СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 914
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Моят синковец в Петък беше на химия. Каза, че имало задачи с неща, които още не са учили, но пък очаква да се класира,  да видим.(Тя реално химията не върши работа за кандидатстване,  дори и да се класира за областен кръг).

Класирал се е и за математика и физика, но пък аз съм му казала, че специално за олимпиадите няма да се готви, достатъчно е натоварването покрай огромното количество материал,  който изсипват в 7ми клас и стреса покрай матурите. Каквото направи, това ще е, без излишни драми.

След олимпиадата по БЕЛ в Събота внезапно вдигна температура и сега вече втори ден е отпаднал и с променлива температура,  и целия вирусен разкош. Като му казвах да ги намали тези мераци за олимпиади, нямаше кой да ме чуе. А класното по математика е тази седмица. Да видим дали изобщо ще е в кондиция. Навързала съм и едни пробни следващите уикенди, да видим дали изобщо ще успее да се яви.

Сестра му, която е в трети клас, миналата седмица прекара у дома с вирус с температура и повръщане,  от днес е на училище, а те пък тази седмица всеки ден по едно междинно ниво ще имат.

# 76
  • ту тук, ту там
Ние получихме дати за пробни НВО. В две поредни седмици ще са, в извънучебно време, тоест следобед. Задължителни са, само по английски е по желание.

# 77
  • София
Моят синковец в Петък беше на химия. Каза, че имало задачи с неща, които още не са учили, но пък очаква да се класира,  да видим.(Тя реално химията не върши работа за кандидатстване,  дори и да се класира за областен кръг).
Областният върши работа, защо да не върши? За едно национално училище си е възможност.

# 78
Здравейте, само за сверка на инфо-резултатите трябва да излязат до 10.07, първо класиране 14-16.07. Второ - от 21ви.
Записването на детето може ли да стане он лайн или задължително трябва родител и на място в училището?
Ако трябва лично-трябва ли нотариално заверено пълномощно?

# 79
  • София
Записването става на място в училище, не може онлайн. Принципно, ако не е родител, а трето лице, трябва нотариално заверено пълномощно.
Заявление за второ класиране също се подава на място, в училището, в което детето е прието на първо класиране.

# 80
  • София
Моят синковец в Петък беше на химия. Каза, че имало задачи с неща, които още не са учили, но пък очаква да се класира,  да видим.(Тя реално химията не върши работа за кандидатстване,  дори и да се класира за областен кръг).
Областният върши работа, защо да не върши? За едно национално училище си е възможност.
Доколкото си спомням за паралелката с биология и химия може да се кандидатства само с резултатите от състезанието по природни науки на НПМГ, а не с резултатите от областния кръг от олимпиадата. Може в паралелката с химия само да е различно, но ние се вълнуваме от смесената, или само от тази с биология. А и мисля,  че само там има опция за немски език,  при нас английския вече си е понаучен.

# 81
Записване (както и подаване на заявление за второ класиране) само на място.

# 82
  • София
Доколкото си спомням за паралелката с биология и химия може да се кандидатства само с резултатите от състезанието по природни науки на НПМГ, а не с резултатите от областния кръг от олимпиадата. Може в паралелката с химия само да е различно, но ние се вълнуваме от смесената, или само от тази с биология. А и мисля,  че само там има опция за немски език,  при нас английския вече си е понаучен.

Може и с двете, взема се по-добрият резултат

# 83
  • София

Може и с двете, взема се по-добрият резултат
Не съвсем. Прикачам файл из презентация относно приема с подробно разписано балообразуване. За смесената паралелка с биология и химия и немски език областния кръг от олимпиадата не е балообразуващ изобщо.

# 84
  • София
А защо за физика го няма? Не съм се интересувала до сега, желанието ни е от скоро.

# 85
Същото САМО ЧЕ това е инфо за миналата учебна година. За тази няма подобно изкарано още.
https://npmg.org/wp-content/uploads/2024/02/%D0%9D%D0%92%D0%9E-7.pdf

# 86
  • София
А защо за физика го няма? Не съм се интересувала до сега, желанието ни е от скоро.
Ето Ви и физиката.
И въпреки че са от предишни години,  вярвам, че няма да има промени. Поне последните няколко години не е имало.

# 87
  • София
При нас и на двете класни (по БЕЛ и мат) изкара 5, което изобщо не ми допада като тенденция. Би трябвало да се пребори за 6-ци за срока, тъй като 6-ците преобладават, но определено се усеща отпускане след Коледната ваканция. Беше по-мотивиран, сега ми се вижда уморен и отегчен и сякаш вече му омръзна да е всеки ден в кондиция. Особено след старта на геометрията му стана свръхдосадно да решава домашните за курса, не са му приятни изобщо.
Записала съм го на пробните изпити на Регалия, но те започват след средата на февруари, чудех се дали да не включа някой пробен по математика сега, видях, че Ния имат тази неделя. Знаете ли дали вече включват задачи от геометрия на пробните?
Все още се колебая дали да го натискам за толкова пробни и дали няма да се натрупа умора за финалната права после. От друга страна, той е голяма паника и има нужда да ходи и да свиква да работи за време и под стрес.
За междусрочната ваканция ще си откраднем 2 дни от училище и ще отидем на ски почивка от 05 до 09 февруаги. Надявам се да му се отрази добре.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 16:53 от Niffi

# 88
Каква е разликата между смесената и биологията, като и на двете пише профилиращи Биология и Химия? И съответно може с олимпиадата.

# 89
  • София
Каква е разликата между смесената и биологията, като и на двете пише профилиращи Биология и Химия? И съответно може с олимпиадата.
Поровете се в учебните планове, които са публикувани на сайта и ще разберете. Аз за себе си съм наясно и затова детето ми има това предпочитание, което в нашия случай е по-удачно. За Вас тези разлики може и да не са съществени, разгледайте, сравнете учебните планове за петте години и си преценете.

Общи условия

Активация на акаунт