбих  с това , но имах други приоритети.Старата любов ръжда не хваща, придобих го на по късен естап.Ползвам го тогава, когато искам да се заровя в спомени...
Между другото винаги съм се чидила, защо Нежната отрова  държи цени , а  двойника и Каботин се продава на символични цени.Имам и двете ЕДТ на нежната и ЕДП на Каботит.На моята кожа са доста близки, като по тряйност печели Каботин.
Всъщнос ми се струва прекалено голяма случайност Диор да пусне  Нежната отрова няколко години по късно след Каботин и съвсем случайно да имат доста сходен аромат.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 13:12 от sl

# 319
Много приемлива алтернатива на Must de Cartier е Obsession Calvin Klein,който се намира сравнително лесно.

# 320
Нещо не мога да се съглася с това, че CK може да доближи Cartier, особенно новите бачове.
Това е CK Obsession for men EDT купен 2000 година.

Не е мръднал на йота до момента.
Сравнен с това което в момента се предлага под това име и производител, като качество, трайност, представяне - разликата е голяма специално за този парфюм. А Cartier  е друга писта и не може да се прави аналогия.

# 321
  • някъде под слънцето...
И  при мен не са достатъчно близки..
Опитът ми е на база  на  Мust  ЕДТ  с  червена и този  бяла  капачка , както и на чистия парфюм.
Картие се намира и сега, нямам представа доколо е променен.

https://www.elcorteingles.es/perfumeria/A16001940-parfum-must-50 … YsyBoCmWgQAvD_BwE
Като сме на Картие, какво мислите за старата( Parfum De Toilette ) Пантера и новата

# 322
Открих си няколко виалчета Eau de Cristobal Balenciaga в един стар куфар,  който приготвях за боклука. Сигурно са над 15 години стари, ще си ги изпръскам с кеф.

# 323
  • Балчик
Открих си няколко виалчета Eau de Cristobal Balenciaga в един стар куфар,  който приготвях за боклука. Сигурно са над 15 години стари, ще си ги изпръскам с кеф.
Пазя едни 20 мл в 30 мл флакон, като зеницата на окото си!

# 324
Аз пазя така Кристобал.

# 325
Чат ГПТ не ми свърши работата, ще се пробвам тук.
Търся името на един парфюм, марката беше женско име, френско. Продаваха се по нашите магазини, това 90 и някоя година, няколко парфюма бяха, не един. На този шишето му беше изключително тежко, сякаш кристално. Високо, резбовано, както на Khamrah шишетата и пак така с капачката ставаше едно цяло. Представка имаше в името, както в Marina de Bourbon, май.
Опаковката беше в светло синьо и бежово или бяло.
Ох, ша са пукна направо, много често се сещам за него и никакъв спомен за името.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 17:00 от evhen

# 326
Ужасно ми липсва този, един от най носените и любими за мен парфюми през лятото. Преди година, две го намерихме в колекционери, бутилката  е от 2010 год. напълно нов. Не е променил изобщо аромата си, но не мога да се примиря с мисълта, че това ще е последното шише на Синята мида, Aqua-woman  на Роша за мен! Neutral Face
https://parfium.bg/rochas-aqua-woman-eau-de-toilette-30-50-100-ml-za-jeni

Оххх, sl, сетих се за Амарижа на Живанши, голям хит беше при нас, що шишета изхабихме! Joy

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 17:06 от mimi.7299

# 327
Ужасно ми липсва този, един от най носените и любими за мен парфюми през лятото. Преди година, две го намерихме в колекционери, бутилката  е от 2010 год. напълно нов. Не е променил изобщо аромата си, но не мога да се примиря с мисълта, че това ще е последното шише на Синята мида, Aqua-woman  на Роша за мен! Neutral Face
https://parfium.bg/rochas-aqua-woman-eau-de-toilette-30-50-100-ml-za-jeni

Оххх, sl, сетих се за Амарижа на Живанши, голям хит беше при нас, що шишета изхабихме! Joy

Сдобих се с него от темата за размяна на парфюми тук. Останали са ми едни десетина мл., които пазя стриктно. През лятото ми се откъсва от сърцето да се пръсна веднъж, два пъти. Има негова много сполучлива реплика на Рефан, имам и него.
А Амариж-а на Живанши, споделяла съм много пъти в парфюмните теми, на моята кожа ухае на ни-що. Все едно нищо не съм пръснала.

# 328
Погледнах, че Aqua woman се продава ebay обаче почва от 200$ нагоре ....

# 329
  • Deutschland
В една бг група за ретро неща са продали парфюм Джулия за 70 лева. Как не съм видяла по - рано. Безумно ме е яд.

Общи условия

Активация на акаунт